حسین ایراندوست در گفتوگو با خبرنگار مهر یا بیان اینکه تاکنون موضوع قاچاق جوجه یک روزه در استان اصفهان مطرح نبوده است، اظهار داشت: اصفهان تولیدکننده جوجه یک روزه نیست که قاچاقی در این زمینه داشته باشد. در استان تخم مرغ نطفه دار تولید شده و به استانهای شمال و شمال غرب کشور برای نگهداری در دستگاههای جوجهکشی فرستاده میشود تا در نهایت در سطح کشور توزیع شده و به فروش میرسد.
وی افزود: اگر استان اصفهان ماهی هفت میلیون جوجه نیاز داشته باشند حدود سه میلیون جوجه را غیر مستقیم تولید میکند به این ترتیب که تخم مرغ نطفهدار را از مزارع مرغ مادر به استانهای شمالی ارسال میکند که یا استان میگردد یا در سطح کشور توزیع میشود و آنها به استان میفروشند؛ از این رو استان اصفهان خود وارد کننده جوجهیک روزه است.
پیشبینی افت قیمت جوجه یک روزه با واردات تخممرغ نطفهدار
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه یک روزه ۴,۲۰۰ تومان تعیین شده است، خاطرنشان کرد: گزارش شده که جوجه یک روزه با ارقام بالاتری حدود ۵,۲۰۰ تومان تا ۵,۹۰۰ تومان به دست مرغداران میرسد که البته این نوسانات نرخ، مقطعی است و با واردات تخم مرغ نطفه دار به کشور حتی ممکن است تا یک ماه دیگر قیمت جوجه یک روزه کاهش یابد.
وی اضافه کرد: تعداد قابل توجهی تخم مرغ نطفه دار در حال حاضر وارد کشور میشود که اینها پس از ۲۰ تا ۲۱ روز در دستگاه، جوجه میشود و بر قیمت جوجههای داخلی اثر میگذارد و قیمت جوجه را کاهش میدهد.
افزایش نرخ مصوب نهادهها و جوجه یک روزه بر قیمت مرغ تأثیرگذار است
ایراندوست با بیان اینکه اکنون برنامهای برای افزایش قیمت گوشت مرغ مطرح نیست، ابراز داشت: نوسانات بازار جوجه یک روزه بر قیمت مصوب گوشت مرغ نمیتواند اثر بگذارد زیرا یک زمانی مرغدار جوجه یک روزه را به قیمت بسیار ارزان میخرید، اینگونه نیست که ستاد تنظیم بازار با نوسانات مقطعی قیمت جوجه یک روزه، قیمت گوشت مرغ را گرانتر کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در عین حال به افزایش نرخ نهادههای دام و طیور در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر افزایش قیمت ذرت و کنجاله سویا که به صورت مصوب و رسمی اتفاق افتاده تا حدودی بر قیمت تمام شده گوشت مرغ اثر میگذارد. برنامهای برای افزایش قیمت گوشت مرغ نیست اما ممکن است تولید کنندگان انتظار داشته باشند با افزایش نرخ نهادهها قیمت مصوب گوشت مرغ نیز تغییر یابد.
ایراندوست بیان داشت: نرخ جدید هر کیلوگرم کنجاله سویا ۳,۴۰۰ تومان اعلام شده است در حالی که قیمت قبلی ۳,۲۲۰ تومان بود و اکنون ۱۸۰ تومان افزایش یافته است که البته خیلی قابل توجه نیست اما بهانهای برای تولید کنندگان ایجاد میکند که خواهان افزایش قیمت تمام شده مرغ باشند اما فعلاً افزایش قیمت مصوب مرغ مطرح نیست زیرا افزایش قیمتی که به تازگی اتفاق افتاد هزینههای تولید را تأمین میکند.
فعلاً برنامهای برای افزایش نرخ شیر و لبنیات نداریم
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همچنین درباره نرخ شیر و لبنیات اظهار داشت: بخش تولید شیرخام افزایش قیمت شیر را مطالبه میکند و میگویند هزینه حمل و نقل و کارگر در سال جدید افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت جو و کنجاله سویا که به تازگی مصوب شده، روی قیمت شیر تأثیر میگذارد، افزود: از یک سو دو دو تا چهارتایی که در هزینهها اتفاق میافتد و از سوی دیگر با گرم شدن هوا و تغییر شرایط مصرف لبنیات در تولید بستنی و دوغ، تقاضا برای مصرف شیر افزایش مییابد این در حالی است که در فصل گرم همواره تولید شیر در گاوداریها تا حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا میکند.
ایراندوست با اشاره به اینکه نبود تعادل بین عرضه و تقاضا قیمتها را تحت تأثیر قرار میدهد، در عین حال تصریح کرد: اکنون برنامهای برای افزایش قیمت شیر و لبنیات نداریم.