به گزارش خبرنگار مهر، رامین صادقی ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: عملکرد احصا شده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در حالی در ارزیابیها موفقیتآمیز بوده است که متأسفانه جور بیمسئولیتی برخی نهادها و دستگاههای همکار را نیز این سازمان متقبل میشود.
وی به برنامههای ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت به سازمانهای استانی در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: این برنامهها در هفت محور مشخص در قالب ۴۰ برنامه راهبردی باید اجرا میشد که احیای واحدهای راکد، تأمین منابع مالی واحدهای تولیدی، افزایش صادرات، بهرهبرداری از واحدهای ایجاد شده و جایگزین کردن واردات با تولید محصولات صنعتی، صرفهجویی و نهایتاً ایجاد اشتغال هفت محور ابلاغی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان انجام شد.
سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از برنامهریزی و اجرای ۳۰۰ طرح مختلف صنعتی در استان خبر داد و گفت: هدفگذاری شده است تا ۱۵۰ طرح از مجموع ۳۰۰ طرح صنعتی تا پایان ۱۴۰۰ به طور کامل اجرا شده و وارد چرخه تولید شود.
صادقی از تأمین ۵۰ درصد نیاز شیرآلات کشور در اردبیل خبر داد و بیان کرد: هماکنون نیاز کل کشور به شیرآلات بهداشتی در حدود ۶ میلیون عدد در سال است که ۳ میلیون این شیرآلات توسط واحدهای صنعتی تولید شیرآلات در اردبیل و گرمی تولید میشود.
وی همچنین به موفقیت اردبیل در بحث تولید مصنوعات چوبی اشاره و اذعان کرد: هماکنون کارخانجات استان در تولید مصنوعات چوبی همچون MDF،HDF و HPL رتبه قابل توجهی در کشور دارد به طوری که در حدود ۹۰ درصد نیاز کشور به رویه درب یا همان HPL را تولید و تأمین میکند.
جلوگیری از خروج ۱۴۲ میلیون دلار ارز از اردبیل
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: سال گذشته از خروج ۱۴۲ میلیون دلار ارز با کاهش واردات و افزایش صادرات در استان جلوگیری شد که تأثیر این دو مهم بر کاهش روند قاچاق کالا نیز بیتاثیر نبود.
صادقی تولید ماشینآلات سنگین در اردبیل را یک امتیاز منحصر به فرد برای حوزه صنعت منطقه دانست و تصریح کرد: کارخانه کامیونسازی در شهرستان مشگینشهر در طول این مدت خود را به صنعت استان ثابت کرده است به طوری که هماکنون تولیدات این کارخانه مراحل تولید را با موفقیت پشت سر گذاشته و در مرحله شمارهگذاری هستند که بعد از این مرحله پیشبینی میشود تا ۲ ماه آینده این تعداد روانه بازار شوند.
وی از تأمین ۸۰ درصد نیاز به قطعات کامیون در اردبیل خبر داد و گفت: در اولین مرحله تولید ۱۰۰ دستگاه کامیون تولید شده و در صورت موفقیت در این حوزه پیشبینی میشود در زمانی اندک به تولید انبوه دست یابیم که ظرفیت اشتغال این واحد صنعتی و تولیدی در حالحاضر ۴۰۰ نفر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تولید لاستیک در استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: کارخانه آرتاویل تایر یک ظرفیت بسیار بالا در استان است که هماکنون ۲۵ درصد نیاز کشور به لاستیک خودروهای سبک و سنگین در این واحد تولید میشود.
۱۶ هزار نفر جذب بازار کار شدند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ظرفیت اشتغال استان در سال گذشته را ۱۶ هزار نفر عنوان و بیان کرد: در سال گذشته برای ۱۶ هزار و ۸۶۴ نفر در سطح استان اشتغال ایجاد شد که بخش اعظمی از آنها در بحث صنعت و معدن و صنوف تولیدی بود به طوری که در مجموع ۴ هزار و ۹۷۰ نفر در بخش صنعت و معدن و ۴ هزار و ۱۹۱ نفر دیگر نیز در حوزه صنوف تولیدی جذب بازار کار شدند.
به گفته صادقی علاوه بر این تعداد ۸ هزار نفر نیز در بحث قالیبافی و صادرات و تولید فرش جذب شدند.
وی از وجود یک هزار و ۱۴۲ واحد تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری در استان خبر داد و اضافه کرد: سرمایه در گردش این تعداد واحد تولیدی در حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان با ظرفیت اشتغال ۲۲ هزار نفر است.
این مسئول از صدور ۹۵۰ جواز تأسیس در استان خبر داد و گفت: این پروانهها با ارزش ۴۵ هزار میلیارد تومان و با ظرفیت اشتغال ۱۵ هزار نفری در استان در مدت یک سال صادر شده است.
به گفته صادقی هماکنون ۳۶ هزار نفر برای دریافت بیمه قالیبافی به مرکز کشور معرفی شدند که استان اردبیل یکی از استانهای موفق در این راستا بوده است.
معادن طلا در اردبیل به بهرهبرداری میرسد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از فعالیت ۲۰۰ معدن با پروانه بهرهبرداری در استان خبر داد و اظهار کرد: اخیراً در منطقه قزل اوزن و کوثر نیز معادن سرب و طلا کشف شده و به طوری با انجام مقدمات لازم این معادن نیز به بهرهبرداری میرسد.
صادقی با اشاره به صدور ۱۲ پروانه اکتشاف معدن در سال گذشته گفت: ظرفیت معدنی استان اردبیل غیر قابل انکار بوده اما در رابطه با گسترش فعالیتهای معادن این قانون را اعمال کردیم که بهرهبرداران حق خروج مواد خام از معادن را ندارند و این مهم با برنامه و عملیاتیشده پیش میرود.
وی اذعان کرد: در تجارت خارجی استان اردبیل یکی از استانهای پیشرو کشور بوده به طوری که در سال گذشته ۲۷۱ میلیون دلار صادرات انجام شد و این میزان ۱۰۸ درصد افزایش به لحاظ ارزش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هماکنون ۶۳ درصد اقلام صادراتی استان را کالاهای صنعتی تشکیل میدهد و این در حالی است که در گذشته محصول کشاورزی سیبزمینی یکی از اصلیترین محصولات صادراتی اردبیل بود.
رتبه خوب اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا / برخی شانه خالی میکنند
این مسئول همچنین از موفقیت استان اردبیل در بحث مبارزه با قاچاق کالا خبر داد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سال گذشته در بحث مبارزه با قاچاق کالا رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داد که متأسفانه در این راستا برخی نهادهای همکار و همراه شانه خالی کرده و جور آنها نیز به گردن سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل میافتد.
صادقی پایش و کشف انبارهای احتکار در استان را از عملیاتهای مهم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان دانست و افزود: در بحث کالاهای اساسی با هیچ کسی شوخی نداریم چرا که معیشت مردم خط قرمز دستگاههای خدماتی، نظارتی و اجرایی است.
وی اظهار کرد: گاه صدمه و آسیب قاچاق کالا و ارز بر بدنه تولید غیر قابل جبران میشود که در همین رابطه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای مبارزه با این اقدام در استان با هدفگذاری و برنامهریزیهای بلند مدت اقدام میکند، حتی اگر در این مسیر در میدان عمل تنها باقی بماند.