به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان قزوین آیتالله عبدالکریم عابدینی در برنامه زنده تلویزیونی سروش آسمانی که از شبکه قزوین پخش میشود، اظهار کرد: عید از نظر لغوی از ریشه میعاد و بازگشت آمده است و عید وقتی به معنای بازگشت است این سوال مطرح میشود که بازگشت به چه چیزی؟ پاسخ این است که عید بازگشت به فطرت انسانی است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: وقتی به پایان ماه رمضان می رسیم فکر میکنیم درونمان با صفاست و فطرتمان پاک شده و به فطرت خود بازگشتهایم. تفاوت عید فطر اختصاص به انسان و انسانیت دارد و آن انسانی که خدا او را به تقوا دعوت کرد و چنین انسانی خودش را با خدا هماهنگ میکند و تلاش میکند به اصالتهای فطرت خود باز گردد تا در کشاکش دنیا گم نشود.
امام جمعه قزوین بیان کرد: طبیعت انسان است که گرسنه و تشنه میشود که اینها نیازهای طبیعی ما هستند و ابزاری برای رسیدن به فطرت است و نباید آنها را هدف بدانیم. دنیا مزرعه آخرت است و پلی است برای عبور به عالم ملکوت و عوالم بعد از دنیا و اگر همه سرمایههای خود را در دنیا بگذاریم، چیزی برای آخرت نداریم و عید فطر ما را آگاه میکند که امور فطری محور است و لازم است به دنیا به عنوان وسیله نگاه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در دعا سه مرحله جدی داریم، گاهی دعاها کوتاه هستند اما این سه مرحله در آن وجود دارد. مرحله اول این است که با مخاطبمان که خداست، صحبت میکنیم؛ در ماه رمضان در دعاهای قنوت عظمت خدا را یادآور میشویم و میگوئیم در ماه رمضان به برکت این ماه، عظمت تو بیشتر برای ما آشکار شد و در ماه رمضان حس این را پیدا میکنیم که خدا را با عظمتتر ببینیم.
آیت الله عابدینی افزود: در دعاها میگوئیم خدایا چشم ما از گناه نسبت به وقتهای دیگر دور میشود و میدانیم خدایا تو اهل جود و جبروت هستی و هر چه ما خودمان را تاریک کردیم، جبران کردی و روشنمان ساختی. خدایا تو ما را در این ماه عفو میکنی و این رحمت و عفو در این ماه بیشتر دیده میشود و انسان حس بهتری در این ماه دارد.
امام جمعه قزوین بیان کرد: در دعای قنوت عید فطر میگوئیم خدایا تو پروردگار من هستی برای با تقوا کردنم چرا که اهل تقوایی. تقوا یعنی خودمان را در عهد و پیمانها با خدا نگهداریم و نباید در مقابل جاذبههای دنیایی ببازیم. خدا هیچگاه پیمان نمی شکند و انسان هم باید اهل تقوا باشد و پیمان شکنی نکند.
وی عنوان کرد: این چهار محور، یک مرحله از دعا بود و در نهایت اسماً الله میگوئیم و صلوات میفرستیم، خدا میگوید صلوات دعای مستجاب شده است و اگر بعد از آن چیزی بخواهیم خدا آن را اجابت میکند و دعای انسان مستجاب میشود. در نهایت خیلی از ما خیر خودمان را نمیدانیم و نسبت به نیازهای حقیقی که در دنیا و قیامت به کارمان بیاید آگاه نیستیم، به همین خاطر میگوئیم خدایا من آن چیزی را میخواهم که بهترین بندگانت از تو خواستهاند و اینگونه دعای خود را در دعای قنوت عید فطر کامل میکنیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به ظلمهای اتفاق افتاده در افغانستان و فلسطین اظهار کرد: با وجود رهبری فرزانه، چشمه امنیت در ایران اسلامی به عنوان امالقرای کشورهای اسلامی دیده میشود. انقلابی که توسط امام راحل به پیروزی رسید و توسط رهبری شایسته و حکیم به سمت مقاصد عالیه حرکت میکند و عالیترین مقصدی که انقلاب به آن سمت در حرکت است، زمینه سازی ظهور منجی عالم بشریت (عج) است.
