به گزارش خبرگزاری مهر، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان باقی ماندن نظامیان آمریکایی در این کشور را به سود واشنگتن ندانست.
«زلمای خلیل زاد» گفت: باقی ماندن نیروهای آمریکایی در افغانستان به نفع ما نیست.
وی در عین حال افزود که آمریکا پس از خروج از افغانستان، از روند صلح این کشور حمایت دیپلماتیک خواهد کرد.
گفتنی است که فرماندهی ناتو در افغانستان پیش از این اعلام کرده بود که پیمان آتلانتیک شمالی و آمریکا خروج نیروها از چند پایگاه در افغانستان را آغاز کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ژنرال «اسکات میلر» فرماندهی هیأت «حمایت قاطع» ناتو در افغانستان در یک نشست خبری گفت: ما خروج نیروهای آمریکایی و ناتو را از چندین پایگاه در افغانستان آغاز کردهایم.
وی افزود: حتی اگر افغانستان به توافق صلح دست پیدا کرده باشد، به ما گفته شده که باید این کشور را ترک کنیم.
اخیراً، ائتلاف ناتو اعلام کرده بود که تا اول می، کشورهای عضو باید خروج نیروهای خود را از افغانستان و بر اساس طرح برنامهریزی شده آغاز کنند و این اقدام ظرف چند ماه انجام میشود.
آمریکا به دنبال تکمیل خروج نیروهایش از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر است.
در خصوص خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، اعلام شد که وزارت دفاع آمریکا قرار است شماری از نیروهای ویژه این کشور را برای مدتی کوتاه به افغانستان اعزام کند تا به طالبان درباره عزم خود مبنی بر تضمین امنیت خروج نظامیان آمریکایی و ناتو هشدار دهد.
قرار است یک ناو هواپیمابر و حداکثر ۶ بمبافکن بی ۵۲ نیز برای تضمین امنیت خروج نظامیان آمریکایی و ناتو به منطقه اعزام شود.
به گفته «جان کربی» سخنگوی پنتاگون، تاکنون دو فروند بمبافکن بی ۵۲ به منطقه اعزام شده است.
وی در توجیه این اقدام مدعی شد: آمریکا با توجه به اظهارات تند طالبان، اقدامات احتیاطی را انجام داده است. همه احتمالات باید در نظر گرفته شود از جمله اینکه طالبان در برابر عقب نشینی نیروهای آمریکایی مقاومت نشان دهد.