اردبیل - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: یک هزار و ۶۰۰ پروژه عمرانی کوچک و بزرگ در استان اردبیل در حال اجرا بوده و ۴۰۰ پروژه نیز در سال گذشته به بهره برداری رسید.

‌به گزارش خبرنگار مهر، داود شایقی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «عیار» شبکه استانی سبلان با اشاره به اولویت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در استان اردبیل اظهار کرد: در مجموع یک هزار و ۶۰۰ پروژه عمرانی کوچک و بزرگ در سطح استان اردبیل در حال اجرا است که سال گذشته در مناسبت‌های مختلف اعم از دهه فجر و هفته دولت افتتاح ۴۰۰ پروژه در استان اردبیل به انجام رسید.

وی با تبریک سال نو و نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به» «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» اظهار کرد: از روز اول سال استاندار اردبیل با دعوت از فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان جلسه‌ای برگزار کرد تا اولویت‌های سال ۱۴۰۰ تعیین و تعریف شود تا همچنان بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و اشتغال زا و همچنین تدارک زیرساخت‌ها در بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری تاکید شد.

شایقی خاطرنشان کرد: در کنار این طرح‌ها سعی بر این خواهد بود تا امسال پروژه‌های آبرسانی، عمران روستایی و بهداشت و درمان به انجام رسیده تا در کنار مهار بیماری کرونا جلوی مهاجرت‌های بی‌رویه از روستاها گرفته شده و امکان حفظ مرکزیت و شبکه تولید و اشتغال در روستاها حفظ شود.

وی گفت: ما امسال توجه جدی به حوزه گردشگری به ویژه تأمین زیرساخت‌های راه، فرودگاه، راه آهن و توسعه تأسیسات گردشگری نظیر هتل‌ها و آبدرمانی‌ها خواهیم داشت که در این بین علاوه بر سرعین، مشگین‌شهر و خلخال نیز به عنوان محور گردشگری طبیعی معرفی خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: با تکمیل محور ماسوله – ماجولان – شال جنوب استان میزبان مسافران و گردشگران ورودی از ماسوله خواهد بود که برآورد ما حضور بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت گردشگر ورودی از ماسوله به استان اردبیل است.

شایقی به احداث هتل پنج ستاره و مراکز اقامتی و گردشگری متعدد در خلخال اشاره کرد و گفت: امیدواریم در پایان سال تحول خوبی را در بخش گردشگری استان اردبیل به ویژه مناطق جنوبی شاهد باشیم.

بودجه اردبیل در ۱۴۰۰ بیش از ۱,۷۲۸ میلیارد تومان است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از تصویب بیش از یک هزار و ۷۲۸ میلیارد تومان بودجه استان اردبیل در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این میزان اعتبار ۷۸.۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد نشان می‌دهد در حالی که میانگین رشد اعتبارات کشوری در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱۸ درصد است.

وی مبنای توزیع اعتبارات را در سطح کشور جمعیت اعلام و خاطرنشان کرد: بر اساس جمعیت سهم استان اردبیل از بودجه کشور ۱.۵۶ درصد است و باید از ۸۸ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی در سال گذشته سهم استان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان می‌بود که این رقم در پایان سال ۹۹ به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل عمده جذب اعتبارات برای استان را مربوط به پروژه راه آهن اعلام کرد و گفت: متناسب با سال جهش تولید ما در مقاطع مختلف اعتباراتی را برای تحرک‌بخشی به پروژه‌های زیربنایی و تولیدی دریافت کردیم که در مجموع نشان از عنایت و توجه ویژه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به استان اردبیل بوده است.

تزریق ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی به پروژه شهری پل قدس

شایقی از پرداخت ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی به شهرداری اردبیل برای اجرای پل قدس خبر داد و افزود: سال گذشته ۲ سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه را به استان اردبیل شاهد بودیم که بازدیدهایی از پروژه‌های متعدد زیرساختی در اردبیل داشتند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در این بازدیدها نوبخت با عنایت ویژه به پروژه شهری پل قدس قول تأمین اعتبار دولتی برای این پروژه را دادند که در دو مرحله این منابع برای پل قدس تزریق شد.

شایقی این اقدام را در تاریخ شهرداری اردبیل بی‌سابقه اعلام کرد و گفت: شهرداری از محل منابع درآمد خود اقدام به اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی می‌کرد که برای اولین بار با پیگیری مسئولان و نمایندگان استان مقرر شد تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی برای تکمیل پل قدس اردبیل اختصاص یابد تا با وعده شهردار اردبیل این پل دهه فجر سال قبل به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: در مرحله اول ۴۵ میلیارد تومان و مرحله دوم نیز ۳۵ میلیارد تومان تزریق اعتبار به این پروژه انجام شد ولی تاکنون این پروژه مهم به عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم شهر اردبیل به بهره برداری نرسیده است.

اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای چهارخطه راه‌های استان اردبیل

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با اشاره به اولویت پروژه‌های راهسازی و تکمیل چهارخطه‌ها در سطح استان بیان کرد: در یک اقدام بی‌سابقه در همه شهرستان‌های استان اردبیل پروژه‌های چهارخطه در حال اجراست که برای تکمیل این پروژه‌ها سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان منابع به راه و شهرسازی استان اردبیل تزریق شد.

شایقی گفت: در کنار توسعه راه‌ها و ایمن‌سازی محورهای ترددی برای تکمیل سدها، تصفیه‌خانه آب شرب و فاضلاب و همچنین طرح‌های زیربنایی در بخش آب و خاک منابع خوبی به استان تزریق شده است.

وی تصریح کرد: در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان و کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها با اولویت مورد توجه قرار گرفته تا با نظارت مدیران استانی و شهرستانی و فرمانداران این پروژه‌ها و طرح‌ها به سرانجام برسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: در کنار اجرای طرح‌های آبرسانی به روستاها و مناطق عشایری توجه ویژه‌ای به اجرای طرح‌های هادی روستایی و زیربنایی در بخش کشاورزی شده به طوری که سال گذشته بیش از ۸۰ درصد اعتبارات استان در این حوزه‌ها تحقق یافته است.