به گزارش خبرنگار مهر، نشر جامی کتاب «پنجرههایی به باغ پربار شعر و ادب فارسی» اثر حسن گل محمدی را با شمارگان ۲۵۰ نسخه، ۴۱۲ صفحه و بهای ۸۰ هزار تومان منتشر کرد.
کتاب ۴۵ بخش (پنجره) دارد و از طریق هرکدام یکی از شاعران و ادیبان و نویسندگان ایران و آثارشان به مخاطبان معرفی میشود. این کتاب گزیده خوبی از تاریخ ادبیات ایران (از دوران کلاسیک تا عصر حاضر) است و مخاطب با آن میتواند مرور مهمی بر آثار منظوم و منثور فرهنگ و تمدن ایرانی داشته باشد.
عناوین پنجرههای اول تا دهم کتاب به این شرح است: «حنظله بادغیسی، شاعری با چند بیت شعر»، «نظامی گنجوی، شاعر داستانهای عاشقانه»، «شیخ صنعان و دختر ترسا، عشقی شورانگیز»، «ابن یمین، شاعری از میان مردم»، «وحشی بافقی، شاعر عشقها و احساسها»، «عیسی مسیح در شعر و ادب فارسی»، «عبید زاکانی شاعری رند و جامعه شناسی تمام عیار»، «نیما یوشیج، شاعر دردآشنای مردم»، «سعدی شاعر عاشقانههای بی نظیر» و «شهریار، شاعر شور و احساس».
عناوین پنجرههای یازدهم تا بیستم کتاب نیز از این قرار است: «بیهقی و داستان بر دار کردن حسنک وزیر»، «صادق چوبک، یک رئالیست واقعی»، «بابا طاهر، روشن ضمیری شوریده حال»، «کلیله و دمنه و داستان مهاجرت سنگ پشت و مرغابیها»، «مصیبتنامه عطار و داستان پیر چنگی»، «حافظ ناشنیده پند»، «فرخی سیستانی، شاعر زیباییها و طبیعت»، «خیام، فیلسوفی شاعر»، «فردوسی، حکیمی خردمند» و «صائب تبریزی، شاعر تک بیتهای بینظیر».
همچنین مخاطب در پنجرههای بیست و یکم تا سیام کتاب نیز این مباحث را مطالعه خواهد کرد: «امیری فیروزکوهی، شاعر نازک خیالیها»، «رودکی، پدر شعر فارسی»، «فروغی بسطامی، شاعر شوریده حال»، «مولوی و غزلیات شورانگیز شمس تبریزی»، «مولوی و مثنوی معنوی»، «گلستان سعدی گنجینه حکمت و خرد»، «سنایی غزنوی، پایه گذار شعر عرفانی»، «عطار نیشابوری، مهاجر وادی عشق»، «سندبادنامه و داستان میمون احمق و روباه مکار» و «مرزبان نامه و داستان مرغ ماهی خوار».
عناوین پنجرههای سیویکم تا چهل و پنجم کتاب نیز از این قرار است: «قابوسنامه و داستان همه چیز را همگان دانند»، «خواجوی کرمانی، شاعری که حافظ از او تاثیر پذیرفت»، «سلمان ساوجی، غزلسرایی با مضامین نو»، «مسعود سعد سلمان، شاعر رنجها و زندانها»، «خاقانی شروانی، شاعری فاضل با بیانی مشکل»، «عبدالرحمان جامی، شاعری بزرگ و عارفی وارسته»، «رهی معیری، شاعری عاشق و پاک باخته»، «ایرج میرزا، شاعری شیرین سخن و نقادی زبردست»، «فروغ فرخزاد، شاعر تنهاییها و درددلها»، «ملک الشعرا بهار، شاعر سیاستمدار»، «باستانی پاریزی، شاعری مورخ»، «معینی کرمانشاهی شاعر و ترانه سرای نوآور»، «شاملو و هزاران چشمه خورشید از یقین»، «صادق هدایت نویسنده روشنگر و دشمن خرافات» و «مهدی اخوان ثالث، شاعر حماسههای بیبدیل».