تربت جام - طرح جدید شهرداری تربت‌جام برای تغییرات ترافیکی میدان شهدا و خیابان ۲۲ بهمن و یک‌طرفه کردن خیابان مشکلاتی برای مردم به وجود آورده و باعث گلایه‌مندی شهروندان تربت‌جام شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: طرح جدید شهرداری تربت‌جام برای تغییرات ترافیکی میدان شهدا و خیابان ۲۲ بهمن ابهامات بسیاری را در افکار مردم پدید آورده است، این طرح شهرداری تربت‌جام مبنی بر یک‌طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن و عدم بازگشایی مسیر برگشت این خیابان تا میدان شهدا با توجه به وضعیت کنونی ترافیک در بلوار امام خمینی و میدان شهدا مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد کرده است. با توجه به اینکه گویا این تصمیم با بررسی‌های زیاد و کارشناسانه در شورای ترافیک شهرستان مطرح شده است، اما با یک بررسی ساده از جزئیات آن به نظر می‌رسد اصل هدف که کم کردن بار ترافیک می‌باشد محقق نشده مگر اینکه خیابان مجاور با این خیابان بازگشایی شود.

از سوی دیگر به دلیل وجود مراکز تجاری و همچنین وجود دو واحد آموزشی پسرانه و دخترانه و راهنمایی و رانندگی در این خیابان یکطرفه شدن خیابان مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است که از این جهت گلایه‌مندی و اعتراضات مردمی را به دنبال داشته است، لذا تنها حل این معضلات به‌وجود آمده با بازگشایی خیابان همجوار با خیابان ۲۲ بهمن محقق خواهد شد.

یکطرفه کردن خیابان مورد قبول ما نیست

یکی از شهروندان ضمن اعتراض به اجرای این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: این طرح به هیچ عنوان مورد قبول ما نیست و بسیاری از اهالی مخالف آن هستند و ما بارها اعتراضات خود را به گوش مسئولین رسانده‌ایم ولی در جواب گفتند این تصمیمی است که در شورای ترافیک شهرستان گرفته شده و به زودی با بازگشایی خیابان همجوار این مشکل رفع خواهد شد.

حسن زاده بیان کرد: چندین سال است که در این محل ساکن هستم و محل را به خوبی می‌شناسم، این طرح اجرا می‌شود و مسئولان شهرداری رأس پایان ساعت اداری به خانه‌های خود می‌روند ولی مشکلات برای ما اهالی باقی می‌ماند.

یکی دیگر از ساکنین در این خیابان با اشاره به یکطرفه شدن آن در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شهرداری تربت‌جام، خیابان همجوار خیابان شهرداری که تنها مسیر برگشت این منطقه به میدان شهدا می‌باشد را یکطرفه کرده‌اند.

وی افزود: زمانی که ما به این عمل شهرداری اعتراض کردیم، به ما گفتند خیابان هم عرض با این خیابان را حدود دو ماه دیگر بازگشایی می‌کنیم، اما این حرف به حقیقت تبدیل نشد، چرا به خاطر یک طرح مسیر مردم باید تغییر کند و برای برگشتن از این خیابان به میدان شهدا باید به خاطر یکطرفه شدن آن مسیر طولانی دیگری را طی کنیم.

یکی از رانندگان آژانس که تمایلی به ذکر نامش نداشت در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: زمان حمل مسافر اگر میدان مسافر از چهارراه ارتش به سمت میدان شهدا باشد به علت یک‌طرفه شدن خیابان نمی‌توانیم وارد آن مسیر شویم، بنابراین مجبور می‌شویم که مسیر خیابان ارتش و بلوار امام خمینی تا میدان شهدا را طی نموده و سپس وارد خیابان ۲۲ بهمن یا همان شهرداری شویم تا به مکان مسافر مورد نظر برسیم، این در حالی است که قبل از اجرای این طرح به راحتی بدون هیچ‌گونه طی نمودن مسیر طولانی وارد خیابان ۲۲ بهمن شده و شهروندان را به مقصد می‌رساندیم.

وی افزود: یک طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن نه تنها مشکل ترافیک این خیابان را حل نکرده بلکه بار ترافیکی خیابان ارتش و بلوار امام خمینی به میدان شهدا را افزایش داده است یک طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن نه تنها مشکل ترافیک این خیابان را حل نکرده بلکه بار ترافیکی خیابان ارتش و بلوار امام خمینی به میدان شهدا را افزایش داده است، لذا بهترین کار کارشناسی در جهت رفع بار ترافیکی این است که مسیر برگشت این خیابان به میدان شهدا بازگشایی شود.

