به گزارش خبرگزاری مهر، برای نخستین بار است که جشنوارهای ویژه در حوزه رسانه با موضوع امام رضا (ع) برگزار میشود. جشنوارهای که مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی بانی برگزاری آن است.
جشنواره رسانهای امام رضا (ع)، نه فقط به عنوان یک رقابت حرفهای بین اهالی رسانه، که بستری برای ترویج فرهنگ ناب رضوی و استفاده از ظرفیتهای رسانهای برای این مهم است. موضوعی که گاه از آن غفلت شده و حالا آستان قدس رضوی پای در این عرصه گذاشته تا دست در دست خادمان رسانهای امام رضا (ع)، برای بسط و توسعه آن تلاش کنند.
اکبر نصراللهی، دبیر علمی جشنواره رسانهای امام رضا در ارتباط با این جشنواره و روند داوری آن ارائه کرده است.
فرصتی برای شبکه سازی خادمان رسانهای حضرت رضا (ع)
نصراللهی به اهمیت برگزاری این جشنواره اشاره و تصریح میکند: هدف جشنواره رسانهای امام رضا (ع)، ایجاد گفتمان رسانهای در در حوزه فرهنگ و سیره رضوی است تا بتوانیم با شناسایی نقاط ضعف و قوت آن، برای رفع کاستیها و تقویت این گفتمان تلاش کنیم. همچنین برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی برای خادمان رسانهای گمنام امام رضا (ع) در اقصی نقاط کشور فراهم خواهد کرد تا با شناسایی آنها، شبکهسازی بهتری برای ارتباط با آنها و ارتقا تولیدات حوزه فرهنگ و سیره رضوی فراهم شود.
دریافت آثار فاخر و بدیع
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه درباره ارزیابی اولیه این آثار نیز میگوید: در برخی از رشتههای این جشنواره آثار بسیار فاخر و بدیع با پردازش نوین دریافت شد که قابل توجه هیأت داوران بود و میتواند برای تقویت تولیدات رسانهای امیدبخش باشد، در برخی بخشها مثل طراحی بازیهای رایانهای نیز به دلیل نوپا بودن، نیازمند فرصت بیشتری برای آشنایی علاقه مندان و تولید آثار مطلوب در دورههای بعدی هستیم.
وی به یکی از ضعفهای موجود در تولیدات رسانهای این حوزه نیز اشاره و تصریح میکند: ارزیابی اولیه آثار دریافتی نشانگر این بود که به سوژههای خارج از حرم رضوی توجه زیادی نشده در حالی که عشق و ارادت به حضرت رضا (ع) معطوف به مشهد و حرم رضوی نیست و موضوعات خارج از حرم مطهر نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و این یکی از شاخصهای داوری آثار بود که باید در دورههای آینده مورد توجه اصحاب رسانه قرار بگیرد.
وی میافزاید: در مرحله نهایی ارزیابی نیز، توجه به سوژه اختصاصی، پرداخت متفاوت، جامعیت و تنظیم متناسب با ساختار تولیدات رسانهای و همچنین توجه به موضوعات پیرامونی حرم مطهر رضوی از جمله معیارهایی است که مورد توجه هیأت داوران خواهد بود.
نصراللهی با اشاره به اینکه جشنواره رسانهای امام رضا (ع) میتواند موتور محرک فعالیتهای رسانهای بیشتر و تلاش مضاعف خادمان رسانهای در حوزه سیره رضوی باشد، میگوید: داوران جشنواره هم با اتخاذ معیارهای حرفهای تلاش میکنند شرایط رقابت مناسب برای تولید آثار فاخرتر را فراهم کند.
ارسال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره
وی درباره تعداد آثار دریافتی نیز اظهار میکند: پس از انتشار فراخوان جشنواره و استقبال قابل توجه اهالی رسانه، ۲۵۹۸ اثر به دبیرخانه ارسال شد که شامل ۸۱۲ اثر در بخش رسانههای خبری و تحلیلی ،۷۲۳ اثر در بخش رسانههای مجازی و ۱۰۶۳ اثر در بخش رسانههای صوتی و تصویری میشود.
انتخاب ۲۴۰ اثر برای داوری نهایی
نصرالهی در ادامه میگوید: پس از داوری آثار ارسالی توسط هیأت داوران، در نهایت ۲۴۰ اثر به عنوان آثار منتخب اولیه انتخاب شد و به مرحله نهایی راه یافت که داوری آن نیز از ۲۵ فروردین ماه آغاز شده و در صورتی که دارای کیفیت لازم برای کسب رتبههای اول تا سوم هر بخش باشد، در نهایت ۴۸ اثر به عنوان آثار برتر بخشهای مختلف جشنواره برگزیده و معرفی میشوند.
وی به این نکته نیز اشاره میکند که اگر آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره، امتیاز لازم را توسط هیئت داوران کسب نکند، ممکن است همانند دیگر جشنوارههای معتبر دنیا، در برخی بخشها اثری حائز شرایط کسب رتبه اول تا سوم شناخته نشود و صرفاً به تقدیر از پدیدآورندگان بسنده شود.
زمان اختتامیه
نصراللهی درباره برنامه ریزی صورت گرفته برای برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره نیز میگوید: با توجه به شرایط کرونایی کشور و شهر مشهد، زمان دقیق برگزاری اختتامیه جشنواره مشخص نیست اما امیدواریم در تیرماه امسال بتوانیم مراسم اختتامیه را برگزار کنیم.