به گزارش خبرگزاری مهر، بلومبرگ در گزارشی در خصوص یمن نوشت: دو هدف اصلی سیاست جو بایدن در خاورمیانه از سرگیری توافق هستهای با ایران و پایان دادن به جنگ در یمن است اما واقعیتهای جنگ یمن بسیار متفاوت از تصور بسیاری از آمریکاییها است و دستیابی به اهداف دولت بسیار دشوار است.
در دوران ریاست جمهوری ترامپ، یمن در درجه اول به عنوان مشکل عربستان سعودی با انصارالله و ایران تلقی میشد. در نتیجه، فرض بر این بود که خاتمه درگیریها فقط با وادار کردن سعودیها به خروج از یمن محقق میشود.
این دیدگاه یک هدف سیاسی داشت: به ویژه دموکراتها از یمن به عنوان چوب استفاده کردند تا ترامپ را به خاطر تجاوز عربستان سعودی به یمن و به ویژه محمد بن سلمان مورد سرزنش قرار دهند. در کنگره، تلاش دو جانبه برای مجازات ریاض به دلیل فاجعه انسانی در یمن صورت گرفت اما با وجود حق وتو توسط ترامپ این تلاش بدون نتیجه ماند.
اکنون که دموکراتها قدرت را در دست دارند و بایدن به طور فعال در جستجوی راه حل است، دموکراتها مجبورند تجزیه و تحلیل قبلی خود را در مورد این مسئله ارزیابی کنند. نماینده ویژه بایدن در یمن، تیم لندرکینگ، در حال مقابله با این واقعیت است که پایان جنگ به معنای متقاعد کردن سعودیها برای رفتن نیست. بلکه چالش اصلی متقاعد کردن انصارالله برای اجازه ترک یمن توسط سعودیها در شرایط منطقی است.
ریاض با صرف منابع عظیم در یمن، خواهان نوعی توافق تقسیم قدرت میان انصارالله و دولت عبد ربه منصور هادی است. سعودیها همچنین به تضمینهایی مبنی بر توقف حملات مرزی و حملات موشکی توسط انصارالله نیاز دارند اما از آنجا که جنگ برای انصارالله نسبتاً خوب پیش رفته است، لزومی برای امتیاز دادن برای پایان جنگ ندارند. از نظر تئوری، انگیزه دادن به توافق برای انصارالله کار چندان دشواری نیست. یک توافق سیاسی باید قدرتی را که در طول ۶ سال گذشته جمع کردهاند به رسمیت بشناسد و نهادینه کند.
با این وجود، تعدادی چالش جدی وجود دارد که یکی از آنها عبد ربه منصور هادی است. ترغیب رئیس جمهور مستعفی یمن برای کنار آمدن با توافق با انصارالله تا حدودی دشوارتر خواهد بود.
دولت بایدن با دنبال کردن سیاست هویج و چماق، در پی حل بحران است. از طرفی از سرگیری کمکهای بشردوستانه به مناطق تحت کنترل انصارالله، لغو اعلام انصارالله به عنوان یک سازمان تروریستی به منظور تسهیل ارتباطات دیپلماتیک با لندرکینگ و پایان دادن به حمایت نظامی از ائتلاف تحت رهبری سعودی و از طرف دیگر وزارت خزانه داری تحریمهای هدفمندی را علیه دو رهبر ارشد انصارالله اعمال کرد و لندرکینگ نیز شروع به زیر سوال بردن تمایل انصارالله برای صلح کرده است.
بلومبرگ در ادامه مدعی شد صبر آمریکاییها این بار توسط حملات انتقام جویانه انصارالله در مأرب، منطقهای حدود ۱۰۰ مایلی شرق صنعاء، آزمایش میشود. انصارالله درخواست آمریکا برای آتش بس را رد کرده است. در یمن، همانطور که دولت بایدن در حال کشف است، هنوز گزینههای خوبی وجود ندارد.