مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کشور در زمینه تولید پمپ‌های دوار و سانتریفیوژ به توانمندی بسیار بالا رسیده است و شرکت‌های دانش بنیان و فناور در تولید این پمپ‌ها دارای توانمندی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، یکی از نیازهای مهم و فناورانه صنایع بالادستی کشور وجود پمپ‌هایی برای جابه‌جایی سیالات با غلظت بالا یا حاوی ذرات جامد است.

این پمپ‌ها که در شمار تجهیزات مهندسی و فناورانه صنعتی به شمار می‌روند، نیازمند دانش فنی بالایی هستند و تا پیش از تولیدات ایران‌ساخت، نیاز صنایع از مسیر پر پیچ و خم واردات تامین می‌شد. اما با تلاش فعالان فناور یک شرکت دانش بنیان، نیاز کشور به نوع خاصی از پمپ‌های جابه‌جایی مثبت با محصولات ایران‌ساخت تامین شده است.

صابر مصطفوی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به تولید گونه‌ای از پمپ های جابه جایی مثبت از نوع اسکرو مارپیچی برای صنایع بالادستی و پایین‌دستی گفت: خوشبختانه کشور در زمینه تولید پمپ‌های دوار و سانتریفیوژ به توانمندی بسیار بالا رسیده است و شرکت‌های دانش بنیان و فناور در تولید این پمپ‌ها دارای توانمندی هستند. اما در حوزه پمپ‌های جابه‌جایی مثبت این نیاز به طور جدی وجود دارد که این فناوری در داخل کشور بومی سازی شد.

وی با اشاره به کاربرد و اهمیت بالای صنایع بالادستی، بیان کرد: تولیدات این شرکت در بازار داخل تحت عنوان مونوپمپ‌های اسکرو، پمپ‌های پیچی و یا ماردونی شناخته می‌شود. مونوپمپ‌های تولیدی این شرکت با برند «پمپ پاژ» در دو نوع افقی و عمودی در ۴۷ سایز طراحی و تولید می‌شوند که این تنوع تعداد در سایز مونوپمپ‌های تولیدی این شرکت باعث شد که به راحتی بتوان از آن‌ها در ظرفیت‌ها و فشارهای مختلف استفاده کرد.

مصطفوی کاربرد مونو پمپ‌های پمپ پاژ را برای انتقال سیالات دارای غلظت بالا، حاوی ذرات جامد و خورندگی بالا دانست و افزود: این پمپ‌ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای جابه‌جایی پلی پروپیلن، در تصفیه خانه‌های فاضلاب و پکیج‌های تصفیه پساب برای انتقال لجن تغلیظ شده و در صنایع معدنی برای تزریق فلوکولانت کاربرد دارد. همچنین پمپ‌های ماردونی این شرکت در صنایع پایین‌دست مانند صنایع غذایی برای جابه جایی مواد غذایی غلیظ مانند رب، عسل و مواد غذایی همراه با مواد جامد استفاده می‌شود.