به گزارش خبرنگار مهر، وزارت ورزش که سال گذشته مجمع انتخاباتی برای تعیین رئیس را در مورد ۱۱ فدراسیون (بدون احتساب فوتبال) به سرانجام رساند، پروسه انتخاباتی فدراسیونها در سال جاری را با اسکیت و نام نویسی از کاندیداهای این فدراسیون آغاز کرده است.
این وزارتخانه نام نویسی از متقاضیان ریاست در دو فدراسیون ژیمناستیک و تیراندازی را هم در برنامه دارد به گونهای که بتواند پیش از اتمام دولت فعلی روسای جدید این سه فدراسیون را مشخص کند.
بهمن محمدرضایی، زهرا اینچه درگاهی و علی دادگر که به ترتیب ریاست فدراسیونهای اسکیت، ژیمناستیک و تیراندازی را بر عهده دارد هنوز چندماه تا پایان دوره ریاست خود فاصله دارند اما وزارت ورزش از آئین نامه انتخاباتی فدراسیونها و بند قانونی که ثبت نام از کاندیداها در فاصله ۷۵ روز پیش از پایان دوره ریاست را مجاز کرده برای اقدام زود هنگام در رابطه با انتخابات این فدراسیونها استفاده کرده است تا اینگونه در ماههای پایانی دوره مسعود سلطانی فر تکلیف روسای جدید را در این سه فدراسیون مشخص کند.
همین آئین نامه اما دست و بال وزارت ورزش را برای رسیدگی به انتخابات برخی دیگر از فدراسیونها که در نوبت انتظار برای تعیین رئیس قرار دارند، بسته است به گونهای که مشخص نیست مجمع انتخاباتی برای این فدراسیونها که بعضاً بیش از یک سال از وضعیت معلق آنها میگذرد، چه زمانی برگزار خواهد شد.
آئین نامه نحوه انتخاب روسای فدراسیونها به تاریخ ۹۶/۶/۱۴ توسط مسعود سلطانی فر وزیر ورزش که ریاست مجمع انتخاباتی همه فدراسیونها را هم بر عهده دارد، ابلاغ شد. این آئین نامه که اقدام انتخاباتی در فاصله ۷۵ روز پیش از پایان دوره ریاست را مجاز کرده، بر رای گیری از اعضای مجمع به صورت حضوری هم تاکید دارد. همین الزام بر رای گیری حضوری بزرگترین مانع قانونی است برای بسامان کردن وضعیت فدراسیونها در این ایام که ممنوعیتهایی کرونایی گستردهتر از همیشه شده است.
شطرنج یکی از فدراسیونهایی است که از ماهها پیش در کش و قوس انتخاباتی قرار دارد. دوره ریاست قبلی فدراسیون شطرنج که در اختیار مهرداد پهلوان زاده بود اسفندماه سال ۹۷ به پایان رسید اما به خاطر برخی مسائل حاشیهای که منجر به ابطال ثبت نامهای اولیه و اعلام نام نویسی دوباره از کاندیداها شد و تا مات شدن یکی از نامزدها هم ادامه داشت، تعیین متصدی جدید شطرنج به زمانی موکول کرد که هنوز فرا نرسیده است.
دو فدراسیون دوچرخه سواری و پهلوانی و زورخانه ای هم از بهمن ماه سال گذشته (۶ و ۱۰ بهمن ماه) با اتمام دوره قانونی روسای قبلی وارد پروسه انتخاباتی شدند اما با وجود نام نویسی از کاندیداهای ریاست مشخص نیست چه زمانی این پروسه آنها به نقطه پایانی برسد.
البته در مورد شطرنج، دوچرخه سواری و پهلوانی و زورخانه ای اینگونه عنوان میشود که هنوز نتیجه تایید صلاحیت نهایی کاندیداهای آنها از سوی مراجع ذی صلاح اعلام نشده اما برفرض که این اعلام رای امروز انجام شود باز هم وزارت ورزش حرکت دست و پا بستهای در تعیین زمان مجامع انتخاباتی این سه فدراسیون خواهد داشت.
به جز کرونا که تا اطلاع ثانوی مانع از تجمعات خواهد بود، ماه رمضان و مشکل دار شدن روزه اعضای مجمع در صورت سفر هم عامل بازدارنده دیگری است در برگزاری مجامع انتخاباتی تا یک ماه آینده؛ این در حالی است که اگر آئین نامه نحوه انتخاب رئیس اجازه رای گیری غیرحضوری و آنلاین را بدهد، وزارت ورزش میتواند مجمع انتخاباتی فدراسیونها را - به شرط در اختیار داشتن تاییدیه صلاحیت کاندیداها- به موقع برگزار کند نه به گونهای که بسامان شدن وضعیت آنها در گرو مهیا شدن شرایط و اما و اگرها قرار بگیرد.
به هر حال سال گذشته هم در یک مقطع زمانی قابل توجه برگزاری مجامع انتخاباتی به دلیل منع تجمع افراد (کرونا) متوقف شد در حالی که وزارت ورزش در شرایط مختلف و در صورت نداشتن محدودیت در رای گیری حضوری افراد میتواند پیگیر دیگر امور لازم باشد تا مانع سردرگمی طولانی مدت فدراسیونها شود.
این مهم هم نیازمند بررسی دوباره آئین نامه نحوه انتخاب رئیس فدراسیون هاست که باید با نظارت خودِ وزیر ورزش انجام و تغییرات لازم در آن اعمال شود تا توسط وی ابلاغ شود.