کتاب «آفاق حقیقت در سپهر شریعت» شامل گفتگوی حامد زارع با سید مصطفی محقق داماد توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آفاق حقیقت در سپهر شریعت» شامل گفتگوی حامد زارع با سید مصطفی محقق داماد به‌تازگی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.

حامد زارع نویسنده و تدوین‌گر کتاب پیش‌رو، در قالبی مشابه از سال ۹۳ چاپ کتاب‌های گفتگو با چهره‌های فلسفه ایرانی اسلامی را با همکاری انتشارات ققنوس در دستور کار قرار داده و به‌ترتیب کتاب‌های «آفاق حکمت در سپهر سنت» (گفتگو با سید حسین نصر) در سال ۹۳،‌ «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» (گفتگو با رضا داوری اردکانی) در سال ۹۵، «آفاق معرفت در سپهر معنویت» (گفتگو با غلامحسین ابراهیمی دینانی) در سال ۹۶ و «آفاق فکرت در سپهر فطرت» (گفتگو با غلامرضا اعوانی) را در سال ۹۸ منتشر کرده است.

سید مصطفی محقق داماد متولد سال ۱۳۲۴،‌ مجتهد، حقوق‌دان و عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران است و طی سال‌های گذشته نیز به‌عنوان یکی از چهره‌های فعال در مرکز دایرة‌المعارف اسلامی شناخته می‌شود. او عضو هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی است و استادی حوزه و دانشگاه را نیز در کارنامه دارد.

زارع، محقق داماد را ازجمله مجتهدانی معرفی می‌کند که جرئت تداوم اجتماعی و سیاسی بخشیدن به آرای فقهی خود را دارند. یعنی تاملاتش محصور در مکاسب و کفایه نیست بلکه با شکست حصر محافظه‌کارانه فقیهان امروز، ما به ازای سیاسی و اجتماعی تفاسیر فقهی خود را با صدای بلند و با ادله روشن و مبرهن اعلام می‌کند. زارع در کتاب «آفاق حقیقت در سپهر شریعت» نتیجه چندسال مرادوده، مکاتبه و مصاحبه با محقق داماد را به انتشار رسانده است.

این‌کتاب ۶ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «زندگی و کارنامه فکری»، «فقه و اصول»، «تاریخ اندیشه»، «اندیشه معاصر»، «فلسفه اسلامی» و «معارف دینی». به جز این‌فصول، «مقدمه» به قلم حامد زارع، «درباره سیدمصطفی محقق داماد» نوشته رسول جعفریان و «پیشگفتار» به قلم محقق داماد،‌ از دیگر بخش‌های مختلف این‌کتاب هستند.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

* یعنی مرحوم حائری یزدی معتقد است که هانری کربن، با تمام وجوه ایرانی ای که در خود داشت،‌ هنوز پس‌زمینه‌های اگزیستانسیالیستی و هایدگری داشته است و هنگامی که دیالوگ می‌کند...

او چنین معتقد است و حتی نشان می‌دهد که کربن عمق اصطلاحات فلسفی را متوجه نشده است و براساس همان اشتباهی که کرده است ساختمانی ساخته و نتیجه‌ای گرفته است که خلاف واقع است. مرحوم آقای حائری معتقد است که این ناشی از همان عدم آشنایی با عمق نهادهای فلسفی یکدیگر است.

* البته شاید امروز بتوان حق را به مرحوم حائری یزدی داد. چون امروزه کسانی که کرسی مرحوم آقای پروفسور کربن را در سوربن دارند در باب شیخی‌گری و مسائل معطوف به روحانی‌گری به نتایج عجیبی رسیده‌اند.

بله! در حالی که علامه طباطبایی هرگز در این مسیر نبود...

این‌کتاب با ۱۹۱ صفحه، شمارگان ۹۹۰ نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است.