شاهین چگینی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تماشاخانههای ایران و مدیر تماشاخانه مشایخی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره معرفی ۴۵ تماشاخانه بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات کارآفرینی به بانک عامل که از طرف صندوق اعتباری هنر اطلاعرسانی شده است، گفت: آقای آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی بهمن ماه ۹۹ به من ۲ لیست از تماشاخانههای خصوصی تهران و شهرستان اعلام کرد که هرکدام شامل ۱۰- ۱۱ تماشاخانه میشدند و گفتند که این تماشاخانهها برای دریافت وام ۱۰۰ میلیونی معرفی شدهاند که البته این وام برخلاف اطلاعرسانی اولیه قرضالحسنه نیست و قرار است با سود ۴ درصد محاسبه شود.
وی ادامه داد: تنها تماشاخانههای عضو صنف ما ۲۳ تماشاخانه هستند و زمانی که عنوان کردیم چرا این وام به بقیه تعلق نمیگیرد، گفتند که برخی از تماشاخانهها هنوز مجوزشان را نگرفتند و یا وامهای قبلیشان را تسویه نکردهاند. خلاصه با این شرایط مشخص شد حداقل نصف تماشاخانههای عضو صنف از این وام امکان بهرهبرداری ندارد. پس از مدتی برای تماشاخانههایی که شامل این وام میشدند به صندوق کارآفرینی امید که به ما معرفی کرده بودند، مراجعه کردیم و معرفمان هم شد صندوق اعتباری هنر. بعد از مراجعه به ما اعلام کردند که برای دریافت این وام باید هر نفر یک سند خانه بهعنوان وثیقه بگذارد در حالی که در حال حاضر کمترین قیمت خانه در تهران هم حداقل یکی دو میلیارد است و کسی حاضر نمیشود برای یک وام صدمیلیونی سند خانه چندمیلیاردی اش را وثیقه کند.
مدیر تماشاخانه مشایخی افزود: بعد از مدتی جستجو برای حل این مشکل با صندوق تعاونی ضمانت آشنا شدم که کارش صدور ضمانت نامه برای کسانی است که وام مصوب دارند. قرار بر این شد که این صندوق ۷۰ درصد از ضمانت ما را تامین کند و برای ۳۰ درصد باقی مانده هرکدام از ما ضامن دیگری شویم تا مشکل برطرف شود. سپری شدن روال اداری دریافت ضمانت نامه بیشتر از یک ماه طول کشید و زمانی که ۱۰ روز مانده به تعطیلات نوروز این ضمانت نامهها در اختیار ۴ تماشاخانه قرار گرفت و برای دریافت وام به صندوق اعتباری امید مراجعه کردیم به ما اعلام کردند که اعتبار معرفی نامه شما برای دریافت وام تمام شده است چون این معرفی نامهها تنها ۲ ماه اعتبار داشتهاند.
چگینی با اشاره به اینکه قادر آشنا به آنها قول پیگیری و حل این مساله را داده است، بیان کرد: آقای آشنا به ما گفت نگران نباشید و این مساله تا ۲۴ ساعت دیگر حل میشود اما ما همچنان منتظر هستیم که صندوق اعتباری هنر یک نامه بزند و اعتبار معرفی نامههای ما را تمدید کند. ما به این وضعیت معترض شدیم که مشخص شد بر سر همین مساله بین قادر آشنا و حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اختلاف پیش آمده و وضعیت معرفی نامههای ما فعلاً مشخص نیست. از طرف دیگر ضمانتنامههایی که از صندوق تعاونی ضمانت دریافت کردهایم تا ۱۵ اردیبهشت اعتبار دارد و اگر معرفینامههای ما تمدید نشود، آن ضمانت نامهها را هم از دست خواهیم داد.
وی یادآور شد: چرا صندوق اعتباری هنر وقتی هنوز هیچ تماشاخانهای تسهیلات و وامی دریافت نکرده است درباره آن خبرسازی میکند. این ۱۰۰ میلیون وامی است که قرار بوده برای سال گذشته به تماشاخانهها پرداخت شود در حالی که همچنان سالنهای ما در سال جدید هم تعطیل هستند. حداقل کاری که این دوستان باید انجام دهند این است که کارهایشان را مدیریت کنند تا ما بتوانیم نفسی بکشیم و چیز بیشتری از آنها نمیخواهیم.
وی در پایان صحبتهایش متذکر شد: مدتی قبل وزیر ارشاد اعلام کرد که ما وام ۳۰۰ میلیونی به تماشاخانهها پرداخت کردهایم در حالی که این ۳۰۰ میلیون برای ۱۶ تماشاخانه بود ولی به شکلی اعلام شد که انگار هرکس ۳۰۰ میلیون دریافت کرده است و الان هم اعلام میکنند که به ۴۵ تماشاخانه وام ۱۰۰ میلیونی قرضالحسنه دادهاند در حالی که نه وامی پرداخت شده و نه قرار است قرضالحسنه باشد. همه ما مالک داریم و با منتشر شدن این اخبار مالکان ما تصور میکنند ما این همه وام و تسهیلات گرفتهایم اما نمیخواهیم اجارههایمان را پرداخت کنیم. این اخبار بیشتر از اینکه به ما کمک کند برایمان دردسر درست کرده است. این دوستان اگر کاری نکنند ما کمتر با مشکل روبرو هستیم. متاسفانه این مشکلات ناشی از سومدیریت و بی کفایتی مدیران ماست که به جای کمک موجب گرفتاری ما میشود.