به گزارش خبرنگار مهر، سعید کوشکی ظهر چهارشنبه در آئین اختتامیه بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت که به صورت همزمان در سراسر کشور به میزبانی فارس برگزار شد، با اشاره به جنبههای مختلف شعر دفاع مقدس گفت: شعر دفاع مقدس درخشانترین نمایه حماسی خود را از عاشورا گرفته است؛ نه تنها اندیشه عاشورایی، بلکه نمادهای عاشورایی و تشبیه سمبولیک رزمآوران آن، در تهییج جوانان آرمانخواه جهاد طلب نقش اساسی داشته است.
وی گفت: جنگ پدیده اجتماعی ولی شوم، ویرانگر اما اثر آن، مانا و عمیق، سطح اثر و بردار فراتر از همه اذهان و قلوب انسانهای قرار گرفته در متن و پهنای جغرافیایی جنگ و کرانههای جغرافیایی آن است.
این یادگار جنگ تحمیلی، دفاع مقدس را تحسین برانگیز، قدسی، مطلوب، واجب، و پرجاذبه دانست و تصریح کرد: امت یا ملت یا مردمانی که مورد هجوم قرار گرفتهاند، جان خود را بر این پیمان و عهد میگذرانند از همه هستی، کیان و نوامیس مادی، فرهنگی، جغرافیایی تمدن خود میکنند.
کوشکی ادامه داد: دفاع مقدس، واژهای زیبا و الهی است که در واپسین سالهای قرن ۲۰ میلادی، وارد ادبیات جهان شمول فرهنگ و تمدن بشری شد؛ واژهای که تجلی خود را وامدار امامت صالحترین حاکم برخاسته از بطن و هویت اسلام ناب محمدی (ص) امام روح الله (ره) و تابعیت فرزندان راستین اسلام از ایشان و تقدیس شده با خون و ایثار هزار رزمنده مدافع هویت و عظمت اسلام و کهن سرزمین مادری ایران سرفراز است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس گفت: پرتوهای نورانی دفاع مقدس حاصل انفجار و تجلی نور الهی بود که همه ابعاد زندگی بشر را متأثر ساخت و بخشی از آن بر بال نازک اندیشه و احساسات پاک در قالب شعر و مداحی، جانهای فرشتهگون تشنگان معارف عظیم الهی را تقدیس تکریم تجلیل و نواخته و مینوازد.
وی اظهار کرد: شعر دفاع مقدس درخشانترین نمایه حماسی خود را از عاشورا گرفته است؛ نه تنها اندیشه عاشورایی، بلکه نمادهای عاشورایی و تشبیه سمبولیک رزمآوران آن، در تهییج جوانان آرمان خواه جهاد طلب نقش اساسی داشته است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس ادامه داد: این میزبانی، افتخاری مضاعف برای یادگاران ۸ سال حماسه در استان پهناور فارس و مامن ۱۵ هزار شهید گلگون کفن است که در پرتو برگزاری کنگره ملی شعر دفاع مقدس به صورت حضوری و مجازی، میزبان سبک بالان و نازک خیالان و زیبا اندیشان و سرایندگان معارف الهی در قالب شعر دفاع مقدس هستند.
کوشکی از جمله ویژگیهای اساسی و عمده شعر این دوره را محدود نبودن آن در حصار زمانی و مکانی خاص دانست و گفت: مخاطب اشعار این دوره آن مردمی سرزمینهای تحت ستم و تجاوز مستکبران در سرتاسر عالم است.
وی با بیان اینکه شعر مقاومت و دفاع مقدس، توانسته است در مسیر رشد و بالندگی قدم بردارد، گفت: این شعر، ادبیات معاصر ایران را بسیار غنی و پربار کرده است؛ این نوع گرایی را میتوان در اشعار شاعرانی نظیر حمید سبزواری، نصرالله مردانی، جمالی، احد ده بزرگی، علیرضا غزوه و دیگران مشاهده کرد.
به گفته کوشکی، شعر زیبا و جانافزا و روحنواز دفاع مقدس با پرچمداری علمدار پایگاه پاک احساس، شور و شعور رحمانی، آیت الله خامنهای، روز به روز بیشتر نورافشان، و امواج نورانی آن صحنهها و کرانهها و سینههای عاشقان را درنوردید و به چنان جایگاه رفیعی دست یافت که بخشی از هویت امت اسلامی در سرزمینهای اسلامی شد.
کوشکی بیان کرد: امروز با گذشته بیش از ۳۲ سال از دفاع مقدس هنوز اشعار دفاع مقدس و قله رفیع ادبیات این مرز و بوم کهن ایستاده و الهامبخش شاعران شیراز این شهر راز و قدسی و سومین حرم اهل بیت (ع) مأمن و پایگاه شعرا و ادبا، عرفا و عالمان در طول قرنهای متمادی مفتخر است که در چهلمین سالگرد دفاع مقدس میزبان بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس کشور است.