یکی از کسبه این خیابان با ابراز گلایه از یک‌طرفه شدن خیابان ۲۲ بهمن در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این حرکت شهرداری بسیار کارخوبی می‌باشد، اما به شرط اینکه ابتدا مسیر برگشت این خیابان تا میدان شهدا بازگشایی می‌شد، سپس این خیابان را یک‌طرفه می‌کردند، در حالی که اکنون با اجرای این طرح مشکلات بسیاری هم برای شهروندان و هم رانندگان خودروها به وجود آمده است.

مدیر اداره آموزش وپرورش تربت‌جام در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تخریب و یا عقب‌نشینی دیوار یکی از آموزشگاه‌های در خیابان ۲۲ بهمن، بیان کرد: از آنجایی که ما در شهرستان نمی‌توانیم تهاتر ملک انجام دهیم، با سفر مدیرکل آموزش و پرورش استان به تربت‌جام توافقات اولیه شهرداری با مدیرکل آموزش و پرورش استان صورت گرفته است، لذا باید کارشناسی آن انجام و رأی کارشناسی به کمیسیون تملک استان ارسال و رأی تخریب و یا عقب‌نشینی می‌بایستی براساس رأی تملک استان صورت گیرد.

محمود آریامنش گفت: ما با شهرداری مکاتبه کردیم و آنان هم کارشناس خودشان را معرفی کردند، لذا ما هم باید یک کارشناس را معرفی و کارشناس مرجع طرفین باید محل مورد نظر را قیمت‌گذاری کنند، حتی شهرداری دو قطعه زمین به ما معرفی کرده است، حال باید این زمین‌های پیشنهادی شهرداری را کمیسیون تملک در استان تائید و ارزش‌گذاری کند، سپس در رابطه با تخریب و یا عقب‌نشینی کمیسیون تملک رأی صادر کند.

سرهنگ غلام‌محمد قهستانی، فرمانده نیروی انتظامی تربت‌جام در گفتگو با خبرنگار مهر مطرح کرد: تاکنون دو جلسه با شهرداری جلسه برگزار و یک دفعه هم فرمانده پلیس راهور استان را به تربت‌جام دعوت کردیم و در این رابطه جلسه‌ای در محل شهرداری برگزار کردیم، لذا قرار بر این شد تا شهرداری یک قطعه زمین برای ما به مساحت ۳ الی ۴ هزارمتر در محل ترمینال مسافربری در نظر بگیرد و احداث کند، اما متأسفانه این کار تاکنون انجام نشده است، لذا تا این اقدام عملی نشود، ما نمی‌توانیم ساختمان پلیس راهور را تخلیه کنیم.

یک طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن برخلاف مصوبه شورای ترافیک است

فرماندار تربت‌جام هم در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: خیابان ۲۲ بهمن زمانی که قرار بود یک طرفه شود بر اساس مصوبه شورای ترافیک بود، مصوبه آن هم این بود که ابتدا خیابان هم عرض خیابان ۲۲ بهمن یا خیابان پنجم را که مطرح کردند بازگشایی شود، سپس اجرا شود.

مرتضی حمیدی گفت: در گذشته به هر دلیلی شهردار وقت این پروژه را اجرا کرد ما مانع کار شدیم و به نیروی انتظامی ابلاغ کردیم که این اقدام بر خلاف مصوبه شورای ترافیک شهرستان است، زمانی که از نزدیک پروژه را مشاهده کردیم چون کار انجام شده بود و نصف خیابان تقریباً آن حالت اولیه را از دست داده بود، متولیان شهرداری این طور تحلیل کردند که یک طرفه شدن خیابان ۲۲ بهمن مشکلی را برای شهروندان ایجاد نخواهد کرد، در صورتی که ما به شورای اسلامی شهر و شهرداری گفتیم اگر خیابان پنجم که هم عرض خیابان ۲۲ بهمن است بازگشایی نشود، بار ترافیک از چهارراه فروشگاه رویال به سمت مسجد امام حسن مجتبی (ع) وارد بلوار امام خمینی و میدان شهدا می‌شد، ولی متأسفانه متولیان این طرح چنان تحلیل کردند که با اجرای این طرح مشکلی برای شهروندان به وجود نخواهد آمد.

