به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا به مناسبت روز جهانی مستضعفین با رسانههای خبری این کشور به گفتوگو پرداخت که بازتاب مهمی داشت.
قزلسفلی در این گفتوگو ضمن عرض تبریک به مستضعفین جهان به توضیح و تشریح علت نامگذاری روز ولادت منجی عالم بشریت به روز جهانی مستضعفان، معنا و مفهوم استضعاف، تفاوت مستضعف با فقیر و مسکین، آیات و روایات مربوط به آن، مستضعفین در کلام پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع)، امام خمینی (ره) و امام خامنهای (مدظله العالی) پرداخت و در ادامه کلام خود رژیم مستکبر آمریکا را به عنوان دشمن مستضعفان جهان معرفی کرد.
مطالب این مصاحبه تحت عنوان «امام مهدی (عج) منجی و امید ملتهای مستضعف» در رادیوهای بلال، صدای آفریقا و… رسانهها و شبکههای اجتماعی، ژرنالیستهای خبری آفریقا، اخبار آفریقا، نشریه آنلاین هُملند، مطالعات فرهنگی ایران – آفریقا، آفریکن نیوز، گولدِن اَدورتس، سازمان اسلامی صبر و… منتشر شده است.
قزلسفلی در این گفتوگو با اشاره به آیه پنج سوره قصص «و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین: ما اراده کردهایم که بر کسانی که در زمین به استضعاف کشیده شدند، منت گذاریم و آنان را پیشوایان و وارثین (روی زمین) قرار دهیم» به توضیح فرازهائی از بیانات امام خمینی (ره) پیرامون روز مستضعفان و حمایت از محرومین پرداخت.
وی گفت: در اسلام حمایت از مستضعفین به قدری اهمیت دارد که امام خمینی (ره) در این خصوص فرمودهاند: «گمان نمیکنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد. خود را برای خدمت به اسلام و ملت محروم مهیا کنید. کمر به خدمت بندگان خدا که خدمت به خداست، ببندید.» همچنین امام خمینی در فرازی دیگر نز چنین اشاراتی داشتهاند: «به همه در کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت میکنم که خیر دنیا و آخرت شماها در رسیدگی به حال محرومان جامعه است.» یا «چه نیکوست که طبقات تمکن دار، به طور داوطلب برای زاغه نشینان مسکن و رفاه تهیه کنند و مطمئن باشند که خیر دنیا و آخرت در آن است و از انصاف به دور است که یکی بی خانمان و یکی دارای آپارتمانها باشد.»
رایزن فرهنگی در بخش دیگری از این گفتوگو به فرازهایی از سخنان امام خامنهای (مدظله العالی) پیرامون روز مستضعفان و حمایت از محرومین به شرح ذیل پرداخت:
«در نظام اسلامی، رفع فقر و محرومیت، در شمار هدفهای طراز اول است و پایبندی به اصول انقلاب، بدون مجاهدت در راه نجات مستضعفان و محرومان، سخنی بیمعنی و ادعایی پوچ است. این انقلاب، چون با نام خداست، همیشه با شیطانها مواجه است. چون معتقد به طرفداری از مستضعفان و مظلومان است، همیشه با قلدران و زورگویان و مستکبران، دستبهگریبان است.»
«مهمترین مسأله دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم است. مبارزه با استبداد، با فساد، با وابستگی، با عقبافتادگی و فقر و تلاش برای بهسازی زندگی انسانها و رفع فقر از زندگی فقرا و مستضعفان، چیزهایی است که مورد رضای الهی است.»
«اسلام ناب، اسلامی است که باید ابوجهلها از آن بترسند. اگر اسلامی بود که ابوجهلها و ابوسفیانها از آن نترسیدند و با آن دشمن نبودند، باید در اسلام بودنش شک کنیم. آن اسلامی هم که طبقات مستضعف و محروم به آن امیدوار نشوند و دل ندهند، اسلام نیست. اسلامی که نتواند آرزوهای خفته و فروکشتهی قشرهای مظلوم را در سطح دنیا زنده و احیا کند، شک کنید در اینکه این دین، اسلام باشد. مردم نباید فراموش بکنند که ما هرچه داریم، به برکت اسلام ناب و اسلام انقلابی است؛ اسلامی که به فکر طبقات مستضعف و محروم است، نه اسلامی که در خدمت قدرتمندان و اغنیاست.»