به گزارش خبرگزاری مهر، حبیب مسیحی تازیانی، با اشاره به اینکه در شب دوازدهم فروردین ماه، حدود پنج تا شش تن گربه ماهی در ساحل مقسا پراکنده شدند، گفت: مردم در روز ۱۳ فروردین با مشاهده گربه ماهیها، موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دادند.
وی افزود: همکاران به سرعت در محل حاضر شدند، موضع را بررسی و از گربه ماهیها نمونه برداری کردند. در بررسیها، ابتدا به موضوعات مختلف مشکوک بودیم ازجمله بیماری گربه ماهیها یا مساله آلودگی نفتی.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان هرمزگان تصریح کرد: بیشتر از همه احتمال میرفت که این اتفاق مربوط به صید باشد؛ پرس و جوی محلی صورت گرفت، موضوع بررسی و در نهایت مشخص شد که تعدادی از صیادان مشغول صیادی بودند که هنگام بازگشت، یکی از قایقها در اثر طوفان و موج شدید، واژگون و تعداد زیادی گربه ماهی صید شده، پخش میشوند.
مسیحی تازیانی درمورد احتمال صید ترال و انتشار این خبر که احتمال میرود یکی از صیادان صید غیرقانونی داشته و به دلیل نبود مشتری گربه ماهیها را در دریا رها کرده است، گفت: ابزار صید اعلام نشده است اما معمولاً صید ماهی در آن منطقه به صورت محاصرهای صورت میگیرد. در عین حال از گربه ماهی در تولید پودر ماهی استفاده میشود و امکان صادرات آن نیز وجود دارد بنابراین بدون مشتری نیست. همچنین با صیادی که قایق او غرق شده تلفنی صحبت کردیم و مساله صید و واژگونی قایق را تأیید کرد. بر این اساس از آنجا که قایق بار زیادی داشته است پس از وقوع طوفان و موج شدید، واژگون شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پس از تأیید اتفاق واژگونی قایق صیادی، بررسی آلودگی نفتی همچنان صورت میگیرد، گفت: نمونهها ارسال شده است و با وجود تأیید موضوع صید گربه ماهیها و واژگونی قایق صیاد، بررسی درمورد آلودگی نفتی درحال انجام است؛ نتیجه بررسیها پس از ۴۸ ساعت اعلام میشود.