با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی، تولید مواد موثره دارویی در کشور شتاب گرفت. این اقدام می تواند تا یک هزار میلیارد دلار از خروج ارز جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، با وجود تأمین ۹۷ درصدی نیاز بازار دارویی کشور از طریق محصولات ایران‌ساخت، باز هم واردات این اقلام سهم زیادی در خروج ارز کشور دارند.

ایران در صنعت دارو رتبه ۲۰ جهانی و ۴ آسیا را به خود اختصاص داده است. این عددها گواه پیشرفت و توسعه این صنعت در کشورمان است. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت در ایران به تولید دارو مشغول هستند. طبق آمارنامه دارویی، بیش از ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی تأمین می‌شود، اما این میزان، ۷۰ درصد ارزش مالی داروهای کشور را شامل می‌شود و به طور متوسط ارزش هر واحد داروی وارداتی، حدود ۱۷ برابر ارزش داروی تولید داخل است.

به گواه آمارها، سال گذشته میزان واردات داروها و مواد اولیه دارویی عدد بزرگی بوده است. این رقم با توجه به وجود تحریم‌ها زنگ خطری برای کشور است. بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از تولید دارو، مواد موثره، مواد حد واسط و مواد جانبی دارویی تلاش می‌کند این میزان ارزبری را به طور محسوسی کاهش دهد.

در همین راستا با همکاری بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان، ۲۰ پروژه در حوزه تولید داروهای زیستی، ۲ پروژه در زمینه توسعه پالایشگاه پلاسما، ۴۰ پروژه در زمینه تولید مواد اولیه دارویی، ۲۰ پروژه در زمینه مواد حد واسط دارویی و ۱۰ پروژه برای تولید مواد جانبی دارویی تعریف شده است. پروژه‌های که در نهایت یک هزار میلیارد دلار ارزش افزوده برای کشور به همراه خواهد داشت.