به گزارش خبرگزاری مهر، سعید زارعزاده در برنامه یک روز تازه در شبکه پنج سیما گفت: در سالهای قبل با شبکههای مردمی و بسیج محلات همکاری داشتیم و به دنبال این موضوع هستیم که کمیته امداد امام خمینی (ره) توسط مردم چرخانده شود و در حال حاضر ۵ هزار مرکز نیکوکاری محلات داریم و به دنبال تصدیگری نیستیم. فعالیت مراکز نیکوکاری محلات به این صورت هست که در هر محله با محوریت مساجد، افراد معتمد و ریشسفید، افراد نیازمند و توانمند شناسایی میشوند تا توانمندان به نیازمندان کمک کنند و کمیته امداد امام خمینی (ره) هم با ارائه سامانههای لازم و آموزشهای صحیح کمک به مراکز نیکوکاری میکند.
زارعزاده اظهار داشت: گروههای مختلفی از سوی ما کمک دریافت میکنند که یک گروه افراد سالمند هستند که توان فعالیت ندارند و وظیفه حاکمیت حمایت از آنها هست و گروه بعدی ۸۰ هزار بیمار صعبالعلاج هستند که به واسطه بیماری این گروه همتوان فعالیت ندارد و گروهی هم به دلیل عدم دسترسی به امکانات، زیرساختها، نداشتن فرصتها و عدم اعتمادبهنفس وابسته شده بودند و با کمک مردم، دولت و نهادهای مختلف به گروه سالمندان و بیماران صعبالعلاج در خصوص معیشت و مسائل اقتصادی کمک میکنیم. قشری که با مشکل امکانات و زیرساختها مواجه هستند را توانمند میکنیم و در اصل به آنها ماهیگیری یاد میدهیم.
وی افزود: توانمندسازی را بر اساس سه محور در دستور کار داریم. محور اول اشتغال پایدار هست که با آموزشهای لازم و ارائه محصولاتشان به آنها کمک میکنیم و تسهیلاتی نیز به این قشر ارائه میشود که شغل مناسبی را تأسیس کنند. محور دوم ساخت مسکن هست که ۶۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و مناطق محروم با کمک دولت و بنیاد مسکن احداث کردهایم تا افراد خانهدار به خوداتکایی برسند. محور سوم هم بحث خودباوری و اعتماد به نفس هست که بر دانشآموزان و دانشجویان تمرکز داریم و حدود ۸۰ هزار دانشجو را تحت پوشش داریم که خیلی از این دانشجویان در رشتههای خوبی مثل پزشکی پذیرفته شدهاند و در مشاغل مختلفی مثل معلمی، پزشکی و… فعال هستند و خیلی از این دانشجوها حامی و کارمند ما در مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) شدند.
رئیس مرکز برنامهریزی و پژوهش کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه گفت: در کمیته امداد امام خمینی (ره) ۱۲۰ نوع خدمت ارائه میشود که واحد مددکاری ما نیاز افراد را بررسی میکنند و بعد از مددکاری نیازهای افراد اعم از تسهیلات، درمان، شغل و آموزش را تأمین میکنیم. شرایط کرونایی اقتصاد دنیا را تحت تأثیر قرار داد و در ایران شرایط سخت اقتصادی و تورم را نیز داشتیم بر همین مبنا به دستور مقام معظم رهبری در طرح ایران همدل اکرام مهدوی و حسینی را در ماههای رمضان و محرم داشتیم و ۳۰ میلیون پرس غذا و ۴ میلیون بسته معیشتی ارائه شد. حجم نیازهای ما بسیار زیاد است اما ما ۱۲۰ خدمت را در دستور کار قرار دادهایم و در حکم مقام معظم رهبری به رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به رعایت کرامت و حرمت افراد تأکید شده است.
زارعزاده خاطرنشان کرد: در سالجاری حدود ۳۳ هزار جهیزیه پرداخت شده است و هنوز ۵۰ هزار نفر در نوبت دریافت جهیزیه هستند و در بخش دانشآموزی ۸۰ هزار دانشجو و ۷۰۰ هزار دانشآموز تحت حمایت داریم که به واسطه شرایط کرونایی در آستانه ترک تحصیل قرار داشتند و با کمکهای اخذ شده، ۱۰۰ هزار تبلت برای دانشآموزان تهیه شد اما هنوز تا ۷۰۰ هزار دانشآموز فاصله زیادی داریم و در بحث بیماران صعبالعلاج فشار زیادی بر روی خانوادههاست.
رئیس مرکز برنامهریزی و پژوهش کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان اظهار داشت: حدود ۳۴۰ هزار یتیم داریم که مردم به خوبی پایکار آمدهاند و بیش از یکمیلیون حامی برای کودکان یتیم و بد سرپرست داریم و در جشن هفته پیش رئیس صداوسیما نیز حضور داشت که پویش ایران مهربان را راهاندازی کردیم. باید شرایطی ایجاد شود که همه ایتام و یتیمان را تحت پوشش قرار دهیم و سرانه پرداختی آنها بالا برود و مردم میتوانند با مراجعه به سایت ekram.emdad.ir و یا از طریق سامانه #۱۴* به همنوعان خود کمک کنند و کمکهای آنها به صورت نقدی و غیر نقدی به دست ما خواهد رسید. این نکته را هم اضافه کنم که صنوف مختلف مثل سیمان و شیرآلات برای ساخت مسکن به مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک میکنند.