به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگ سفارت ایران در ژاپن، به مناسبت روز جهانی قدس، نشست تخصصی با عنوان «قدس و آینده فلسطین» روز شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ توسط این رایزنی در فضای مجازی با حضور جمعی از محققان و علاقهمندان ژاپنی برگزار شد. در این برنامه همچنین نماهنگی با موضوع فلسطین نیز به نمایش درآمد.
در این برنامه و پس از ارائه توضیحاتی درباره معرفی فعالیتها، اقدامات، منشورات و کتب رایزنی فرهنگی و … سفیر ایران در ژاپن ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی برای برگزاری این ویژه برنامه، مسئله فلسطین را قدیمیترین و پیچیدهترین بحران جهانی در بیش از هفت دهه گذشته دانست و اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار و آواره کردن فلسطینیان از سال ۱۹۴۸ را عامل اصلی این بحران معرفی کرد.
رحمانی موحد افزود: هر نوع معامله سیاسی و سازش برای ایجاد انحراف در سرنوشت مردم مظلوم فلسطین و حمایت آشکار از رژیم آلوده و غاصب صهیونیستی مردود بوده و خیانت به آرمان فلسطین و رهایی قدس شریف است.
فلسطین همیشه مورد طمع قدرتهای جهانی بوده است
در بخش دیگری از این نشست تخصصی ولید علی صیام سفیر فلسطین در ژاپن هم گفت: جمعه آخرین روز ماه مبارک رمضان روز تجدید حقیقت است و مسئله فلسطین حقیقت دین و تاریخ اسلام بوده و خواهد بود. امسال هفتاد و سومین سال از روز نکبت است که اسرائیلیها، فلسطین را اشغال کردند و مدعی هستند ۲۵۰۰ سال پیش در قدس زندگی میکردند و به دلیل ظلمی که به آنان شد مجبور به ترک سرزمینهای خود شدند اما باید گفت که تاریخ قدس و مردم آن به بیش از ۱۰ هزار سال قبل باز میگردد.
وی افزود: قدس در طول تاریخ به دلیل ویژگیهای ژئوپلیتیکی که دارد و میان آسیا، اروپا و آفریقا قرار گرفته و همچنین به دلیل حضور ادیان مختلف، مورد طمع بسیاری از قدرتهای جهان بوده و در طول تاریخ، قدس مورد تهاجم و ظلم قرار گرفت ولی مردم مقاومت کردند و آنچه ماند قدس و مردم آن بود.
سفیر فلسطین در ژاپن تاکید کرد: اسرائیل ۷۵۰۰ سال قبل از آن حکومت ادعایی ۲۵۰۰ ساله را در نظر نمیگیرد و بر اساس ادعایی ۲۵۰۰ ساله و دین یهود، سعی میکنند تا حضور خود در قدس را برای مردم جهان درست جلوه کنند و با تخریب آثار مذهبی و فرهنگی عرب برای از بین بردن تاریخ فعالیت میکنند، زمینها را می دزدند و مکان ای دینی را از بین میبردند. اسرائیل از ۱۹۶۷ متخصصین تاریخ و باستان شناسی متعددی را که به صهیونیست وفادار بودند به اسرائیل آورد و به آنها زمین و امکانات داد تا بقایای مرتبط با قوم یهود را در آن منطقه پیدا کنند، شاید برای ادعای خود دلیلی پیدا کنند که این کار هم به نتیجه نرسید و در واقع برخی از این متخصصین ۲۰ سال پیش اعتراف کردند که ما بقایایی در این منطقه پیدا نکردیم و امکان اینکه در آینده هم آثاری که نشان دهد یهودیان در این منطقه حکومت داشتند هم پیدا نخواهد شد.
ولید علی صیام اضافه کرد: در واقع این اعترافات سندی است مبنی بر اینکه ادعایی که به واسطه آن صهیونیستها آمدهاند و اینجا را غصب کردهاند، بی پایه و اساس است و به عبارت دیگر حق اسلام و عرب بر قدس قطعی است.
رایزن فرهنگی سفارت ایران در ژاپن نیز ضمن خیر مقدم، گفت: بسیار خرسندیم که در سال جاری نیز علیرغم شیوع کرونا، مجدداً این گردهمایی را در دفاع از ملت مظلوم فلسطین برگزار میکنیم که یادگار ماندگار امام خمینی (ره) رهبر بزرگ انقلاب اسلامی است.
دیوسالار با ارائه توضیحاتی در این زمینه تاکید کرد: امام خمینی (ره) با این اقدام ارزشمند در واقع امکان توجه ویژه به این مهم نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در جهان را فراهم و نگاه و حمایت آزادی خواهان و عدالت خواهان سراسر جهان را جلب کرد تا مظلومیت ملت فلسطین به فراموشی سپرده نشود.
امام خمینی فلسطین را به مسئله جهان اسلام بدل کرد
حجت الاسلام ابراهیم ساوادا اسلام شناس و معاون پژوهشی جامعه المصطفی (ص) ژاپن نیز در سخنانی به موضوع از دیدگاه اسلامی پرداخت و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (ره) آخرین جمعه ماه رمضان را روز جهانی قدس تعیین کرد که عامل مهمی برای توجه به مسئله فلسطین است و موجب وحدت اسلامی است که معنای احساس مشترک در همدلی را میدهد.
وی افزود: رسانههای ژاپن زمانی که از مسئله فلسطین سخن میگویند هرازگاهی از دیدگاه «وحدت عربی» به آن میپردازند، ایران کشور عربی نیست اما از مردم و کشور فلسطین حمایت میکند چرا که مسئله فلسطین نه تنها مسئله عربی بلکه مسئله اسلام و امت اسلامی است و به همین علت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی (ره) این مسئله را به اولویت اول همه مسلمانان برای حمایت از مردم این منطقه تبدیل کرد.
حجت الاسلام ساوادا اضافه کرد: هنوز جنایات علیه مردم فلسطین ادامه دارد و بیش از ۷۰ سال در شرایط بسیار سخت زندگی میکنند و علیرغم اینکه همه ما تصور میکنیم این کشور آزادی دارد اما باید گفت که مردم فلسطین اسیر رژیم صهیونیستی هستند و بدون اجازه آنان نمیتوانند حتی نیازهای اولیه و غذا تهیه و وارد کنند.
هیتوشی سوزوکی ایران شناس و پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات اقتصادی آسیا در سازمان توسعه تجارت ژاپن ( JETRO) هم سخنران بعدی این نشست بود که ضمن ارائه پاورپوینی به تشریح موضوعات مرتبط با ملت و مردم فلسطین پرداخت و گفت: «قدس» اهمیت ویژه و مقدسی در جهان اسلام دارد و امام خمینی (ره) روز جهانی قدس را ابلاغ و ملت ایران تاکنون از آنان حمایت کردهاند.