به گزارش خبرنگار مهر، عباس زارع ظهر دوشنبه در بیست و پنجمین جلسه کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر کرج با انتقاد از نحوه جمعآوری زباله از سطح شهر اظهار کرد: یکی از معضلات مهم کلانشهر کرج شیوه و رویه جمعآوری و روند رو به رشد تولید زباله بوده که نیازمند مدیریت اصولی و بهینه است.
عضو شورای اسلامی شهر کرج ادامه داد: با بررسی عواملی مانند شیوه جمعآوری زبالهها توسط پیمانکاران و زباله گردها در ساعت تعیین شده باید روش و شیوه مناسبی را برای بهبود وضعیت مدیریت جمعآوری و کوتاه کردن دست زباله گردها در این کلانشهر اتخاذ کرد.
وی با بیان اینکه باید محیط برای زبالهگردها ناامن شود، تصریح کرد: ساعت جمعآوری زبالهها توسط پیمانکاران ساعت ۹ شب تا ۵ صبح تعیین شده است که اصلاً ساعت مناسبی برای جمعآوری نیست، بنابراین باید ساعت جمعآوری زباله کوتاهتر شود تا معضل این حوزه کاهش یابد.
رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به جمعآوری سطلهای آهنی زباله جنب ساختمانهای مسکونی بیان کرد: باید با رعایت ملاحظات بهداشتی و زیستمحیطی از جمله کنترل و نحوه جمعآوری زبالهها گام مؤثری را در حفظ محیط زیست شهری برداریم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون هیچ ناظری برای این موضوع نیست و ضرورت دارد ساختاری به وجود بیاید تا در هر منطقه یک ماشین گشت نظارت بر جمعآوری زبالهها نظارت داشته باشد.
زارع با بیان اینکه عدم مدیریت صحیح و نظارت در نحوه جمعآوری باعث خسارت به شهر شده است، متذکر شد: شیوه جمعآوری زباله نشان از عدم موفقیت در اجرای این طرح است و با این کار حضور زباله گردها نیز در سطح شهر افزایش یافته است.
مدیریت شهری گزارش جامعی از نتایج مطالعات آلودگی هوا ارائه دهد
حسین محمدی، رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر کرج نیز در این جلسه گفت: معاونت خدمات شهری شهرداری گزارش جامع و کاملی از نحوه جمعآوری زباله و نتایج مطالعات آلودگی هوا به کمیسیون محیط زیست ارائه دهد.
وی اظهار کرد: شهرداری سال گذشته طرحی را اجرایی کرد که بر اساس آن مخازن کوچک فلزی و سطلهای زباله در ورودی ساختمانها، کوچهها و معابر شهر جمعآوری شد که موجب نارضایتی شهروندان گردید.
عضو شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: جمعآوری زبالهها در برخی از محلههای کرج با واکنش شهروندان همراه شده که نشان از عدم نظارت مسئولان شهرداری بر شیوه جمعآوری زبالهها دارد و باعث بههمریختگی وضعیت سیمای شهری و محیط زیست، افزایش معضل زبالهگردی، پاره شدن کیسههای زباله توسط افراد و حیوانات، جاری شدن شیرابه و انتشار بوی نامطبوع، افزایش جمعیت حشرات موذی و معضلات بهداشتی در محلات شده است.
محمدی متذکر شد: در طول چند سال گذشته نگاه مدیریتی به حوزه محیط زیست وجود نداشته تأکید میشود به مقوله محیط زیست پیش از گذشته رسیدگی و مدیریت شود.
شهرداری کرج به دنبال روشهای جدید مدیریت پسماند باشد
غدیر مهدوی، رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج گفت: نحوه مدیریت پسماندها در شهر ناخوشایند است و باید از اجرای کلیات طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران الگوبرداری شود.
وی با اشاره به کلیات طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران اظهار کرد: شورای شهر تهران در برنامه پنجم توسعه، شهرداری را مکلف کرده است که نسبت به تهیه طرح جامع پسماند این کلانشهر اقدام کند در این راستا از معاونت خدمات شهر درخواست میشود تا پس از مطالعه، طرح فوق را به مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر تحویل دهد تا اگر این طرح قابلیت دارد بومیسازی شود.
وی بیان کرد: این طرح توسط دانشگاه تهران بررسی و با پشتوانه کارشناسی و مطالعاتی عمیقی ارائه و پیوست آن در ۲۰ مجلد ارائه شده است.
مهدوی تصریح کرد: شناسایی پسماند مسکونی و غیرمسکونی، تفکیک از مبدأ، ذخیرهسازی و جمعآوری، بهسازی سایت آرادکوه، بهینهسازی ایستگاه انتقال، مدیریت پسماند هنگام ساخت، بهسازی سایت آبعلی، مدیریت پسماندهای پزشکی بیخطر شده، مدیریت پسماند حجیم، پسماندهای ویژه، مدیریت پسماند فضاهای باز و کاهش از مبدأ از جمله اهداف و موضوعات اصلی این طرح هستند.
وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی طرح از شهرداری درخواست میشود تا در غالب لایحه تحویل شورای شهر شود و پس از تصویب در کرج بومیسازی و اجرا گردد.
رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه در بحث زباله با مشکلاتی مواجه هستیم، متذکر شد: طی گزارش ارائه شده توسط کارشناس خدمات شهر پیشنهاد میشود تمام برنامههای حوزه محیط زیست در قالب جدول تقسیمبندی و شرح وظایف آن تعریف شود.