به گزارش خبرنگار مهر، حمید خرمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، با اشاره به اثرات طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها (طرحهای فصلی فروش کتاب) بر فعالیت کتابفروشان گفت: در یکسال اخیر به دنبال شیوع بیماری کرونا اتفاقاتی رخ داد که موجب شد تعداد زیادی از کتابفروشیها متضرر شوند.
وی افزود: کسانی که در صنعت نشر و حرفه کتابفروشی باقی ماندند به کمک مسکنهایی است که خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بدنه این صنف تزریق کرده است. زیرا طرحهایی مثل زمستانه کتاب قدرت خرید مردم را بالا میبرد و مخاطبان میتوانند کتابهای بیشتری خریداری کنند.
خرمی با اشاره به بالا رفتن هزینه تولید کتاب طی یکسال گذشته گفت: همه این موارد موجب شد که قیمت پشت جلد کتاب هم افزایش پیدا کند و اگر چنین طرحهایی اجرا نشود هم فروش کتابفروشیها پایین خواهد آمد و هم توان خرید مردم کم میشود. فعالان این حوزه باید بپذیریند که حرکت به سمت فروش اینترنتی و فضای مجازی لازم است و تجربه موفق نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز این موضوع را برای دستاندرکاران حوزه نشر مستدل کرد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم همچنین درباره ضرورت حمایت از کتابفروشان گفت: اگر از کتابفروشان حمایت نکنیم به مرور از تعداد ویترین کتابها کاسته میشود زیرا فعالان این حوزه وقتی مشتری نداشته باشند به سراغ شغلهای دیگر میروند و این موضوع بر تولید کتاب ناشران و فعالیت موزعان نیز تاثیر دارد.
به گفته خرمی دولت و صنف باید حمایتهای خود را از کتابفروشان افزایش دهند و اجرای طرحهای فصلی میتواند کمک خوبی در این زمینه باشد، هر چند طی سه ماه گذشته حدود ۳۰ پروانه کسب کتابفروشی در قم صادر شده که خبر خوبی است.