خسرو درویش در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت روز جهانی حیات وحش اظهار داشت: حفاظت از گونههای وحشی اهمیت بسیار زیادی دارد و در استان بوشهر نیز تلاش گستردهای در این راستا صورت گرفته است.
وی بیان کرد: از مهمترین مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان بوشهر میتوان به پارکهای ملی دیر- نخیلو و نایبند، مناطق حفاظت شده مند، حله و خاییز، اثرهای طبیعی ملی خارکو و کوه نمک جاشک و پناهگاه حیات وحش خارگ اشاره کرد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست بوشهر بیان کرد: از دیگر مناطق تحت کنترل محیط زیست استان میتوان به مناطق شکار ممنوع کوه مند، شاهزاده ابراهیم-تنگ باهوش و کوه سیاه اشاره کرد.
تنوع زیستی بالا در استان بوشهر
درویشی با اشاره به پایش و حفاظت حیات وحش به صورت مستمر در مناطق ذکرشده افزود: تلاش شده تا به بهترین شکل از این ذخایر مهم حفاظت و صیانت شود.
وی با اشاره به تنوع زیستی بالا در استان بوشهر ادامه داد: استان بوشهر به خاطر شرایط خاص اقلیمی خود به عنوان یکی مهمترین محلهای زیستی و مهاجرت گونههای مختلف حیات وحش شناخته میشود.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست بوشهر با اشاره به زیست ۲۲۰ گونه پرنده در استان خاطرنشان کرد: این پرندهها شامل سه دسته اصلی پرندگان مهاجر زمستان گذران، پرندگان زادآور مهاجر تابستانگذران و پرندگان خشکیزی هستند.
وی اضافه کرد: از شاخصترین پرندگان استان بوشهر میتوان به پرستوهای دریایی و سلیم خرچنگخوار که در جزایر استان زادآور هستند و پرندگان شکاری از تیره شاهینیان و هوبره اشاره کرد.
زندگی ۴۶ گونه پستاندار و ۴۰ گونه خزنده
درویش از زندگی ۴۶ گونه نیز از پستانداران در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از شاخصترین پستانداران تحت حفاظت میتوان به کل و بز، قوچ و میش، آهو و جبیر و گربه سانان از جمله پلنگ ایرانی اشاره کرد.
وی به ۴۰ گونه خزنده از جمله مارها اشاره کرد و افزود: از گونههای مهم در استان بوشهر میتوان به لاکپشتهای مهاجر زادآور و در رأس آنها گونه در معرض انقراض لاکپشت نوک عقابی که در جزایر استان زادآوری دارد، اشاره کرد.