به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز با انتشار سخنان و توجیهات این فرد در خصوص بدعهدی «جو بایدن» مینویسد: یک مقام آمریکایی گفته است، برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام موضوع این نیست که چه کشوری گام اول را بردارد، بلکه مساله چگونگی برداشتن گامهای دوجانبه در این زمینه است.
این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده به رویترز گفته است، مساله این نیست که چه کشوری گام اول را بردارد.
وی اافزود: مانند این است که ما ساعت ۸ حرکت کنیم و آنها ساعت ۱۰؟ یا آنها ساعت ۸ حرکت کنند٬ ما ساعت ۱۰؟ این مسئلهای نیست. مسئله این است که ما در مورد گامهایی که قرار است به طور متقابل برداشته شود، توافق داشته باشیم.
این مقام آمریکایی مدعی شده است این که گفته میشود آمریکا خواهان بازگشت کامل ایران به تعهدات برجامی است تا آنگاه گامهایی برای کاهش تحریم بردارد، درست نیست.
این مقام آمریکایی در گفتگو با رویترز اضافه کرد، این موضع آمریکا نیست که ایران باید گام نخست را بردارد تا آمریکا نیز به رعایت این توافق برگردد.
مقام آمریکایی در ادامه گفت، این مطلقاً موضع ما نیست که ایران قبل از هر کاری باید کاملاً به اجرای کامل تعهدات بازگردد.
وی اضافه کرد: اما، اگر بر سر گامهای دوجانبه توافق کنیم، مثلاً ما گام X را بر میداریم، آنها گام Y را برخواهند داشت٬ موضوع روند برداشتن گامها نیست. من نمی دانم چه کسی گام اول را برمیدارد. منظورم این است که ما میتوانیم - به طور همزمان اقدامات انجام دهیم.
این مقام آمریکایی تصریح کرده است، ما در این زمینه عمل گرا خواهیم بود.
رویترز مینویسد: جو بایدن سال گذشته و قبل پیروزی در انتخابات در مقالهای در فارین افرز نوشته بود که برای بازگشت آمریکا به برجام، ایران میبایست به طور کامل به اجرای تعهدات برجامی خود برگردد.
این خبرگزاری اضافه کرده است، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به نوعی این اظهارات جو بایدن را در ۲۰ ژانویه تکرار کرد.
اما این مقام آمریکایی در گفتگو با رویترز تاکید کرده است که این موضع جو بایدن نیست. او نه گفته است چه زمانی.
او اضافه کرده است، (موضع جو بایدن) درباره توالی و ترتیب برداشتن گامها نیست.
این در حالی است که روز گذشته ۴۳ سناتور آمریکایی در نامهای به جو بایدن، از دولت او خواستند که از بازگشت به برجام خودداری کرده و برای دستیابی به توافقی تازه با ایران، که موضوعات دیگر را نیز در بربگیرد، تلاش کند.
امضاءکنندگان این نامه که از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه هستند، نوشتهاند که آنها فارغ از «اختلافات تاکتیکی» بر سر امور دیگر، حول لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به جنگافزار هستهای و رویارویی با طیف گستردهای از عملکرد ایران، اشتراک نظر دارند.