وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد که اجرای توافق همکاری نظامی با میانمار را در اعتراض به برخورد ارتش این کشور با معترضین به کودتا، متوقف کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، «ماریس پین» وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد که اجرای توافق همکاری نظامی با میانمار را به دلیل برخورد خشونت آمیز ارتش این کشور با معترضین به کودتا متوقف کرده است.

وزیر امور خارجه استرالیا همچنین گفت که از این پس کمک‌های انسانی به مسلمانان محروم در میانمار را توسط سازمان های مردم نهاد به دست نیازمندان خواهند رساند.

ارتش میانمار روز اول فوریه در پی بازداشت میو انیونت سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد قدرت به مین آنگ هلینگ فرمانده ارتش منتقل شده است.

نظامیان در بیانیه‌ای ادعا کردند که این کودتا به علت عدم رسیدگی به تقلب در انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۰ انجام گرفته و کنترل کشور را تا یک سال آینده بر عهده گرفته‌اند.

این در حالی است که پیشتر نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار خواستار واکنش‌های جهانی علیه کودتا و سرکوب معترضان در این کشور شده بود.

بنا بر آمار سازمان ملل، تاکنون بیش از ۵۰ نفر طی این تظاهرات های اعتراضی جان خود را از دست داده‌اند که ۳۸ تن از آن‌ها تنها در یک روز در هفته های گذشته کشته شدند.

سفیر میانمار در سازمان ملل نیز پیشتر بعد از آنکه خواستار پایان کودتا شد؛ از مقام خود برکنار شد.

به گزارش مهر، از سوی دیگر دولت واشنگتن در خصوص میانمار نیز مثل همیشه برخوردی گزینشی با مسئله حقوق بشر دارد.

برای مثال تا پیش از براندازی دولت غیرنظامی میانمار که چشم خود را به روی نسل کشی سازمان یافته اقلیت مسلمانان روهینگیا بسته بود؛ هرگز شاهد موضع گیری قاطع آمریکا علیه این اقدام ضدبشری نبودیم. اگر هم در حال حاضر شاهد واکنشی از سوی واشنگتن هستیم، از بابت نگرانی است که درباره تأمین منافع خود در بخشی از منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک دارد.