جانشین اسبق هوانیروز ارتش شهید صیاد را عامل ایجاد وحدت و یک دلی میان ارتش و سپاه دانست و گفت: او پس از شکست حصر آبادان با درایتی که داشت، ارتش و سپاه را به هم نزدیک‌تر کرد.

امیر سرتیپ خلبان رحمان قضات جانشین اسبق هوانیروز ارتش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آشنایی خود با سپهبد شهید صیاد شیرازی گفت: آشنایی من با شهید صیاد شیرازی به اوایل انقلاب و غائله کردستان برمی‌گردد. زمانی که بخش‌هایی از شهر و حتی صدا و سیمای سنندج در دست ضدانقلاب افتاده بود و تقریباً از راه زمینی هیچ کاری نمی‌توانستیم انجام دهیم. در این زمان بود که با درایت، دقت و فرماندهی شهید صیاد شیرازی و با ایجاد یک پل هوایی به سنندج، توانستیم پیشروی ضد انقلاب را در آن منطقه متوقف کنیم.

وی ادامه داد: شهید صیاد شیرازی در خنثی‌سازی غائله کردستان و توطئه استکبار برای تجزیه کشور در آن زمان نقش ویژه‌ای داشت. او توانست با استفاده صحیح و به جا از هوانیروز، معادلات را تغییر دهد.

جانشین اسبق هوانیروز ارتش، اشراف اطلاعاتی و آشنایی شهید صیاد شیرازی با توان و قابلیت‌های هوانیروز را رمز پیروزی در مقابله با ضد انقلاب در کردستان دانست و افزود: پادگان‌های ارتش در آن زمان هدفی برای ضد انقلاب شده بود و آنها سعی می‌کردند در پاوه و سنندج وارد پادگان‌ها شده و با استفاده از شرایط بعد از انقلاب، مهمات و تجهیزات این پادگان را به یغما ببرند اما با فرماندهی و هدایت شهیاد صیاد شیرازی و نقش‌آفرینی هوانیروز، این توطئه و غائله خاتمه یافت.

امیر قضات در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های شخصیتی و اخلاقی شهید صیاد شیرازی اشاره کرد و گفت: او فردی توانمند و آگاه بود که به خوبی دانش و توانایی طراحی عملیات‌ها را داشت که می‌توان طراحی دقیق را یکی از ویژگی‌های فرماندهی او دانست.

وی افزود: شهید صیاد شیرازی با شخصیت و اخلاق خوشی که داشت، همه را جذب می‌کرد و اینها نشان می‌دهد که او برای خدا کار می‌کرد و برای همین بود که می‌توانست همه را به درستی جذب و فرماندهی کند.

جانشین اسبق هوانیروز ارتش با اشاره به نقش شهید صیاد در دفاع‌مقدس گفت: من در عملیات‌های بدر و خیبر در خدمت شهید صیاد بودم و به خوبی، توان و مدیریت او را در این عملیات‌ها مشاهده کردم. ما در آن عملیات‌ها با درایت وی، پروازهای شبانه را انجام و تجهیزات را از اروندرود عبور دادیم یا در عملیات بیت‌المقدس توانستیم پادگان حاج عمران در خاک عراق را تصرف کنیم؛ جایی که منافقین از آنجا تغذیه می‌شدند. این موفقیت‌ها، درایت و مدیریت درست شهید صیاد در استفاده از توان نیروها به ویژه هوانیروز را نشان می‌دهد.

امیر قضات اظهار داشت: شهید صیاد یک شخصیت بسیار ساده و مردمی داشت و خود را از سایرین بالاتر و متمایز نمی‌دانست و با دیگران بسیار صمیمی و همراه و همدل بود.

وی با اشاره به نقش شهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد گفت: زمانی که مسئولیت در عملیات مرصاد بر عهده شهید صیاد شیرازی گذاشته شد، با درایت و راهبری که داشت، به خوبی توانست هوانیروز را هدایت کند و با هلی‌برنی که در گردنه چهارزبر انجام داد، جلو و پشت منافقین را مسدود کرد و آنها مجبور به فرار شدند، بسیاری نیز به هلاکت رسیدند و از همان‌جا بود که کینه شهید صیاد را به دل گرفتند و در نهایت او را به شهادت رساندند.

جانشین اسبق هوانیروز ارتش یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم شهید صیاد را ایجاد وحدت و یک دلی میان ارتش و سپاه دانست و گفت: شهید صیادشیرازی پس از شکست حصر آبادان با درایتی که داشت، ارتش و سپاه را به هم نزدیک‌تر کرد و می‌توان شهید صیاد را نماد وحدت و یکدلی ارتش و سپاه دانست. او یکدلی و همراهی میان ارتش و سپاه را ایجاد کرد و چون برای خدا کار می‌کرد، همه او را دوست می‌داشتند.