معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت گفت: انجمن‌های علمی‌دانشجویی باید فعالیت‌های خود را به سمت کارآفرینی، تولید علم و انجام طرح‌های تحقیقاتی برای حل مسائل دانشگاه و خارج از آن سوق دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست هم‌اندیشی مشترکی میان دکتر «علی اکبر حقدوست»، دکتر « سیماسادات لاری» و دکتر «فرید نجفی» معاونان « آموزشی»، «فرهنگی و دانشجویی» و «فناوری و تحقیقات» وزارت بهداشت با موضوع انجمن‌های علمی دانشجویی و راهکارهای گسترش فعالیت‌های این نهاد دانشجویی برگزار شد.

در این نشست در خصوص هم‌افزایی سه نهاد «انجمن‌های علمی دانشجویی»، «کمیته تحقیقات دانشجویی» و «دفاتر استعدادهای درخشان» دانشگاه‌های علوم پزشکی بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه این نشست، دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر لزوم تعامل و هم‌افزایی میان انجمن‌های علمی‌دانشجویی با کمیته تحقیقات دانشجویی و همچنین دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: جایگاه انجمن‌های علمی‌دانشجویی باید در تمام ارکان دانشگاه فهم شود. 

وی افزود: همه باید کمک کنند تا زمینه فعالیت‌های انجمن‌های علمی تسریع شود؛ در نگاه ویژه‌تر ضروری است اساتید و اعضای هیات علمی زمان بیشتری برای انجمن‌های علمی صرف کنند، این امر باعث ایجاد روحیه و نشاط دانشجویان و رشد قابل توجه فعالیت‌های پژوهشی این انجمن‌ها می‌شود.

نجفی خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی‌دانشجویی باید فعالیت‌های خود را به سمت کارآفرینی، تولید علم و انجام طرح‌های تحقیقاتی برای حل مسائل دانشگاه و خارج از آن سوق دهند. با توجه به اینکه فعالیت‌های آموزشی و  پژوهشی در انجمن‌ها داوطلبانه است، فرآیند کسب دانش در انجمن‌های علمی از جذابیت بیشتری برای دانشجویان برخوردار است.

وی یادآور شد: از این رو هرچه بیشتر بتوانیم اطلاع‌رسانی کنیم تا دانشجویان بیشتری داوطلبانه در فعالیت‌های علمی و پژوهشی شرکت کنند، ایده‌ها و توانایی‌های بیشتری شناسایی خواهد شد و از سوی دیگر ارتباط بیشتر انجمن‌ها با حوزه‌های تخصصی و کاربردی خارج از دانشگاه و اقتضای نیاز و مشکلات این حوزه توسط دانشجویان و اساتید، می‌تواند آنان را جهت تلاش برای حل این مسائل ترغیب کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از  بهترین راهکارهای تخصص‌یافتن فرد در رشته تخصصی خود، شرکت در انجمن‌های علمی دانشجویی است.

وی گفت: اگر چه برگزاری دوره‌ها و سمینارها نمی‌تواند به تنهایی موجب تولید علم شود ولی برگزاری دوره، سمینار، مسابقات و رویدادهای مستمر استارت‌آپی هدفمند برای مساله‌محور کردن فعالیت انجمن‌ها و سوق دادن به سمت ایده‌پردازی و نوآوری در کسب‌وکارهای نوپا و همکاری در مراکز رشد و سراهای نوآوری و ارائه طرح‌های تحقیقاتی مفید و نوآور، تجاری‌سازی و حل مشکلات دانشگاه می‌تواند بسیار سودمند باشد.

نجفی گفت: ارتباط با اعضای هیات علمی و دانشجویان برای شکل‌گیری کارهای گروهی با رویکرد کارآفرینی، حل مسائل کشور و تولید علم می‌تواند راهگشا و مؤثر باشد.

در ادامه این نشست، دکتر پروین پاسالار مدیر مرکز استعدادهای درخشان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تاریخچه کمیته تحقیقات دانشجویی و همچنین مرکز استعدادهای درخشان به بیان سخن پرداختند.

در پایان، دکتر سید عابدین حسینی آهنگری مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص لزوم هم‌افزایی و تعامل میان انجمن‌های علمی‌دانشجویی ، کمیته تحقیقات دانشجویی و دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه‌های علوم پزشکی، سخنانی ارائه  کرد.

وی با اشاره به اینکه کمیته تحقیقات دانشجویی از سال ۷۲ آغاز به فعالیت کرد، اظهار داشت: یکی از اهداف تشکیل کمیته‌ تحقیقات دانشجویی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی، تقویت فعالیت‌های تحقیقاتی وعلمی و همچنین تمرین پژوهشی برای دانشجویان علوم پزشکی است.

حسینی افزود: بنده در سال ۸۷ در قالب عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عضو این کمیته بودم و از آن زمان، تاکنون، به لحاظ علمی و پژوهشی، این کمیته به رشد و پیشرفت‌های چشمگیری رسیده است و حتی طرح‌ها و پروپوزال‌هایی که در این کمیته ارائه می‌شود، به حدی دارای اعتبار و پختگی علمی و فنی است که شاید نمونه‌های این طرح‌ها را نتوانیم از سوی اعضای هیات علمی شاهد باشیم.

وی به نقش انجمن‌های علمی در تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: انجمن‌های علمی در واقع ابزاری هستند برای کمک به معاونت‌های «فرهنگی، دانشجویی»، « آموزشی» و «تحقیقات وفناوری » و از این رو باید همواره تعامل و هم‌افزایی خاصی میان این انجمن، با کمیته تحقیقات دانشجویی و دفاتر استعدادهای درخشان باشد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع انجمن‌های علمی دانشجویی ایجاد شده تا نیازهایی که در زمینه انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی با یکدیگر همپوشانی دارد، را با کمک کمیته تحقیقات دانشجویی و استعدادهای درخشان، برطرف کند و در حقیقت باید گفت انجمن‌های علمی دانشجویی به ساده‌سازی علم و اجتماعی کردن علوم ، کمک شایانی می‌کنند.