به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام موسی جامعی معاون تعلیم و تربیت سازمان دارالقرآن با اشاره به خصایص «حضرت زینب» سلام الله علیها خاطرنشان کرد: شخصیت حضرت زینب با توجه به اوصاف و خصایص ویژه ایشان، بیهمتا است که ائمه علیهم السلام به موارد زیادی از این ویژگیها اشاره کردند که نه تنها قابل استفاده برای ما بلکه برای همه نیز حجت به شمار میرود.
این استاد حوزه با بیان اینکه ائمه ما علم لَدُنی دارند یعنی بینیاز به تعلیم هستند عنوان داشت: امام سجاد علیهم السلام چنین شأنی را برای حضرت زینب سلام الله علیها قائل هستند در حالی که حضرت زینب سلام الله علیها نه نبی خدا و نه منصوب از سوی خداوند بودند اما بهخاطر مجاهدتها، ایثار درسهایی که از حضرت امیرالمؤمنین علیهم السلام گرفته بودند به این مقام رسیدند و این امر حجت را برای همه ما تمام میکند لذا ما نیز باید در چنین مسیری حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: با وجودی که پدر حضرت زینب سلام الله علیها امام و خلیفه مسلمین و مادرشان حضرت زهرا سلام الله علیها برترین بانوی عالم هستند و برادرانش امام حسن و امام حسین علیهم السلام سید جوانان بهشتند و به تمام معنا آقازاده محسوب میشدند اما از موقعیت مادی و دنیوی بهرهمند نشدند و تمام هستی خودشان را برای اسلام فدا کردند.
معاون تعلیم و تربیت سازمان دارالقرآن خاطر نشان کرد: حضرت زینب سلام الله علیها، شخصیتی بودند که «وجود مقدس» را سپر اسلام کردند و هیچگاه «اسلام» را سپر خود قرار ندادند و اوج این سپر قرار دادن در عاشورا و کربلا ظهور یافت و با توانی بینظیر با تحمل مصائب عظیم در دفاع از دین خدا و ولایت همانند شیر خدا ایستادگی کردند و اگر امروز بر سفره خوان ولایت و اسلام نشستهایم، گزافه نیست که بگوییم فقط بهخاطر ایثار و فداکاری حضرت زینب سلام الله علیها بوده است.
حجتالاسلام موسی جامعی با بیان اینکه حضرت زینب سلام الله علیها پس از مادرشان بهترین اسوه برای ولایتمداری و مقاومت است اذعان داشت: حضرت زینب سلام الله علیها با توجه به خصایص بینظیری که داشتند الگوی بیبدیلی برای بانوان و دختران مسلمان محسوب میشوند. روایتی را یحیی مازنی نقل میکند و میگوید: «من سالها همسایه امیرالمؤمنین در مدینه بودم و بارها شنیدم که ایشان دختری به نام زینب دارد اما هرگز او را ندیده بودم». این در حالی است که ایشان فقط برای کارهای ضروری مثل زیارت پیغمبر صلی الله علیه و آله و مادر بزرگوارشان آنهم همراه پدر و برادرانش از خانه بیرون میآمدند.
وی در ادامه افزود: اما همین بانویی در کربلا به نقل از تاریخ طبری که میگوید: «دیدم ظهر عاشورا بانویی که مثل ماه میدرخشید نیزه به دست از خیمهها بیرون آمد و پرسیدم او کیست؟ گفتند این دختر امیرالمؤمنین است». شما تصور کنید بانوی بزرگواری مثل حضرت زینب (س) چگونه در کربلا اینچنین مردانه میدرخشد و مبلغ حماسه عاشورا میشود، این یعنی غایت کمال. در حال حاضر، دختران امروزی ما سؤالهایی در ذهن خود دارند مانند اینکه نقش ما در اجتماع چگونه است؟ و چه گونه باید در عرصههای اجتماعی حضور داشته باشیم که همه این جوابها در سیره زندگی حضرت زینب سلامالله علیها نهفته است و ان شاءالله جوانان ما با مطالعه زندگی این حضرت، راه سعادت و کمال را طی کنند.