به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی که قرار است در تاریخ ۲۱ می (۳۱ اردیبهشت) در سفر به واشنگتن، دیداری حضوری با جو بایدن همتای آمریکایی داشته باشد؛ از آخرین سال دوره زمامداری خود به عنوان تنها شانس باقی مانده برای حصول صلح پایدار با پیونگ یانگ یاد کرد و گفت: زمان آن رسیده تا برای خروج از بن بست مذاکره با کره شمالی کاری انجام دهیم.
امسال چهارمین و آخرین سال دوره زمامداری مون است و انتظار می رود که او بایدن را به پیدا کردن راهی برای تعامل با کره شمالی ترغیب کند حال آنکه به نظر می رسد که این مسئله اولویت نخست طرف مقابل محسوب نمی شود.
دولت بایدن مدعی است که تلاشش برای باز کردن باب مذاکره با پیونگ یانگ بی پاسخ مانده حال آنکه در بازنگری سیاست واشنگتن در قبال کره شمالی، به اهمیت اتخاذ رویکردی عملگرایانه که مبتنی بر دیپلماسی باشد؛ اشاره کرده است.
با این حال، هیچ نشانه ای از کاهش تحریم ها در رویکرد جدید واشنگتن دیده نمی شود و همین مسئله تلاش های مون را از بابت احیای رابطه با پیونگ یانگ از طریق سرمایه گذاری اقتصادی و گردشگری، ناکام گذاشته است.
چندی پیش، یک مقام وزارت خارجه کره شمالی هشدار داد که بایدن با طرح این ادعا که برنامه هستهای پیونگ یانگ یک «تهدید جدی» است، مرتکب «اشتباه بزرگی» شده و کره شمالی «تدابیر مشابهی» را (علیه ایالات متحده) اتخاذ خواهد کرد.
این مقام در ادامه افزود که اظهارات اخیر رئیس جمهور ایالات متحده و بازنگری او در سیاستهای فعلی و پیشین این کشور نشان دهنده قصد وی برای حفظ و تداوم سیاست خصمانه در قبال پیونگ یانگ است.
این در حالی است که «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید مدعی شده بود که دولت بایدن یک رویکرد جدید اعمال فشار علیه کره شمالی وضع کرده که شامل دیپلماسی و نه یک معامله بزرگ با رهبری این کشور میشود.