رایزن فرهنگی ایران در لبنان از انتشار کتاب «قاهر آمریکا» اثر محسن صالح، نویسنده و تحلیلگر سرشناس لبنانی به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در لبنان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در لبنان، عباس خامه‌یار رایزن فرهنگی ایران در لبنان گفت: به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، انتشارات دار تمکین در بیروت کتابی با عنوان «قاهر آمریکا» (شکست دهنده آمریکا) اثر محسن صالح، استاد دانشگاه لبنان و نویسنده و تحلیلگر سرشناس لبنانی را در ۱۶۰ صفحه منتشر کرده است.

وی افزود: نویسنده در مقدمه خود به بررسی وضعیت انقلاب اسلامی و تفاوت آن با دیگر انقلاب‌ها و بی سابقه بودن آن پرداخته و محاسبات غربی ها درباره نتایج این انقلاب را اشتباه دانسته چرا که آنها انتظار نداشتند تا این حد انقلاب اسلامی بتواند بر روی افکار و اندیشه ملت‌ها تأثیر بگذارد.

خامه‌یار ادامه داد: محسن صالح در بخشی دیگر این کتاب به معرفی شخصیت سردار سلیمانی و تأثیر پذیر بودن آن از شخصیت رهبر انقلاب و تسلیم بودن در برابر ایشان اشاره می‌کند و به بررسی جهاد دفاعی در نظام جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد و در ادامه، تاریخچه‌ای از نهضت امام خمینی (ره) تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و سپس رهبری امام خامنه‌ای (مدظله العالی) به عنوان ادامه دهنده راه ایشان ارائه می‌کند.

رایزن فرهنگی ایران در لبنان با اشاره به ساختار کتاب «قاهر آمریکا» گفت: این کتاب پنج فصل دارد و با پیام رهبر معظم انقلاب و سخنان دبیرکل حزب الله لبنان، به مناسبت شهادت سردار سپهبد سلیمانی آغاز شده و سپس به بیان مفاهیمی مانند انقلاب و انقلابی پرداخته است.

وی همچنین در توضیح فصول مختلف کتاب گفت: در فصل اول به الگو بودن سردار سلیمانی که برخاسته از انقلاب امام خمینی (ره) بوده می‌پردازد و در فصل دوم به ظهور نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه‌ای اشاره می‌کند، در فصل سوم به مسئله بازسازی و تغییرات ژئو فرهنگی و راهبردی در منطقه پرداخته و در فصل چهارم، با انتشار چهار مقاله از افسران عالی رتبه آمریکایی و برخی نویسندگان مخالف جمهوری اسلامی ایران، تصویری از سردار سلیمانی از زاویه دید مخالفان ارائه می‌کند.

خامه‌یار در پایان گفت: نویسنده در فصل پنجم سه مصاحبه، اولی با دبیرکل حزب الله سید حسن نصرالله و دومی با فیروزنیا، سفیر کشورمان و رایزن فرهنگی ایران در لبنان، درباره سردار سلیمانی ارائه شده و در پایان بخش‌هایی از وصیت نامه شهید سپهبد سلیمانی و سپس با ارائه نتایجی راهبردی از مباحث مطرح شده در کتاب، نوشته خود را به پایان می‌رساند.