اراک- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: مرمت تاق‌های آسیب‌دیده و شکسته بازار تاریخی به همراه برخی از سراها و تیمچه‌ها در اولویت کاری سال جاری قرار دارد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی مصطفی مرزبان، اظهار کرد: بازار تاریخی اراک، یکی از مهمترین جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و ارزشمند شهر اراک به شمار می‌رود که پس از گذشت ۲۰۰ سال از عمر آن همچنان مرکز فرهنگی و اقتصادی اراک محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه، این مجموعه تاریخی در طول زمان دچار آسیب‌هایی شده است که مرمت آن ضرورت دارد، افزود: سال گذشته موضوع طرح احیا و مرمت بازار تاریخی اراک در دستور کار قرار گرفت و بخشی از سراهای دارای اولویت مشمول مرمت شد و این رویه در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ بام سرای کاشانی و بخش‌هایی از حیاط این سرا مرمت شده است، تصریح کرد: در حال حاضر اداره کل درصدد انعقاد قرارداد مرمت بخش‌های آسیب‌دیده بازار با پیمانکار واجد شرایط است، البته برخی مالکین بازار نسبت به اخذ مجوز مرمت از اداره کل اقدام کرده‌اند و از این فرصت به دست آمده برای مرمت مغازه‌های خود استفاده می‌کنند.

مرزبان افزود: عمده موانع بر سر راه مرمت بازار تاریخی اراک، عدم مشارکت همه بخش‌های دخیل در این مجموعه، به ویژه اداره کل اوقاف و امور خیریه است و با توجه به اهمیت این بازار، ضروری دارد با مشارکت همه بخش‌ها مرتبط، مرمت بازار ادامه یابد.

وی بیان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر شهرداری اراک، قدم‌های مثبتی در راه حفظ و مرمت بازار برداشته به طوری که در سال گذشته در مرمت سرای نبی‌زاده همکاری داشت و در سال جاری نیز در تأمین ۳۰ میلیارد ریال اعتبار جهت مرمت بازار مساعدت خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: امسال مرمت نقاط حادثه‌خیز و خطرآفرین به ویژه مرمت تاق‌های آسیب‌دیده و شکسته بازار، سراها و تیمچه‌ها در دستور کار قرار دارد، همچنین تلاش بر این است که مبلغ ۱۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای مرمت بازار تاریخی اراک جذب شود.