به گزارش خبرگزاری مهر، آئین افتتاح فلکه دوم نیروی هوایی و کلنگ زنی پایگاه مدیریت بحران در منطقه ۱۳ برگزار و در راستای محورهای گفتمانی مدیریت کلان شهر تهران مبنی بر تقویت هویت محلهای و شهر انسان محور، پروژه ساماندهی و ارتقای کیفی فلکه دوم نیروی هوایی به مساحت ۱۵ هزار و ۸۰۰ متر مربع در منطقه ۱۳ به بهره برداری رسید و کلنگ پایگاه ویژه مدیریت بحران نیز به زمین زده شد.
آئین بهره برداری از پروژه بهسازی و ارتقای کیفی فلکه دوم نیروی هوایی و کلنگ زنی پایگاه مدیریت بحران با حضور محمد سالاری عضو شورای اسلامی شهر تهران، مجتبی شکری شهردار منطقه ۱۳، ضرغامی رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران و غمخوار، مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق، چهارشنبه، ۲۰ اسفند ماه برگزار شد.
مجتبی شکری، شهردار منطقه ۱۳ در این مراسم گفت: با توجه به نگاهی که در مدیریت شهری بر استفاده بهینه از فرصتهای توسعه محلی و ایجاد پروژههای کوچک مقیاس متمرکز شده، پروژه بازسازی، مرمت و بهسازی فلکه دوم نیروی هوایی به صورت مشترک بین شهرداری منطقه و سازمان زیباسازی انجام شد.
او با بیان اینکه در این پروژه حفظ هویت محله به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته شده، افزود: از بزرگترین پیوستهایی که میتوانیم در این پروژه به آن اشاره کنیم پیوست اجتماعی بود که در آن لحاظ شد و در نوع کار، نوسازی فضا و نور پردازیها حضور مردم مؤثر بود و نظرات آنها مدنظر قرار گرفت و در واقع پروژه با نگاه و توسط مردم ایجاد شده است.
شکری با بیان اینکه این میدان، میدانی فعال و زنده است، ادامه داد: ایمنی شبها و نورپردازیها و ارتباط شهروندان در بهسازی فلکه دوم به طور مناسب رعایت شده و از مصالح معتبر استفاده و در مجموع به هویت شهری، ارتباط شهروندان در فضای سبز و محیط پیرامونی توجه شده است.
شهردار منطقه ۱۳ در ادامه با اشاره به کلنگ زنی سوله بحران در محله صفا گفت: یکی از اتفاقات دیگر که با همت معاونت عمرانی شهرداری تهران رخ داد کلنگ زنی ساختمان مدیریت، بهرهبرداری، پشتیبانی منطقه بود که در این پروژه عملاً آموزش، کنترل نظارت در بحث ایمنی و بحران در پهنه شرق انجام میشود و جزو معدود پروژههایی است که در آن در زمان کلنگ زنی شش دانگ زمین تملک، قرارداد بسته شده و پیمانکاران انتخاب شدند تا بعد از آن هیچ گونه مشکل اجرایی، تملکی و معارضی ایجاد نشود و بر همین اساس این پروژه طی کمتر از ۱۶ ماه به بهره برداری میرسد.
فلکه دوم نیروی هوایی یکی از بزرگترین و مهمترین میادین منطقه ۱۳ است
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نیز در آئین بهره برداری از پروژه بهسازی و ارتقای کیفی فلکه دوم نیروی هوایی منطقه ۱۳ گفت: فلکه دوم نیروی هوایی یکی از بزرگترین و مهمترین میادین منطقه ۱۳ است که این مجموعه میدانگاهی ۱.۵ هکتار مساحت دارد و از جمله فضاهایی است که مردم و شهروندان این محله برای گذران اوقات فراغت در آن حضور پیدا میکنند.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین رویکردهای مدیریت شهری پنجم، توجه به فضاهای عمومی و محلات برای رفاه عمومی شهروندان است، افزود: رویکرد مدیریت شهری در این دوره از پرداختن به پروژههای بزرگ مقیاس و سخت افزاری به سمت درون محلات سوق داده شد و طی ماههای گذشته شاهد بهره برداری از این گونه فضاها بودیم که به شدت مورد رضایت مردم است.
وی ادامه داد: این میدانگاه توسط سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه ۱۳ آماده شده و مجموعه قابلتوجهی از مناسب سازی فضاهای عمومی، تجهیز مبلمان شهری مطابق با استانداردهای روز، نورپردازی که سبب فضای بانشاط در شبها میشود و تعریض فضاها و پیاده راههای پیرامونی در آن انجام شد.
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای بهسازی فلکه دوم نیروی هوایی
برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه در طول یک سال و نیم گذشته به دلیل شیوع کرونا اجرای این پروژه با تأخیر مواجه و سرعت کار کم شد، گفت: از مهمترین برنامههای شهرداری، توسعه فضاهای عمومی در شهر است و فلکه دوم اصلیترین فضای عمومی و همگانی شهروندان منطقه ۱۳ است که زمان زیادی از اوقات فراغت خود را در آنجا طی میکنند و به همین دلیل پرداختن به این میدان ضرورت داشت.
او با اشاره به هزینه ۱۰ میلیارد تومانی بهسازی فلکه دوم نیروی هوایی، افزود: با توجه به تاکید بر پیاده محوری و توسعه فضاهای انسان محور در شهر، طراحی این فلکه اجرایی شد و در آن همه موضوعات و المانها به روز و تغییر داده شد. همچنین برخی فضاها را مرمت کردیم و فضای پیاده آن از ۲ متر به ۳ تا ۷ متر رسیده است.علاوه بر این ۱۲ هزار متر سنگ فرش در میدان و رینگ اطراف آن انجام شده و آبنمای این محدوده که سالها کار نمیکرد با تعویض تأسیسات فنی فعال و فضای کودک نیز در این فلکه توسعه داده شد.
فلکه دوم نیروی هوایی به عنوان یکی از اصلی ترین فضاهای عمومی منطقه ۱۳ با هزینهای در حدود ۱۰ میلیارد تومان بهسازی و مرمت شد. توسعه فضای کودک، فعال کردن آبنما، نورپردازی و سنگ فرش فضاهای میدان و محیط پیرامونی نیز از مهمترین تغییرات ایجاد شده است.