به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان از طرح پیشنهادی ریاض برای پایان جنگ یمن خبر داد.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه سعودی همچنین مدعی شده که طرح ریاض مبتنی بر طرح پیشین ارائه شده از سوی سازمان ملل در خصوص آتش بس سراسری در یمن، رفع محاصره و از سرگیری مذاکرات سیاسی خواهد بود.
وی که این سخنان را در جریان برگزاری کنفرانس خبری خود عنوان میکرد، در این خصوص گفت: طرح ابتکاری (عربستان) به محض موافقت جنبش انصارالله، به اجرا در خواهد آمد.
فیصل بن فرحان در بخش دیگری از سخنان خود با هدف سرپوش گذاشتن بر ۶ سال جنایات خود در جنگ یمن بار دیگر به یاوه گویی علیه ایران پرداخت و گفت: حوثیها باید تصمیم بگیرند که آیا منافعشان در اولویت است یا تهران.
در حالی که شش سال از مقاومت ملت و ارتش یمن میگذرد و همچنین در روزهای گذشته شدت حملات ارتش این کشور به عمق امنیتی سعودی افزایش پیدا کرد سرانجام ریاض مجبور به ارائه پیشنهاد آتشبس شد.
این در حالی است که سالهای گذشته سعودیها بارها تلاش کردند تا به طور آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شود و حتی تلاش کردند تا از سازمانهای بین المللی یا آمریکاییها یا برخی کشورهای اروپایی به عنوان میانجی استفاده کنند.
اگر چه وزیر خارجه عربستان تلاش کرده است تا در ارائه پیشنهاد آتش بس نگرانی و لحن ملتمسانه سعودیها برای پایان جنگ را پنهان کند اما بسیار مشخص است که حملات ماههای گذشته فشار زیادی را به سعودیها و ائتلاف آنان وارد کرده است.
لازم به ذکر است محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن بر ضرورت رفع کامل محاصره این کشور تاکید کرد.
وی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر با اعلام این مطلب افزود: در آستانه ورود به هفتمین سال جنگ یمن به کشورهای متجاوز یادآور میشویم که محاصره یمن باید به طور کامل رفع شود.
محمد عبدالسلام در ادامه گفت: ضروری است میان آنچه حق انسانی است، همچون بازگشایی فرودگاه صنعاء و بندر الحدیده با مسائل سیاسی و نظامی تفاوت قائل شد.
عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچکدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه شده است.