به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، در حال حاضر ۵ پروژه ریلی در این شرکت فعال است که تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری میرسند.
با افتتاح این طرحها ۶۴۹ کیلومتر به مجموع خطوط ریلی کشور افزوده خواهد شد.
طرحهای زیرساختی ریلی مذکور به شرح زیر است:
راه آهن یزد-اقلید به طول ۲۷۰ کیلومتر
راه آهن یزد-اقلید به طول ۲۷۰ کیلومتر اولین پروژه است که هدف آن جابهجایی سالیانه ۴ میلیون تن بار و یک میلیون مسافر در سال اول بهرهبرداری، تکمیل کریدور ریلی شمال شرقی-جنوب غربی و کاهش ۳۱۰ کیلومتری مسیر ریلی و احیای بندر خشک، معادن سنگ آهن کنستانتره اسمالون، خاک نسوز آماکو و قلدسپات چغاک سرخ تعریف شده است. این طرح اکنون ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با تخصیص اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان تا خردادماه به بهرهبرداری میرسد.
راه آهن بستانآباد-تبریز به طول ۴۴ کیلومتر
راه آهن بستانآباد-تبریز به طول ۴۴ کیلومتر پروژه بعدی است که به منظور جابهجایی سالانه یک میلیون نفر مسافر و ۲ میلیون تن بار در سال اول، بهبود شبکه ریلی و کریدور شرق به غرب کشور، تسهیل ترانزیت و جابجایی کالا و مسافر و کمک به فرآیند تولید در منطقه احداث میشود. پیشرفت فیزیکی این پروژه ۷۴ درصد و اعتبار باقی مانده آن ۳۰۰ میلیارد تومان است و انتظار میرود در خردادماه به بهرهبرداری برسد.
راهآهن زاهدان-خاش به طول ۱۵۰ کیلومتر
پروژه دیگر راهآهن زاهدان-خاش به طول ۱۵۰ کیلومتر است که جابهجایی سالانه ۹۲۷ هزار نفر مسافر و ۲.۸ میلیون تن بار در سال اول بهرهبرداری را موجب میشود. با توجه به تولید مصالح سیمان، تراورس، ریل، ادوات و حجم عمده مصرف در این پروژه، پیشبرد پروژه در امر تولید در منطقه و کشور بسیار تأثیرگذار است. تمام اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه تخصیص یافته و پیشرفت فیزیکی آن اکنون ۷۰ درصد است. این خط آهن نیز در خردادماه آماده بهرهبرداری خواهد بود.
راه آهن همدان-سنندج با طول ۱۵۰ کیلومتر
راه آهن همدان-سنندج به طول ۱۵۰ کیلومتر در تیرماه به بهرهبرداری میرسد. این پروژه به تخصیص ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است و ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تسهیل جابهجایی حدود ۲.۹ میلیون تن بار و محصولات کشاورزی در استان کردستان و تسهیل جابهجایی بار در معادن سنگ و پوکه معدنی قروه، پتروشیمی باختر سنندج و تولیدات شهرک صنعتی دهگلان از اهداف این پروژه است. با تکمیل این خط، استان کردستان نیز به شبکه ریلی کشور متصل خواهد شد.
راهآهن رشت-کاسپین به طول ۳۵ کیلومتر
در نهایت، احداث راهآهن رشت-کاسپین به طول ۳۵ کیلومتر پنجمین و آخرین پروژه ریلی است که در تیرماه و تا پایان دولت تدبیر و امید به بهرهبرداری میرسد. جابهجایی سالیانه ۵ میلیون تن بار و ۱.۴ میلیون نفر مسافر در سال اول بهرهبرداری، تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب و اتصال خلیج فارس و دریای عمان به دریای خزر، تسهیل ترانزیت و جابجایی کالا و مسافر، جذب بار از کشورهای همسایه شمالی و بهبود فرآیند حملونقل کالا برای کمک به امر تولیدات درون استانی و منطقه از اهداف این پروژه است. این طرح اکنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل به تخصیص ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.