به گزارش خبرنگار مهر، حبیب جهانساز عصر دوشنبه در جلسه رسیدگی به وضعیت تولید و فروش چای و رسیدگی به مسائل چایکاران فومن با اقدامات حمایتی سازمان چای اشاره و اظهار کرد: به منظور حمایت از تولید و رفع موانع پیش روی چایکاری، تسهیلات خوبی برای مکانیزاسیون و اصلاح باغات با سود ۴ درصد به چایکاران و ۷ درصد به کارخانه داران پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: حمایتهای دولت، نقش مؤثری در بهبود وضعیت تولید محصول و توسعه صنعت چای در کشور داشته است.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به یکنواخت بودن نسبی اقلیم غرب و شرق استان گیلان و مشابهت کیفیت چای تولیدی در این دو منطقه استان، اضافه کرد: مهمترین بحث در کیفیت چای، نحوه فرآوری این محصول در کارخانه است و منطقه تولید آن تأثیر زیادی ندارد.
جهانساز با اشاره به قیمت برگ سبز چای در سال جدید نیز گفت: شورای قیمت گذاری، قیمتها را به موقع اعلام کرد که برای برگ سبز چای درجه یک ۶,۶۹۰ تومان تعیین شده است.
وی با بیان اینکه در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۴۵ درصدی قیمت برگ سبز نسبت هستیم، افزود: این سیاستها به نفع چایکاران داخلی اتخاذ شده است.
رئیس سازمان چای کشور همچنین ادامه داد: ۲۵ میلیون تومان تسهیلات کم بهره برای هر هکتار اصلاح و احیا و همچنین تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش نیز به چایکاران پرداخت میشود.
وی با اشاره به احیای بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده باغات چای به چرخه تولید، گفت: ۱۰ هکتار باغات چای نیز بهسازی شدهاند.
جهانساز با بیان اینکه حدود شش کارخانه رها شده نیز به چرخه تولید بازخواهد گشت، اظهار کرد: با احیای این کارخانهها تعداد کارخانجات چایسازی کشور به ۱۶۵ کارخانه افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای افزایش تولید برگ سبز چای در فصل جاری در دستور کار قرار دارد، گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای از استانهای گیلان و مازندران برداشت شود.