به گزارش خبرنگار مهر، کاظم خاوازی در مراسم آغاز فاز بالینی واکسن کووپارس که در تالار حضرت ابوالفضل بیمارستان حضرت رسول برگزار شد، اظهار کرد: این واکسن را بر روی ۵۰۰ حیوان از جمله موش، خرگوش خوکچه هندی آزمایش کردند.
وی افزود: خیلی از همکاران عزیز ما در راه انتقال میمون از کشورهای آفریقایی دچار آلودگی شدند و به بیماریهایی مثل هپاتیت دچار شدند اما ما در ایران با بالاترین تعداد میمون کارآزمایی حیوانی را انجام دادیم. آزمونهای پیش بالینی در نهایت تمام شد و پرونده به وزارت بهداشت ارسال شد. از دکتر نمکی تشکر میکنم که برای این تیم پدری کردند.
وزیر جهاد کشاورزی به ویژگیهای این واکسن نوترکیب اشاره کرد و گفت: همه مردم عزیز ما بدانند، واکسن مؤسسه رازی را در گذشته اعم از پدران و پدربزرگها تاکنون تزریق کردهاند.
خاوازی ادامه داد: ما میتوانستیم با تکنولوژیهای قدیمی تری وارد واکسن سازی شویم اما این پلتفرمی که انتخاب شد، در واقع بهترین واکسن سازهای دنیا آن را انتخاب کردهاند. این واکسن جرم زنده، نیمه زنده یا کشته ویروس را وارد بدن نمیکند و از این نظر یکی از مطمئنترین واکسن هاست.
وی با بیان اینکه حجم تزریق این واکسن بسیار کم و دو دهم میلی لیتر است، تصریح کرد: ما فقط به واکسن فکر نکردیم، واکسن شخص را ایمن میکند ولی نکته مهم قطع زنجیره انتقال ویروس است و این موضوع در واکسن کووپارس دیده شده و دوز استنشاقی برای قطع زنجیره بیماری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: واکسن سازهای دنیا در ساخت دوز استنشاقی واکسن هنوز به جایگاه ما نرسیدهاند و کار را به پایان نرساندهاند و در دنیا ما در این خصوص جلوتر هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این پلتفرم واکسن به گونهای طراحی شده با هیچ واکسن دیگری که به بدن تزریق شده تداخلی ندارد.
وی گفت: ما در مراحل پیش بالینی با وسواس بسیار زیاد پیش رفتیم و از دوستانمان میخواهیم با وسواس پیش بروند و این جرأت در مؤسسه رازی وجود دارد که هر کجا مشکل داشت مثل بسیاری از کمپانیهای دنیا به عقب باز میگردیم و باز طراحی میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به جهشهای انگلیسی، آفریقایی و برزیلی ویروس کرونا، گفت: این پلتفرم قابلیت بازطراحی واکسن را دارد که اگر به جایی برسیم که جهش زیادی رخ دهد میشود مجدداً آن را بازطراحی کرد و پس از دریافت مجوزهای سازمان غذا و دارو به تولید برسد.