نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بسیاری از دستگاه های دولتی به جای بسترسازی برای تولید، مسیر تولیدگران را مسدود کرده‌اند.

سیدنظام‌الدین موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره شعار ۱۴۰۰ مبنی «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها»،گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در این چند سال مسئله تولید را به عنوان مسئله اصلی پیشرفت کشور و رفع مشکلات بیان کردند، قطعاً رسیدن به جهش تولید مستلزم بسترها و زیرساخت‌هایی است.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۰ به نوعی به این زیرساخت‌ها و بسترها برای تحقق جهش تولید اشاره فرمودند، چرا که تولید مستلزم یکسری بسترسازی‌ها است و اگر این زیرساخت‌ها و بسترها وجود نداشته باشد، اصل تولید دچار مشکل می‌شود و قطعاً جهش تولید هم محقق نخواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قاچاق چقدر به جهش تولید و فرآیندهای تولید ضربه زده است، گفت: قاچاق یکی از مهمترین عواملی است که به تولید ضربه می‌زند، چرا که زمانی که کالاها از کانال‌های غیررسمی و به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، این کالاها تولید را در کشور دچار مشکل می‌کنند.

موسوی ادامه داد: بخش‌هایی که در کشور کار تولید را انجام می‌دهند، به طور طبیعی مقررات کشور را رعایت می‌کنند، مالیات می‌دهند و هزینه‌های زیادی را متقبل می‌شوند تا تولید را سروسامان دهند اما مقوله قاچاق به تولید داخلی ضربه می‌زند و به عبارت بهتر نفس تولید را در کشور می‌گیرد.

وی تأکید کرد: بر این اساس یکی از موانع جدی بر سر راه تولید، قاچاق است که باید با آن برخورد جدی شود و مسئله قاچاق باید کنترل شود که البته این موضوع مهم نیازمند همت جدی است تا جلوی قاچاق چه از مبادی رسمی و چه از مبادی غیررسمی گرفته شود.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه عزم دولت در این سال‌ها برای مانع زدایی از سر راه تولید چه میزان بوده است، گفت: این عزم باید در همه قوا و دستگاه‌ها شکل بگیرد و مختص دولت نیست. در مجلس باید قوانین مزاحم و دست و پاگیر تولید اصلاح شود و همچنین قوانین باید به گونه‌ای ساماندهی شود تا بتواند بسترهای تولید را به نحو مناسب سامان دهد.

موسوی افزود: همچنین قوه قضائیه هم باید برای مانع زدایی از سر راه تولید همکاری کند، چرا که اطاله دادرسی و همچنین برخی احکام و آرای قضایی باعث شده تولید با موانعی مواجه شود که نیازمند ساماندهی است.

وی تأکید کرد: البته ناگفته نماند که در این سال‌ها آیت الله رئیسی اقدامات بسیار خوبی را در این زمینه انجام داده و یکی از نکات جدی مدنظر او همواره بحث مانع زدایی از سر راه تولید بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اما به طور طبیعی دولت هم می‌تواند اثر بیشتری بر تولید بگذارد و هم با ناکارآمدی‌های خود می‌تواند موانع بیشتری را بر سر راه تولید ایجاد کند. بر این اساس بخش عمده مسائل تولید مربوط به دولت است و باید دولت در این زمینه عزم جدی داشته باشد.

موسوی گفت: متأسفانه به رغم همه تأکیداتی که مسئولان ارشد داشتند، در دولت ما این عزم را جز در بخش‌های خاص ندیده‌ایم و شاهد بوده‌ایم که بسیاری از بخش‌ها و دستگاه‌های دولتی که باید خودشان بسترساز تولید باشند، به نوعی مانع تراشی کرده و به بهانه‌های مختلف مسیر تولیدگران را با سنگ اندازی های زیاد مسدود کرده‌اند.

وی تأکید کرد: امیدواریم سال ۱۴۰۰ سالی باشد که همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های اجرایی در این زمینه همت کنند و به دنبال این باشند که قوانین، بخشنامه‌ها و مقررات دست و پاگیر در مسیر تولید را حذف کنند تا پشتیبانی و مانع زدایی از تولید محقق شود.