بیرجند- گرانی کالاهای اساسی و کمبود برخی اقلام مانند شکر و روغن در ماه مبارک رمضان در بیرجند بیش از گذشته به چشم می خورد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هر ساله در آستانه ایام خاص سال اعم از عید نوروز و ماه مبارک رمضان به دلیل افزایش تقاضا، قیمت برخی از کالاهای ضروری خانوارها به دلیل برخی کارشکنی‌ها افزایش می‌یابد.

در سال جاری هم در شرایطی که شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارها را به کساد کشانده، گرانی اجناس به ویژه کالاهای اساسی از گلایه‌ها و معضلاتی بوده که جامعه را گرفتار کرده است.

افزایش بی سر و صدای نرخ اقلام اساسی مورد نیاز به دلایلی اعم از نبود نظارت و گاهاً احتکار، دغدغه شهروندان در ماه مبارک رمضان شده است.

هرچند دولت در تلاش است تا با عرضه کافی کالا در بازار، مانع افزایش قیمت‌ها شود و بارها اعلام شده که هیچ کمبودی در تأمین و توزیع کالاهای ضروری مانند شکر، گوشت، خرما و روغن وجود ندارد اما گزارش‌های میدانی و گلایه‌های مردم باز هم از برخی کمبودها و افزایش قیمت‌ها حکایت می‌کند.

گلایه از تکرار موج گرانی و کمبودها

یکی از شهروندان در گفت و گو با مهر با اشاره به شرایط پیش روی بازار بیان کرد: کمبود برخی کالاها مانند روغن از ماه‌ها قبل در استان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

محمد مهدوی نیا با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها برای مردم خراسان جنوبی مسئله جدیدی نیست، اظهار کرد: در سال گذشته بارها و بارها شاهد گرانی میوه و مرغ و کمبود روغن و تخم مرغ بودیم.

وی ادامه داد: اگرچه هر چند مدت شاهد موج گرانی و برخی کمبودها هستیم اما با توجه به شرایط کرونا و کاهش توان خرید مردم، انتظار می‌رود مسئولان دقت نظر بیشتری به خرج دهند.

مهدوی نیا با توجه به افزایش تقاضای شکر بیان کرد: اگرچه مسئولان بارها از تأمین نیاز بازار در کالاهایی مانند شکر و روغن صحبت کرده‌اند، اما باز هم کمبودها احساس می‌شود.

افزایش نرخ حبوبات

یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با مهر بیان کرد: هرساله همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان قیمت برخی کالاها هم افزایش می‌یابد.

مهدیه پور عرب با بیان این‌که در حال حاضر نمی‌توان برخی میوه‌ها مانند موز را خریداری کرد، گفت: همچنین هر کیلو پرتقال بالای ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که در توان خرید مردم نیست.

وی با اشاره به تقاضای مردم نسبت به حلیم و شله در ماه مبارک رمضان بیان کرد: مواد اولیه پخت حلیم مانند حبوبات و گوشت نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

این شهروند بیرجندی افزود: این افزایش نرخ‌ها، قیمت یک کیلو شله و حلیم در ظروف گیاهی را به ۳۲ هزار تومان رسانده که نیازمند توجه است.

وی با بیان اینکه با توجه به کاهش سطح درآمدها، شهروندان از خرید بسیاری از محصولات صرف نظر می‌کنند، گفت: بدیهی است کاهش مصرف مواد مورد نیاز بدن مانند گوشت، باعث کاهش سیستم تقویتی بدن و افزایش بیماری‌ها می‌شود.

نظارت‌ها افزایش یابد

یکی دیگر از شهروندان هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: مردم از شرایط پیش روی بازار شامل گرانی‌ها و کمبودها گلایه مند هستند.

رضا مسکرانی با بیان اینکه کمبود روغن خوراکی همچنان به قوت خود باقی است، گفت: سبد فروش این کالاها در بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی هم خالی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه بالا بودن قیمت کالاهایی مانند گوشت قرمز، این دسته از محصولات را از سفره‌ها حذف کرده است، گفت: دولت باید از طریق پرداخت یارانه در برخی کالاها ورود کند و همچنین نظارت‌ها افزایش یابد.

