بجنورد- تصمیمات نادرست دولت در مقابله با کرونا باعث شد نه تنها معیشت کسبه با مشکل مواجه شود، بلکه سلامت مردم نیز به خطر بیفتد و به این ترتیب مسافرت بر هر دو حوزه ترجیح داده شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کرونا در خراسان شمالی به شکل قابل توجهی رو به صعود است. روز به روز آمار مبتلایان و افراد بستری در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد و شرایط وخیم‌تر می‌شود.

خراسان شمالی در روز گذشته ۷۸ بیمار کرونایی را بستری کرد و تعداد کل افراد بستری به ۲۶۷ نفر رسید؛ عددی که در هیچ گاه در خراسان شمالی رخ نداده بود و به این ترتیب شاهد یک رکورد در این زمینه بودیم؛ اما این هنوز اول راه است.

هنوز نتایج سفرهای نوروزی دیده نشده است

سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی کرونا-معیشت-و-سلامت-را-باختیم">در گفتگو با مهر اظهار کرد: افرادی که اکنون بستری می‌شوند عموماً به دلیل شلوغی بازارها در قبل عید است و هنوز نتایج سفرهای نوروزی را ندیده‌ایم.

عدم مدیریت دولت در کنترل جاده‌ها، ترددها و مسافرت‌ها را می‌توان عامل اصلی آشفتگی فعلی بیماری کرونا دانست؛ آشفتگی که به نظر می‌رسد همچنان ادامه خواهد داشت.

طبق اعلام مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی، میزان ورودی به استان در ایام نوروز ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۴ درصد رشد داشته است.

جعفر شهامت در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در این مدت تردد خروجی از استان نیز به نسبت مدت مشابه سال قبل ۱۱۲ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه ۲ سال قبل ۱۹ درصد کاهش دارد.

به این ترتیب میزان تردد تقریباً به اندازه ۲ سال گذشته، یعنی زمانی که هیچ ویروسی وجود نداشت، بوده است؛ لذا شرایط کاملاً عادی انگاری شده و هیچ منع ترددی وجود نداشت.

عدم ایجاد محدودیت‌های مختلف در سفرهای استانی و حتی خارج کشور باعث شده اینک کشور وارد پیک چهارم کرونا شود؛ پیکی که طبق برآوردها بسیار سهمگین‌تر بوده و احتمال دارد میزان فوتی‌ها را حتی به بیش از ۵۰۰ مورد در روز برساند.

از این رو به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری دولت در ستاد مبارزه با کرونا آنچنان مبنای صحیحی ندارد.

علت آمار کرونا در تصمیمات دولت پیدا خواهد شد

سید محمد پاکمهر، نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و نماینده مردم خراسان شمالی در گفتگو با مهر اظهار کرد: قرار گفتن بیش از ۲۵۰ شهر در وضعیت قرمز کرونا ماحصل دوگانگی در ستاد مقابله با کرونا در کشور است.

وی افزود: شرایط فعلی را باید در اتخاذ سیاست‌های نادرست از سوی دولت جستجو کرد.

پاکمهر تصریح کرد: با گذشت سه پیک شیوع کرونا و ابتلای تعداد زیادی از هموطنان در پیک چهارم به این ویروس منحوس، آمار نگران کننده تعداد بستری‌ها یک چالش بزرگ به حساب می‌آید.

پاکمهر در ادامه بیان کرد: افزایش تعداد بیماران بستری شده در «آی‌سی‌یو» باعث بالا رفتن نگران کننده میزان تلفات در دو هفته پیش رو خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تفاوت پیک چهارم کرونا با دفعات گذشته، گفت: تغییر وضعیت یک استان در ۴۸ ساعت از وضعیت زرد به قرمز خود گواه موج سهمگین در هفته‌های پیش رو است.

در سیاست مسئولان یا باید اقتصاد اولویت داشته باشد و یا سلامت؛ اما اینک با تصمیم گیری های غلط، هم اقتصاد را باختیم و هم سلامت مردم را؛ به این ترتیب که کسبه در عید نوروز تعطیل بودند و عملاً درآمدی نداشتند که این بهترین فرصت برای نابودی کرونا بود اما از دست رفت.

اگر این اتفاق رقم می‌خورد و مسافرتی وجود نداشت، کسبه اکنون می‌توانستند به فعالیت خود ادامه داده و کسب درآمد کنند اما اکنون هم کسبه مجبور به تعطیلی هستند و هم سلامت مردم شدیداً به خطر افتاده است. به این ترتیب می‌توان تصمیمات نادرست دولت را باعث ضربه سهمگین به اقتصاد و سلامت دانست.

کاش معیشت و سلامت به مسافرت ترجیح داده می‌شد

این مسئله را مردم خراسان شمالی نیز به آن تاکید داشتند. سید باقر سلطانی که یکی از کسبه مرکز شهر بجنورد است در گفتگو با مهر اظهار کرد: چرا باید ما ضربه تصمیم‌های نادرست دولت را بخوریم؟ ۱۵ روز عید را تعطیل بودیم و اکنون نیز باید دوباره تعطیل کنیم.

وی افزود: اگر سفرها ممنوع می‌شد اکنون شرایط مثل بهمن و اسفند بود و می‌توانستیم به راحتی فعالیت کنیم و از سوی دیگر جان هم وطنان نیز حفظ می‌شد.

این کاسب بیان داشت: بسیاری از کسبه توان به روز کردن مغازه خود را ندارند و اجناسشان رو به پایان است؛ فکر می‌کردیم شرایط متعادل خواهد شد و می‌توانیم به کسب خود رسیدگی کنیم اما به یکباره این اتفاق رقم خورد.

یکی دیگر از شهروندان بجنوردی به خبرنگار مهر گفت: وقتی مانعی برای سفر ایجاد نشود نتیجه همین شرایط فعلی است؛ کاش دولت متوجه بود حفظ جان و سلامت مردم مهم‌تر از رفتن به مسافرت است.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت قصد دارد ویروس را بین مردم بچرخاند تا عموم افراد مبتلا شوند و یک ایمنی ایجاد شود؛ در این بین مراقب هستند تا بیمارستان‌ها نیز پر نشود لذا مدتی محدودیت ایجاد کرده و دوباره فضا را رها می‌کنند.

این شهروند تاکید کرد: دولت تا پایان زمان استقرارش این روند را ادامه خواهد داد؛ یقیناً با اعمال محدودیت‌ها آمار مبتلایان تا خرداد ماه کاهش می‌یابد و دوباره در تابستان سفرها را آزاد خواهد کرد.

اینک باید دید دولت چه زمانی بناست مدیریت صحیحی را در حوزه کرونا پیاده کند تا ضمن حفظ سلامت مردم، اقتصاد و معیشت آسیب کمتری بخورند.