به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون جهانی جودو پنجشنبه گذشته با ارسال نامهای به تهران و با استناد به بندی از آئین نامه کمیته انضباطی خود، جودو ایران را به مدت چهار سال از حضور در کلیه رویدادهای بین المللی محروم کرد. محرومیتی که از شهریور ۱۳۹۸ آغاز شده و تا شهریور ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.
در همین رابطه با چند کارشناس حقوق ورزشی از جمله امیرساعد وکیل که عملکرد موفقی در پرونده قبلی جودو داشت، صحبت کردیم که نتیجه آن دخالت عوامل غیر ورزشی و حقوقی در رأی صادره بوده است و در صورت اعتراض میتوان به شکستن رأی در cas امیداور بود.
اما نکته مهم اینکه فدراسیون جودو پس از اعلام خبر محرومیت چهارساله، هیچ واکنشی به موضوع نداشته و به نظر میرسد به رأی صادر راضی باشد و تمایلی به اعتراض نداشته باشد. البته با روحیهای که از آرش میراسماعیلی سراغ داریم، بعید است ساکت مانده و کاری نکرده باشد.
این حق قانونی جودوکاران ایران است که در مسابقات و رویدادهای رسمی حضور داشته باشند و در صورت تداوم این روند جودو ایران مشکلات جدی را پیش رو خواهند داشت که مهمترین آن سوختن نسلی است که به آینده آنها امید زیادی میرفت.
نکته دیگر اینکه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به عنوان متولی ورزش کشور میبایست پیگیر موضوع بوده و بخش حقوقی خود را در این خصوص فعال کرده تا با جمع آوری مستندات لازم و تهیه یک دفاعیه بی نقص مقابله حقوقی با فدراسیون جهانی را از سر گیرند.
اینکه یک فدراسیون بین المللی پیش شرطی برای حضور ورزشکاران یک کشور قائل شود به هیچ عنوان و در هیچ قانونی نیامده و اگر نخواهیم پرونده را دوباره به cas ببریم، در واقع به این خواسته ijf تن داده و چهار سال بعد هم همین شرایط خواهد بود و هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.
نکته پایانی اینکه اعتراض به رأی کمیته انضباطی حق قانونی جودوکاران ایرانی است و کسی نمیتواند این حق را از آنها گرفته و فدراسیون جودو باید برای احقاق حق نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر جودوکار فعال در ایران گرفته و برای استفاده از کوچکترین روزنهها برای کاهش مدت زمان محرومیت و حتی حضور محمد محمدی بریمانلو در بازیهای المپیک نهایت تلاش خود را داشته باشد.