وی افزود: وجود ساختمان پلیس راهور و دبیرستان دخترانه کاردانش دو معضل ما در بازگشایی خیابان پنجم می‌باشد وجود ساختمان پلیس راهور و دبیرستان دخترانه کاردانش دو معضل ما در بازگشایی خیابان پنجم می‌باشد، لذا ما در این رابطه با مدیرکل آموزش و پرورش استان که به تربت‌جام سفر کرده و از نزدیک وجود هنرستان دخترانه را در این خیابان مشاهده کردند در رابطه باعقب‌نشینی دیوار این هنرستان صورت جلسه‌ای تنظیم و امضا گرفته شد، مبنی بر اینکه دیوار این واحد آموزشی عقب‌نشینی کند و حتی بعد از این نشست شناژ دیوار هم ریخته شد، اما رئیس اداره آموزش و پرورش تربت‌جام به ما مراجعه کرد و گفت تا زمانی که پلیس راهور در مکان فعلی است به فرض اینکه ما دیوار دبیرستان را تخریب کنیم این خیابان باز نخواهد شد.

فرماندار تربت‌جام با بیان اینکه هر زمان که پلیس راهور تصمیم گرفت از اینجا نقل مکان کند، ما هم دیوار را تخریب می‌کنیم، گفت: با پلیس راهور نیروی انتظامی هم که صحبت کردیم چون آنان سلسله مراتب دارند برای آنان سخت است سریع مکان را تخلیه کنند وحتی پیشنهاد شد مهمانسرا شهرداری در اختیار پلیس راهور قرار گیرد و پلیس راهور به این مکان نقل مکان کند و ساختمان پلیس راهور تخریب شود، اما این پیشنهاد هم باید مصوبه شورای اسلامی شهر را داشته باشد.

حمیدی افزود: شورای اسلامی شهر مسلماً باید موافقت کند تا مهمانسرای شهرداری را در اختیار پلیس راهور قرار دهند، اما متأسفانه این اتفاق هم گویا تاکنون صورت نگرفته است، زمان یک طرفه شدن خیابان ۲۲ اعلام شد ظرف مدت یک ماه خیابان پنجم بازگشایی خواهد شد، بر اساس همین طرح‌ها بود و چون شهردار وقت از شهرستان رفت و شهردار جدید مشغول به کار شده، هنوز در شورای اسلامی شهر مصوب نشده که مهمانسرا را تحویل پلیس راهور بدهند، بنابراین اگر شورای شهر مصوب کند که مهمانسرای شهرداری را به نیروی انتظامی داده و آن‌ها مهمانسرای خودشان را در اختیار پلیس راهور قرار دهند این مشکل برطرف خواهد شد.

بهترین راه حل، بازگشایی خیابان پنجم است

رئیس شورای ترافیک گفت: پیشنهاد دیگری هم که از سوی پلیس راهور صورت گرفت این بود که اگر شهرداری مقداری از زمین ترمینال مسافربری را با موافقت با پلیس راهور مشخص و احداث نماید برای پلیس راهور ما مکان فعلی را تخلیه خواهیم کرد و گویا یک مقدار زمین از محل ترمینال مسافربری در نظر گرفته شده است و تنها برای ساخت آن مشکل دارند و شهردار جدید هم گفته اگر همان مقدار زمین که مطرح کردند نصف آن را قبول کنند و ما نصف دیگر را بفروشیم و هزینه ساخت و ساز ساختمان پلیس راهور کنیم.

فرماندار تربت‌جام گفت: هرگونه اتفاق ترافیکی که در شهر رخ می‌دهد باید در شورای ترافیک شهرستان مصوب گردد، اما اتفاقی که در خیابان ۲۲ بهمن صورت گرفته مصوبه شورای ترافیک نیست، بنده هیچ‌گونه صورت جلسه‌ای به جز مصوب شورای ترافیک را امضا نکردم حتی همان توافقی که نیروی انتظامی و شهرداری کرده‌اند بدون امضا من فرماندار می‌باشد، زیرا من اعلام کردم هر اتفاقی که مجدد صورت می‌گیرد باید در شورای ترافیک مطرح و مصوب شد.

وی افزود: ما اکنون واقف بر این موضوع هستیم که یک طرفه شدن خیابان ۲۲ بهمن به علت عدم بازگشایی خیابان هم عرض آن مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان به وجود آورده و بهترین راه حل هم بازگشایی خیابان پنجم است.

رئیس شورای اسلامی شهر تربت‌جام در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ما در شورای شهر مشکلات شهروندان را درک می‌کنیم و بازگشایی خیابان هم عرض خیابان ۲۲ بهمن به علت یک طرفه شدن خیابان ۲۲ بهمن یکی از دغدغه‌های ما در شورای شهر می‌باشد، بیان کرد: ما قول بازگشایی خیابان پنجم را طی یک ماه نداده‌ایم، ولی تلاش خود را هم در زمان شهردار قبلی و هم در زمان شهردار فعلی در جهت حل این معضل نیز دو چندان کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام دامن پاک گفت: بازگشایی خیابان پنجم در گرو توافق با پلیس راهور و آموزش و پرورش می‌باشد که هر دو در خیابان ۲۲ بهمن مستقر هستند بازگشایی خیابان پنجم در گرو توافق با پلیس راهور و آموزش و پرورش می‌باشد که هر دو در خیابان ۲۲ بهمن مستقر هستند، در بحث توافق با اشخاص نسبت به اداره زودتر به توافق می‌رسیم، زیرا توافق با ادارات باید از مسیر خاص خود طی شود.

