گفتگوی "صریح و صمیمی" رئیس جمهوری با بیش از 50 تن از منتقدان برنامه‌های اقتصادی دولت نهم روز پنجشنبه و به مدت حدود شش ساعت ( از ساعت 16 و 35 دقیقه بعد از ظهر تا 22 و 20 دقیقه شب ) برگزار شد. اقتصاددانان منتقد، نشست پنجشنبه خود با رئیس جمهوری را مثبت ارزیابی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، 21خرداد ماه گذشته 57 اقتصاددان نامه‌ای انتقادی از برنامه‌های اقتصادی دولت به رئیس جمهوری نوشتند.

صرف نظر از اینکه بخشی از انتقادات به برنامه‌های اقتصادی دولت وارد بوده و قابل بررسی کارشناسی است، اما بیشتر انتقادات صورت گرفته به مشکلات ساختاری اقتصاد ایران مربوط می‌شود و دولت‌های گذشته نیز با این مشکلات مواجه بودند.

اما در سوم تیرماه نهاد ریاست جمهوری خبری مهم اعلام کرد: دکتر محمود احمدی نژاد از انجام گفتگوی "صریح، صمیمی و مستقیم" با منتقدین اقتصادی استقبال کرد.

پس از اعلام این خبر، رسانه‌های مختلف از زوایای گوناگون به این اقدام قابل تقدیر دولت نهم پرداختند. البته برخی اقتصاددان که به احزاب دوم خردادی گرایش دارند، این اقدام دفتر رئیس جمهوری را تنها در حد حرف دانستند. در عین حال، برخی دیگر از اقتصاددانان که نسبت به برنامه‌های اقتصاددی دولت انتقاد دارند، از این اقدام دفتر رئیس جمهوری تقدیر کردند.

به هرحال، گفتگوی "صریح و صمیمی" رئیس جمهوری با بیش از 50 منتقد برنامه‌های اقتصادی دولت روز پنج شنبه برگزار شد که شش ساعت (  از ساعت 16 و 35 دقیقه بعد از ظهر تا 22 و 20 دقیقه شب) به طول انجامید.

در این نشست علاوه بر رئیس جمهوری، وزیر اقتصاد و دارایی ، وزیر بازرگانی ، وزیر نفت ، وزیر کار، رئیس کل بانک مرکزی ، وزیر رفاه، وزیر کشاورزی، سخنگوی دولت، معاون برنامه ریزی و راهبری رئیس جمهوری ، معاون اول و معاون اجرایی رئیس جمهوری و مشاور ارشد رئیس جمهوری ( هاشمی ثمره) نیز حضور داشتند.

در همین حال، بیش از 50 اقتصاددان منتقد برنامه‌های اقتصادی در این نشست شرکت کردند و دکتر زنوز، عبده تبریزی ، فرشاد مومنی ، احمد میدری ، ستاری فر و شجری به نمایندگی از آنان در این نشست سخنرانی کرده و بیشتر سه موضوع اول نامه ( فاصله  نگران کننده  رشد اقتصاد کشور از برنامه چهارم  به رغم افزایش درآمدهای نفتی، سیاست انبساطی مالی و افزایش بی رویه بودجه دولت و مغایرت سیاستهای پولی و بانکی دولت با رشد، بهره وری و تورم زا بودن آن) را مورد بررسی قرار دادند.

در این نشست رئیس جمهوری نیز ضمن شنیدن نقطه‌نظرات منتقدان اقتصادی ، دلایل خود را برای اتخاذ سیاست‌های اقتصادی دولت تشریح کرد.وی در این نشست از اقتصاد دانان خواست طرح‌ها و راهکارهای خود برای حل ریشه ای مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را در آینده به دولت ارایه کنند.

احمدی نژاد همچنین پیشنهاد داد تا موضوعات خاص مورد درخواست اقتصاددانان منتقد طی نشست‌هایی در وزارت خانه‌های مرتبط برگزار شود و در این نشست‌ها علاوه بر این طیف از اقتصاددانان، اقتصاددانان دیگر نیز در این گونه نشست‌ها حضور یابند.

بسیاری از اقتصاددانان منتقد برنامه‌های اقتصادی دولت نهم هم در گفتگو با مهر برگزاری این نشست را بسیار مثبت ارزیابی کردند و ایده رئیس جمهوری را برای تشکیل نشست‌های تخصصی حاکی از تداوم این گونه نشست‌ها عنوان کردند.

حسین عبده تبریزی یکی از اقتصاددانان نویسنده نامه به رئیس جمهوری ، ارزیابی خود را از نشست این طور بیان کرد: تشکیل این جلسه و مسائل مطرح شده در آن بسیار مثبت بود به طوری که سه محور اول نامه توسط کارشناسان اقتصادی بسیار عمیق مورد بررسی قرار گرفت.

این اقتصاددان که از سخنرانان جلسه روز پنج شنبه بوده است ، اضافه کرد: از دولت برای تشکیل این جلسه و تداوم آنها در قالب گروه های کوچک تر در آینده باید تشکر کرد.

همچنین محمد ستاری فر رئیس سابق مدیریت و برنامه ریزی دردولت سید محمد خاتمی و یکی دیگر از اقتصاددانان منتقد برنامه‌های اقتصادی دولت نیز با تاکید براین نکته که تشکیل این جلسه بسیار مثبت بوده است ، افزود: کارشناسی عمیق مسائل مطرح شده از مهمترین دستاوردهای این جلسه شش ساعته بود.

از سویی دیگر احمد میدری که از دیگر سخنرانان حاضر در جلسه بود، درپاسخ به سئوال مهر درباره اجرایی شدن ایده‌های مطرح شده از سوی اقتصاد دانان گفت: ایده ها و مسائل مطرح شده در سطح کلان بوده است درنتیجه برای عملی شدن آنها باید بررسی های کارشناسی بسیار عمیقی صورت گیرد که این موضوع نیز در نشست‌های بعدی انجام پذیر است.

به گفته این کارشناس مسایل اقتصادی ، پیشنهاد رئیس جمهوری مبنی بر تشکیل نشست‌های تخصصی با حضور اعضای کابینه خود از تمایل وی به مطرح شدن انتقادات و تعدیل سیاست‌های موجود حکایت دارد.

در همین حال، مهدی تقوی یکی دیگر از اقتصاددانان منتقد برنامه‌های اقتصادی دولت به خبرنگار مهر گفت: تنها چیزی که می توانم بگویم اینکه نشست خوبی با رئیس جمهوری و کابینه دولت نهم داشتیم و من از اینکه در این نشست شرکت کردم خوشحالم.