گناوه- امسال دومین ماه مبارک رمضان است که با توجه به شیوع ویروس کرونا شرایط ویژه ای دارد و بیشتر برنامه‌ها از طریق فضای مجازی و استفاده از این ظرفیت برگزار می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، بیش از یکسال است که جهان درگیر ویروس منحوس کرونا است و در کنار الزامات و اهمیت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سبب آن شده تا بسیاری از برنامه‌ها، تجمعات، رفت‌وآمدها، دیدوبازدیدها، مراسم و آئین‌ها ی تجمعی به‌منظور جلوگیری از شیوع این ویروس لغو شود.

امسال دومین سال است که ماه مبارک رمضان در شرایط کرونایی آغاز می‌شود و برگزاری برنامه‌های و آئین‌های آن تحت تأثیر این شرایط قرار گرفته است.

ماه مبارک رمضان امسال در گناوه نیز مانند سال گذشته متفاوت‌تر آغاز شده است و مؤمنان در این ماه ضیافت الهی با برنامه‌های خاص و مناسب بهره گیری از ساعات و لحظات معنوی آن را آغاز کرده‌اند.

عاشقان و دلباختگان ماه ملکوتی هرچند که به ظاهر از هم جدا هستند ولی قلب‌هایشان به هم نزدیک است و از هر موقعیتی برای مشارکت در برنامه‌های این ماه مبارک و بهره مندی از فیوضات این ماه استفاده می‌کنند.

در ماه مبارک رمضان امسال هیأت‌های مذهبی و گروه‌های مجازی و پایگاه‌ها و حسینیه‌ها برای عاشقان و شیفتگان اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) برنامه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی و با توجه به وضعیت قرمز کرونایی شهرستان که در نظر گرفته‌اند که بیشتر آنها به‌صورت مجازی است و با حلول ماه ضیافت الهی این برنامه‌ها نیز آغاز شده است.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور هیئت‌های مذهبی همگام با سایر اقشار جامعه کمک‌های خود را در قالب همدلی از تولید ماسک تا تهیه و توزیع اقلام معیشتی و بهداشتی بین نیازمندان و همراهی با ستاد کرونا در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برنامه‌های مختلف مذهبی انجام دادند.

عبدالحمید شیخی افزود: امسال نیز در ایام ماه مبارک رمضان با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و قرار گرفتن شهرستان گناوه در وضعیت قرمز و ابلاغیه ستاد مقابله با کرونا، تمامی برنامه‌هایی که جنبه تجمعی و همایشی دارند تا تغییر رنگ شرایط کرونایی شهرستان ممنوع اعلام شده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به ممنوعیت برگزاری مراسم و تجمعات در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، پیش‌بینی و اجرای فعالیت‌های جایگزین ضروری بود که برنامه‌های مختلفی با هدف تقویت فضای معنوی و بهره مندی از فیوضات ماه مبارک رمضان برنامه‌هایی آماده و اجرای آن آغاز شده است.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های فرهنگی در ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به شرایط موجود هیئت‌های مذهبی شهرستان گناوه همانند سایر نقاط کشور، برنامه‌های فرهنگی متعددی به مناسبت ماه مبارک رمضان برای بهره مندی هرچه بیشتر از برکات ماه ضیافت الهی در فضای مجازی و با توجه به شرایط موجود تدارک دیده‌اند.

وی ادامه داد: اجرای مسابقات فرهنگی –مذهبی همراه با جوایز، برگزاری زیارت ال یاسین، دعای سمات، دعای توسل و سخنرانی و پخش از طریق فضای مجازی از جمله این برنامه است.

شیخی یادآور شد: اجرای برنامه «نغمه‌های عارفانه»، ویژه ماه مبارک رمضان شامل تلاوت کلام الله مجید و اذان، نیم ساعت قبل از اذان مغرب در هر روز از ماه مبارک رمضان و هر روز در یکی از اماکن مقدس در گناوه توسط قاریان قرآن و موذنین از دیگر برنامه‌های ماه مبارک رمضان امسال است که از طریق فضای مجازی پخش می‌شود.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی شهرستان گناوه گفت: برنامه جز خوانی قرآن کریم نیز توسط هیئت‌های مذهبی با استفاده از فضای مجازی با آغاز ماه مبارک رمضان آغاز شده است.

وی اضافه کرد: پویش «هر خانه یک محراب»، پویش «هر خانه یک رمضان همدلی»،، مقابله قرآن و نیایش در فضای مجازی، پویش خانه‌های نورانی (ویژه روزه اولی‌ها) همراه با مسابقه بر سر سفره افطار، پویش کمک به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد همزمان با میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع)، برگزاری مسابقات رمضانیه ویژه ماه مبارک، تفسیر «قطره ای از قرآن» به صورت روزانه، شرح دعای ابوحمزه ثمالی و شرح دعای روزهای ماه مبارک رمضان با ارسال صوت اساتید فاطمی نیا و مجتهدی تهرانی در فضای مجازی همراه با سوال تستی از جمله برنامه‌های تدارک دیده شده این ایام است.

وی ادامه داد: ویژه برنامه زلال احکام و شرح و توضیح احکام روزه و روزه داری، اذان و قرآن و تفسیر آیات نورانی قرآن از دیگر برنامه‌های در ماه مبارک است.

شیخی تصریح کرد: ویژه برنامه نجوای شبانه همراه با پخش فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی برای این ایام نیز تدارک دیده شده است و از فضای مجازی پخش می‌شود.

وی گفت: اجرای طرح ضیافت الهی از نخستین روز ماه مبارک رمضان در جوار امامزاده سلیمان بن علی (ع) همراه با سخنرانی و پخش مستقیم از فضای مجازی از سوی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه و هیئت امنا امامزاده سلیمان بن علی (ع) از جمله برنامه‌های معنوی این ایام است که با آغاز ماه مبارک رمضان پخش آن آغاز شده و تا عید فطر ادامه دارد و با برنامه‌های قرآنی، فرهنگی و توزیع بسته‌های غذایی در بین نیازمندان همراه است.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی گناوه یادآور شد: پخش سخنرانی‌ها و ادعیه‌ها، مناجات از طریق فضای مجازی به صورت زنده و شبکه‌های مجازی، تهیه بسته‌های فرهنگی – مذهبی و پخش در گروه‌ها ی مجازی بخشی از برنامه‌های این ایام پر خیر و برکت است.

وی یادآور شد: کمک به مستمندان و دستگیری نیازمندان در این روزهای سخت و شرکت در طرح‌های همدلی و کمک‌های مومنانه و توزیع بسته‌های معیشتی و بهداشتی توسط هیأت‌های مذهبی، خیرین و گروه‌های خودجوش مردمی بین محرومان و نیازمندان از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده است که تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.