رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی جزئیات نحوه برگزاری پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، احمد صالحی آرا در نشست خبری پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی منشأ خیر و برکت برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و انقلاب اسلامی نیز در طول عمر با برکت خود همواره زنده، فعال و پویا عمل کرده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید با روحیه انقلابی، پاسخگوی سوالات جامعه باشند، اظهار داشت: جامعه انقلابی برای دست یافتن به سوالات خود به یک دانشگاه انقلابی نیاز دارد. دانشجوی انقلابی می‌تواند پاسخگوی سوالات جامعه باشد.

صالحی آرا با تأکید بر اینکه دانشجویان شاهد و ایثارگر دارای ویژگی‌ها و برجستگی‌های خاص هستند، افزود: دانشجویان شاهد و ایثارگر برخاسته از آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی هستند. این دانشجویان میراث دار شهدا، جانبازان، آزادگان هستند. هر آنچه که ما در کشور داریم، نتیجه فداکاری‌های پدران، برادران و خواهران شماست که خون خود را نثار انقلاب و نظام کردند. ما امروز وظیفه حفظ، نگهداری و پاسداری از این میراث ارزشمند را داریم.

رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: چه کسی بهتر از فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان برای حفظ و نگهداری ارزش‌ها وجود دارد؟ دانشجویان شاهد و ایثارگر امروز مایه آبرو، عزت، امید و آینده این کشور هستند. جوانان شاهد و ایثارگر باید روحیه جهاد، شهادت، ایثارگری و انقلابی گری را در جامعه دانشگاهی توسعه دهند. این امر جز با تزکیه روح و نفس و علم آموزی میسر نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه بستر برای رشد و ارتقا مهیاست و باید شتابان به سمت علم آموزی حرکت کنیم، اظهار داشت: در صورت تلاش و همت می‌توانیم به قله‌های باورنکردنی دست پیدا کنیم. دانشجویان شاهد و ایثارگر باید سر منشأ تحولات عظیم در جامعه باشند.

مهندس صالحی آرا در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در اواسط اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، گفت: دستورالعمل برگزاری جشنواره را ۲۵ بهمن ماه به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور ارسال کردیم.

رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی، تحرک و افزایش انگیزه تحصیلی، ایجاد رقابت سازنده و اثربخش در بین جامعه هدف شاهد و ایثارگر، افزایش ممتازین در هر سال تحصیلی و شناسایی و تجلیل از چهره‌های موفق و برتر در جشنواره جایزه ملی ایثار از اهداف برگزاری پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: بررسی پرونده‌ها توسط کمیته علمی و داوری در استان‌ها متشکل از معاون آموزشی، معاون دانشجویی و فرهنگی، معاون پژوهش و فناوری یا معاون علمی و مسئول شاهد استان صورت می‌گیرد و بر اساس دستورالعمل امتیازدهی می‌شود. لیست نفرات اول تا سوم هر یک از دوره‌های آموزشی که بالاترین امتیاز را در استان کسب کرده‌اند به کمیته علمی و داوری مرکز جهت بررسی و تأیید نهایی ارسال می‌شود.

صالحی آرا ادامه داد: کمیته داوری متشکل از نمایندگان حوزه آموزشی و تحصیلات تکمیلی، فرهنگی و دانشجویی، مرکز امور شاهد و ایثارگران و نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به بررسی پرونده‌ها از استان‌ها و انتخاب نفرات برتر اقدام می‌کنند.

رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص امتیازات تصریح کرد: ایثارگری (۵ امتیاز)، آموزشی (۵۰ امتیاز)، پژوهشی (۲۵ امتیاز) و فرهنگی (۲۰ امتیاز) دارد و سهمیه دانشگاه آزاد اسلامی همچون سنوات قبل ۱۸ نفر تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه برگزیدگان در دو مرحله استانی و کشوری تجلیل و تقدیر می‌شوند، افزود: جامعه هدف در دانشگاه آزاد اسلامی ۷۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و دکتری تخصصی است که شامل فرزند و همسر شهید، جانباز ۲۵ درصد به بالا، همسر و فرزندانشان و آزادگان، همسر و فرزندانشان می‌شود.

صالحی آرا تأکید کرد: دانشجویان شاهد و ایثارگر باید به این خودباوری برسند که توانایی حضور در عرصه‌های مختلف علمی را دارند.

رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در دهه اول تیرماه ۱۴۰۰ با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، حوزه علمیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.