تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵

تهران- ایران به دلیل دارا بودن پتروشیمی‌ها و کارخانه‌های تولیدی فراوان در عرصه‌ی تولید مواد شیمیایی توانسته است نسبت به برخی از کشورها پیشی بگیرد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ایران به دلیل دارا بودن پتروشیمی‌ها و کارخانه‌های تولیدی فراوان در عرصه‌ی تولید مواد شیمیایی توانسته است نسبت به برخی از کشورها پیشی بگیرد. با این حال در سال‌های اخیر به دلیل تشدید تحریم‌ها، ایران در تولید برخی از مواد شیمیایی و یا صادرات آن‌ها با مشکل رو به رو شده است. در ادامه‌ی این مقاله که توسط بازرگانی شیمیایی تهران تهیه شده است با ما همراه باشید تا با مواد شیمیایی که در ایران تولید می‌شوند و در بازار مواد شیمیایی موجود هستند بیشتر آشنا شوید.

متانول

یکی از اصلی ترین مواد شیمیایی تولیدی توسط ایران متانول است.

ظرفیت خالص متانول ایران در دو سال گذشته با شروع دو واحد جدید در سال ۲۰۲۰ تقریباً دو برابر شده و به حدود ۱۲.۲ میلیون تن در سال رسیده است.پتروشیمی‌های پارس کیمیا و بوشهر، هر دو در عسلویه واقع شده و هر یک با ظرفیت متانول ۱.۶۵ میلیون تن در سال، تولید تجاری این ترکیب را آغاز نموده اند.

پتروشیمی کاوه تولید کننده ایرانی، تولید خود را در سال ۲۰۱۹ در واحد ۲.۳ میلیون تن در سال در دایار آغاز کرد. تولید کننده ی دیگری به نام مرجان در عسلویه در آگوست ۲۰۱۸ تولید خود را به ۱.۶۵ میلیون تن در سال رسانده است.

مجتمع‌های پتروشیمی زاگرس، خارک، فن‌آوران از دیگر تولید کنندگان عمده ی متانول به شمار می‌روند

تولید عمده ی این ماده در ایران سبب شده است تا صادرات متانول در آوریل ۲۰۲۰ به کشورهایی که همچنان با ایران مبادلات تجاری دارند مانند چین، دوبرابر شود.

اتیلن گلیکول ها

اتیلن گلایکول ها که کاربرد عمده ای در تولید رزین ها، ضد یخ‌ها، لاستیک‌ها، دهیدراته کردن گاز و… دارند، یکی دیگر از عمده مواد تولیدی ایران می‌باشند. هر سه حلال مهم از این خانواده: مونو اتیلن گلیکول، دی اتیلن گلیکول، تری اتیلن گلیکول در واحدهای پتروشیمی این کشور تولید می‌شوند و به کشورهای همسایه صادر می‌گردند.

از تولید کنندگان اتیلن گلایکول در ایران می‌توان به پتروشیمی مارون و شازند اشاره کرد. ایران بعد از کشورهایی مانند عربستان و کویت یکی از بزرگترین تولید کنندگان اتیلن گلیکول در خاورمیانه به حساب می‌آید. آمریکا نیز بزرگترین تولید کننده ی این ماده در سطح جهانی می‌باشد.

علاوه بر اتیلن گلیکول، بوتیل گلیکول یکی دیگر از خانواده‌ی گلیکول ها نیز در ایران تولید می‌شود.

اسید فسفریک

اسید فسفریک که در صنایع غذایی با خلوص ۸۵ درصد موجود می‌باشد در دو گرید صنعتی و غذایی وارد بازار خرید و فروش مواد شیمیایی می‌گردد. اسید فسفریک یکی دیگر از موادی است که در ایران تولید می‌گردد.

از آنجایی که کشاورزی در ایران جز صنایع پررونق است استفاده از این اسید در ساخت کودها و یا به صورت مستقیم، برای رفع کمبود عنصر فسفر برای گیاهان بیش از پیش احساس می‌شود.

پتروشیمی رازی بزرگترین تولید کننده ی این ماده در ایران به شمار می‌رود.

اتانول آمین‌ها

اتانول آمین‌ها در صنایع آرایشی و بهداشتی، رنگ و رزین، سنتز مواد شیمیایی، ساخت رزین و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایران در تولید این حلال به خودکفایی رسیده است. پتروشیمی شازند بزرگترین تولید کننده ی این حلال های مهم به حساب می‌آید. هر سه حلال مونو اتانول آمین، دی اتانول آمین و تری اتانول آمین توسط این پتروشیمی تولید می‌شوند.

اوره

اوره که توسط پتروشیمی‌های شیراز و کرمانشاه عمدتاً تولید می‌شود یکی از مهمترین کودهای نیتروژنه به حساب می‌آید که می‌تواند کمبود نیتروژن گیاهان را تا حدود زیادی بر طرف نماید. از آنجایی که نیتروژن مهمترین عنصر مورد استفاده توسط گیاهان است، استفاده از این کود برای رفع کمبود عنصر نیتروژن یکی از دلایل مهم فروش اوره در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی به حساب می‌آید.

جمع بندی:

ایران به دلیل دارا بودن پتروشیمی‌های متنوع توانسته است در تولید برخی از مواد شیمیایی مانند اتانول آمین‌ها، زایلن، تولوئن؛ اتیلن گلایکول ها و… به خود کفایی برسد. در این مقاله تنها به برخی از مواد شیمیایی تولیدی در ایران پرداخته شده است. برای آشنایی بیشتر با سایر مواد شیمیایی و خرید و فروش انواع مواد شیمیایی با بازرگانی شیمیایی تهران در ارتباط باشید. راه‌های ارتباطی با این شرکت را در ادامه می توایند مشاهده نمائید:

آدرس وبسایت:WWW.TEHRAN-CHEM.COM

تلفن تماس: ۰۲۱۹۱۰۰۶۵۷۰

تلگرام:SHIMIIAI_TEHRAN

اینستاگرام: SHIMIAI_TEHRAN

* این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.