به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، جلسه رؤسای کل «گروه ۲۴» در راستای سلسله جلسات جانبی اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول، ۲ شنبه هفته آینده به ریاست رئیس کل بانک مرکزی کشورمان، مجازی برگزار خواهد شد.
همچنین عصر دیروز (چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰) جلسه مجازی معاونان بانکهای مرکزی «گروه ۲۴» مجازی برگزار شد.
در این جلسه، معاونان بانکهای مرکزی «گروه ۲۴» در خصوص شرایط اقتصادی کشورهای در حال توسعه در دوره پس از همهگیری ویروس کرونا بحث و گفتگو کردند و بر این نکته تأکید داشتند که در دوره پس از همهگیری ویروس کرونا، اقتصاد کشورهای توسعهیافته پیشرفت و بهبود مناسبتری داشته اند، اما این موضوع برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه روی نداده که مستلزم توجه و اتخاذ تصمیمهای ویژه است.
بر همین اساس معاونان بانکهای مرکزی «کشورهای گروه ۲۴» به منظور برون رفت کشورهای در حال توسعه از این شرایط و تبعات اقتصادی ناشی از همه گیری بیماری کرونا، پیشنهاداتی را در این جلسه برای بیانیه نهایی اجلاس ارائه کردند.
از جمله محورهای اصلی طرح شده در این جلسه برای گنجاندن در متن بیانیه اجلاس میتوان به چگونگی حمایت سازمانهای بینالمللی مانند «صندوق بینالمللی پول» و «بانک جهانی» از اقتصاد کشورهای در حال توسعه، افزایش حجم تسهیلاتدهی سازمانهای بینالمللی به کشورهای در حال توسعه و در نظر گرفتن نرخهای بهره پایین برای این تسهیلات و تنفس به وامهای قبلی اشاره کرد.
خاطرنشان میشود معاونان بانکها در جلسه امروز خود درباره بندهای بیانیه جلسه رؤسای کل «گروه ۲۴» که روز دوشنبه توسط اعضا به تصویب خواهد رسید، بحث و گفتگو کردند.
گفتنی است «گروه ۲۴» به منظور ایجاد هماهنگی و پیشبرد مواضع کشورهای در حال توسعه در قلمروهای پولی و توسعه مالی در اواخر سال ۱۹۷۱ ایجاد شد.
کشورهای آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور، گواتمالا، هائیتی، مکزیک، پرو، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، چین، هند، ایران، لبنان، پاکستان، فیلیپین، سریلانکا، سوریه، الجزایر، ساحل عاج، کنگو، مصر، اتیوپی، گابن، غنا، کنیا، مراکش، نیجریه و آفریقای جنوبی اعضای گروه ۲۴ را تشکیل میدهند.