وی افزود: هرچند که ما این انتظار را داریم ادارات در جهت حل مشکلات شهروندان باید کمک حال شهرداری باشند، ولی در سفر اخیری که مشاور استاندار به تربت‌جام داشتند و در جلسه‌ای که در محل فرمانداری برگزار شد، این موضوع را مطرح و از وی درخواست کمک کردیم تا مسئولین ما را در این مورد کمک کنند تا بتوانیم مشکل بازگشایی خیابان پنجم را که حل مشکلات شهروندان در آن است به نوعی حل شود.

رئیس شورای اسلامی تربت‌جام خاطر نشان کرد: گلایه‌مندی خود را تلفنی با مدیر آموزش و پرورش شهرستان اعلام کرده‌ایم، از آنجایی که آموزش و پرورش یک واحد آموزشی در این خیابان دارد، لذا اگر آموزش و پرورش در این قضیه به ما کمک کند و این خیابان باز گردد، عبور و مرور برای خود دانش‌آموزان و اولیای دانش‌آموزان تسهیل می‌شود، البته ما وارد یک توافقات با آموزش و پرورش شده‌ایم و قرار شده عقب‌نشینی دیوار این واحد آموزشی بر اساس قیمت کارشناسی انجام پذیرد و در مقابل به هر شکل که توافق گردد ما اقدام خواهیم کرد.

طلب ۸۰۰ میلیارد تومانی شهرداری از ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان

وی همچنین گفت: البته ناگفته نماند مجموع مطالبات شهرداری از ادارات و دستگاه‌های اجرایی تربت‌جام مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان می‌باشد، حتی خود آموزش و پرورش هم به شهرداری بدهکار است، ولی چون این مبلغ جز بحث بند (و) است ما به آن کاری نداریم، لذا باید از طریق شیوه خاص خودش انجام گیرد.

رئیس شورای اسلامی تربت‌جام با بیان اینکه توافق اولیه ما با اداره آموزش و پرورش بدین صورت است که اگر جهت احداث درمانگاه فرهنگیان خواسته باشند پروانه ساخت بگیرند ما حاضریم در این رابطه به آنان کمک کنیم، گفت: اگر این موضوع صورت نگرفت ما حاضر هستیم زمینی با کاربرهای مورد تقاضای آنان با همان قیمت‌گذاری که انجام می‌گیرد را در اختیار آنان قرار دهیم، همچنین در رابطه با پلیس راهور هم باید گفت تاکنون چندین جلسه با آنان تشکیل گردیده، اما برای رسیدن به نتیجه نیاز به جلسات بیشتری است.

وی افزود: فرمانده نیروی انتظامی شهرستان هم در این رابطه انتظار مساعدت از سوی شورای اسلامی و شهرداری دارد چون رابطه تنگاتنگی میان شهرداری با پلیس راهور وجود دارد و شورای شهر و شهرداری هم باید با یک دید بازتری نسبت به راهور نگاه کنند، لذا در این خصوص پلیس راهور اعلام کرده زمینی از محل حال حاضر پایانه مسافربری شهرستان مشخص و احداث شده و در اختیار پلیس راهور قرار گرفته تا بتوانند با نقل مکان به محل جدید، مکان فعلی پلیس راهور را تخلیه کنند، اما شورای اسلامی شهر و شهرداری تاکنون هیچ‌گونه اظهار نظری در این خصوص نکرده‌اند.

یک طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن در شهرستان تربت‌جام مشکلات بسیاری را برای مردم و رفت و آمد آن‌ها به وجود آورده، مسئولان می‌بایست قبل از انجام‌هرکاری عواقب آن را پیش‌بینی می‌کردند تا این چنین شهروندان و وسایل نقلیه با مشکلات تردد در این خیابان دچار نمی‌شدند، به نظر می‌رسد زمانی یک طرفه کردن این خیابان خوب می‌باشد که در ابتدا مشکل خیابان هم عرض آن حل و بازگشایی می‌شد و سپس نسبت به یک طرفه کردن خیابان ۲۲ بهمن اقدام می‌شد، لذا امید است مسئولان مربوطه نسبت به حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.