خبرگزاری مهر - گروه ورزشی - محمد بیرامی: ووشو را باید یکی از موفق ترین رشتههای ورزشی در ایران بدانیم. رشتهای که از هر میدانی با دست پر به ایران بازمی گشت و رئیس آن به عنوان عضو هیأت رئیسه جهانی و آسیایی فردی تأثیرگذار در ووشوی دنیا بود. مهدی علی نژاد زمستان ۹۸ به عنوان معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش انتخاب شد تا جای خود را به خسروی به عنوان سرپرست دهد.
انتخابات تیرماه برگزار شد و امیر صدیقی با کسب بیشترین آرا روی صندلی ریاست فدراسیون نشست. این اتفاقی در حالی افتاد که شیوع ویروس کرونا لغو رویدادهای بین المللی را در پی داشت تا رئیس جدید فرصت مناسبی داشته باشد و برای حضور در عرصههای بین المللی با دقت بیشتری برنامه ریزی کند.
خبرنگار مهر در همین رابطه با امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو گفتگو کرد.
شرایط سخت دوران کرونایی سال ۱۳۹۹
کووید ۱۹ یا همان کرونا شرایط سختی را بر جهان حاکم ساخت. این ویروس برای جهان ناشناخته بود و اغلب گمان میرفت که طی چند ماه ریشه کن میشود. ولی اینگونه پیش نرفت و همچنان میهمان جهانیان است. همین موضوع سال سختی را برای همه از جمله ورزشیها رقم زد. جهان آهسته آهسته به سمت مدیریت و رویکردهای جدید پیش رفت. ولی در کل این اتفاقات لطمات جدی به ورزش زد. همه مسابقات بین المللی و حتی المپیک لغو شد. به همین دلیل تمامی رویدادهای ووشو در سال ۱۳۹۹ به تعویق افتاد تا سال ۲۰۲۰ هیچ رویداد رسمی را در این رشته شاهد نباشیم.
رویکردهای جدید با رئیس جدید
بعد از انتخابات که در تیرماه برگزار شد، فدراسیون رویکرد جدیدی اتخاذ کرد و اولویتهای جدیدی وارد کار شد. در نخستین اقدام از تعطیلی رویدادهای بین المللی برای دانش افزایی استفاده کردیم. برای توسعه و گسترش ووشو در کشور و استفاده از همه ظرفیتها بیش از ۴۰۰ دوره آموزشی با حضور ۶۰۰۰ شرکت کننده به صورت مجازی برگزار و اهداف ترسیم شده در بخش آموزش محقق شد.
نگاه سلامت محور
توسعه همگانی و ظرفیتهای سلامت محور ووشو بخش دیگری از تمرکز فدراسیون بود که به لطف خدا برنامهها و طرحهای ما به خوبی اجرا شد و ان شاءالله این روند ادامه خواهد داشت. طرح سفیر سلامت را به معرفی کردیم که میتواند شروع یک حرکت و جنبش بسیار خوب و مناسب در راستای اهداف فدراسیون ووشو باشد.
برگزاری لیگ
شیوع ویروس کرونا و لغو تمامی رویدادهای ملی ووشو باعث دور ماندن ورزشکاران ما از تمرینات و آمادگی مناسب شده بود. هر چند تمامی ورزشکاران ملی تحت نظر بودند و فعالیتها و برنامههای آن رصد میشد، ولی چون مبارزهای نبود کار سخت میشد. همین موضوع اخذ مجوزهای لازم و برگزاری لیگ ووشو بعد از یک وقفه یک ساله را در هر دو رده آقایان و بانوان و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در پی داشت که تمامی ملی پوشان ما شرکت کردند تا آمادگی خود را بالا ببرند.
بازیهای آسیایی
سال ۱۴۰۰ خیلی برای ووشو مهم است چرا که باید تمام تلاش خود را بکار گیریم تا از تمام ظرفیتهای ووشو و کوراش برای کسب موفقیت در بازیهای ۲۰۲۲ چین استفاده کنیم و این جز با برنامه ریزی و هدف گذاری میسر نخواهد بود. امیدواریم بتوانیم طبق برنامه ریزی که داریم مسابقات انتخابی تیم ملی، تمرینات، اردوهای آماده سازی و لیگ را با دقت نظر بیشتری برگزار کنیم تا به کسب نتایج درخشان استفاده کنیم.
اوجاقی مرد تأثیر گذار ووشو
اوجاقی یکی از ظرفیتهای بی نظیر خانواده ووشو کشور است. ایشان همواره باعث شده توفیقات بسیار خوبی چه در زمانی که ورزشکار بودند و چه در زمانی که به عنوان مربی تیم ملی فعالیت میکنند، نصیب کشورمان شود. به همین دلیل فدراسیون ووشو علاوه بر نقش مربیگری، از توانایی ایشان با توجه به تحصیلات دکتری مدیریت ورزشی در بخش مدیریتی فدراسیون هم بهره مند باشد. این موضوع تاکنون به خوبی اجرا شده و امیدواریم بتوانیم از تمام ظرفیتهای خانواده ووشو به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
چالشی به نام دوپینگ
دوپینگ موضوع جدیدی در ورزش کشور نیست، مبارزه با دوپینگ مسئلهای خاص همه نهادها، سازمانها و فدراسیونها بوده است. دوپینگ عمل قبیحی است که همه سعی دارند آن را به حداقل ممکن برسانند. ووشو در تمام این سالها بسیار نمونههای محدودی داشته که حتی از میانگین جهانی هم پایینتر بوده است. در خصوص چهار موردی که مطرح شده و غالباً هم متعلق به دو و سه سال قبل بوده مقداری دامن زده و خیلی سعی شد که این خبر پررنگ شود و برخی افراد سعی داشتند توفیقات ووشو را زیر سوال ببرند.
همه تلاش فدراسیون ووشو برای مبارزه با این پدیده است و چه بسا در سال ۹۹ با وجود محدودیتها، دو دوره بسیار خوب را در همین رابطه برای مربیان و ورزشکاران چه در سطح لیگ و چه در سطح تیمهای ملی برگزار کردیم و همواره در تلاش هستیم تا شاهد چنین اتفاقی نباشیم. ولی نباید فراموش کنیم که دوپینگ یک موضوع مرتبط با رفتار شخص ورزشکار است و به همین دلیل ورزشکار نقش تعیین کننده را دارد. ورزشکاران ما باید به این شناخت کامل برسند و توجه داشته باشند که به هیچ عنوان وارد این فضا نشوند چرا که میتواند برای تمام دستاوردهای آنها بسیار خطرناک باشد.
سخن پایانی
امیدوارم با همدلی، هم فکری و تلاش مضاعف بتوانیم سال ۱۴۰۰ را به سالی درخشان برای ووشو کشور تبدیل کنیم. ووشو همواره افتخارات و قهرمانیهای متعددی را برای ورزش کشور به ارمغان آورده و امیدواریم این مسیر درخشان پرقدرت طی شود و یکی از برنامه ویژه ما توسعه همگانی و همه جانبه ووشوست، چرا که فدراسیونهای ووشو ایران یکی از فدراسیونهای برتر جهانی است و الگوی خیلی از فدراسیونها میباشد.