مسکرانی با اشاره به قیمت زولبیا و بامیه بیان کرد: قیمت این کالاها که پر مصرف ترین محصول در ماه رمضان است، ۳۸ هزار تومان بوده که از سفره افطار حذف شده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی افزایش نرخ کالاها از دست مردم خارج شده است، ادامه داد: در سال گذشته و امسال نه تنها کالاهای اساسی بلکه پوشاک، میوه و غیره گران شده که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

خرید میوه کاهش یافت

رئیس اتحادیه اتحاد میوه و تره بار بیرجند در گفتگو با مهر با بیان اینکه بازار خرید و فروش میوه وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: خرید میوه نسبت به رمضان سال گذشته کاهش یافته و مردم چندان تمایلی به خرید ندارند.

محمد حیدری با اشاره به قیمت میوه در بازار اظهار کرد: در حال حاضر میوه‌های فصلی از قیمت متعادلی برخوردار بوده و میوه‌های غیر فصلی گران است.

وی ادامه داد: هر کیلو پرتقال شمال ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد این در حالی است که نوعی پرتقال خاص در بازار با قیمت ۲۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

حیدری قیمت هر کیلو هندوانه در میدان بار را سه هزار تا سه هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: میوه‌های فصل گران نیست بلکه هزینه‌های جانبی مانند حمل و بارگیری گران است.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند اظهار کرد: در حال حاضر کرایه بارگیری و حمل هر کامیون هندوانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود که عاملی برای افزایش نرخ میوه است.

افزایش نرخ زولبیا و بامیه

رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان بیرجند هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه درجه یک ۳۸ هزار تومان و درجه دو ۳۴ هزار تومان است.

محمدعلی نیک افروز با بیان اینکه افزایش قیمت مواد اولیه باعث افزایش نرخ زولبیا و بامیه شده است، افزود: برخی از مواد اولیه نسبت به سال گذشته تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تأمین شکر مورد نیاز قنادان و شیرینی فروش‌ها بیان کرد: قبلاً ۱۵۰ تن شکر بین اصناف مربوطه توزیع شده است.

رئیس اتحادیه خوار و بار فروشی بیرجند هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: کمبود روغن و شکر در بیرجند به قوت خود باقی است.

شریف با اشاره به افزایش قیمت خرما در سال جاری بیان کرد: در حال حاضر خرما در کلی فروشی‌ها به طور متوسط با قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه قول تأمین شکر برای ماه مبارک داده شده ولی هنوز تأمین نشده است، گفت: قرار است به ۱۰۰ نفر و هر نفر ۵۰۰ کیلوگرم شکر تحویل دهند.

رئیس اتحادیه خوار و بار فروشی بیرجند ادامه داد: همچنین قول تأمین ۱۶۱ تن روغن جامد و مایع در آستانه ماه رمضان هم داده شده که هنوز به دستمان نرسیده است.

کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر بیان کرد: در تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان کمبودی نداریم و تدابیر لازم برای تأمین و توزیع این کالاها اندیشیده شده است.

عباس جرجانی با بیان اینکه هزار و ۴۷۰ تن روغن برای استان تأمین شده و در حال توزیع است، افزود: همچنین ۵۰۰ تن برنج و ۳۵۰ تن شکر خانوار برای استان تأمین شده و در حال توزیع است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی بیان کرد: قیمت برنج پاکستانی کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ و برنج هندی کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ است.

جرجانی از توزیع ۲۶ تن گوشت منجمد در ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: قیمت هر کیلو گوشت منجمد ۸۸ هزار تومان است.

بنا به گفته وی هر کیلو شکر تنظیم بازار به قیمت هشت هزار و ۷۰۰ تومان برای خانوار تأمین شده که از فردا یکشنبه توزیع می‌شود.

اگرچه افزایش قیمت این کالاها یک سناریوی تکراری و هر ساله است اما با توجه به شرایط پیش رو، افزایش قیمت‌های ناشی از رشد تقاضا در ماه مبارک رمضان قابل قبول نیست و انتظار می‌رود نظارت مسئولان دقیق‌تر از گذشته بوده و با مسبب‌های گرانی کالاها برخوردهایی جدی صورت گیرد.