امام جمعه قزوین افزود: اینکه منتظر امام زمان (عج) هستیم، ایشان را امام قائم (عج) میخوانیم و منتظران هم همواره باید در حال قیام باشند. خدا در مورد یهود فرموده یک دینار که به آنها امانت دادهاید را به شما باز نمیگردانند و امروز صهیونیستها هرگز حاضر نمیشوند حاصل خیز ترین زمینها را به مسلمانان باز گردانند و باید در مقابل آنها اهل قیام باشیم.
آیت الله عابدینی بیان کرد: زمانی چندین کشور عربی در مقابل رژیم دست نشانده غاصب صهیونیستی تازه به دوران رسیده که چیزی نبود با امکانات ناچیز وارد جنگ شدند اما همه آن کشورها به خاطر اختلافات و پا درمیانی اجانب شکست خوردند. فلسطینیها مقاومتهایی میکردند و هر وقت به جایی میرسید و یک قدم به جلو میرفتند تا بخشی از سرزمین خود را آزاد کنند، سازمان ملل فوراً قطعنامه صلح و سازش صادر میکرد.
وی اضافه کرد: امروز هم سازمان ملل همان کار را میکند و وقتی موشک باران آنها را کلافه میکنند میگویند صلح بهتر است و این شیوه استکباری و صهیونیستی است. صهیونیستها زمانی میگفتند نیل تا فرات، بعد نظم نوین جهانی را مطرح کردند اما در نهایت دور خودشان دیوار کشیدند و الان از بالای دیوارهایشان موشکهای فلسطینیها امانشان را بریده و هیچ صهیونیستی در امان نیست و روزی را شاهد خواهیم بود که صهیونیستها در هیچ جای دنیا در امان نخواهند بود و انتقام خونهای ریخته شده و قربانیان ترور را باید بدهند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: آنها اگر موقتاً میخواهند جان سالم به در ببرند، راهش مهاجرت معکوس است و باید جان خود را بردارند و از این سرزمین بروند و اگر اینجا بمانند یقین بدانند قتلگاه آنها خواهد بود و ان شاءالله فرزندان اسلامی کار خود را با قدرت انجام دهند و این ظالمان را نابود کنند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: برگزاری نماز عید فطر که به صورت متمرکز برگزار شد اقدام بسیار با برکتی است که چند سالی است صورت میگیرد و به همین خاطر از همه ائمه جماعت، هیئتها، مساجد، هیئت امناها، مسئولان اجرایی و بهداشت و درمان قدردانی میکنیم که زمینه این شکوه و عظمت را فراهم کردند.
وی درباره انتخابات گفت: موضوع دیگری که در اینجا باید به آن بپردازیم این است که این ایام سالروز ورود مسلم بن عقیل به کوفه است؛ وقتی امام خمینی (ره) از فرانسه آمدند ملت ایران مانند مردم کوفه برخورد نکردند و در هر خطری که برای امام پیش آمد، فتنههایی که تدارک دیدند و هر کاری کردند مردم پشت امام ایستادند. این مردم، مردم کوفه نیستند که مسلم زمان را تنها بگذارند و به همین خاطر ایران مرکز اقتدار جهان و مستضعفان عالم شد.
آیت الله عابدینی افزود: امروز هم ملت ما رهبر فرزانه انقلاب که پرچمدار عزت و اقتدار ماست را تنها نمیگذارند و قرار این است که این پرچم به دست صاحب اصلی سپرده شود و ما پای فرمان رهبری در مقابل هر فتنهای ایستادهایم تا این پرچم را به دست صاحب اصلی بسپاریم.
کاندیداها وعده درست بدهند تا بتوانند به آن عمل کنند
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: موضوع انتخابات مناسبت دیگری است که در مرحله نام نویسی است. آدمها وقتی نام نویسی میکنند عقل و درایت و مصلحت بینی شأن را نشان میدهند و باید وعده درست بدهند تا بتوانند عمل کنند. کسانی که حرف نابخردانه میزنند توهین به ملت است و باید فیلترهای قویتر باشد تا هر کسی به این عرصه ورود نکند و کاندیدایی نتواند وارد عرصه بشود که بگوید اگر من تأیید نشوم، در انتخابات شرکت نمیکنم که این فتنه و حرف صهیونیستی است.
وی خاطرنشان کرد: البته مردم ما فرهیختهتر از آن هستند که امثال این آدم دیده شوند و بصیرت برای همین موقعیت هاست. نام نویسی فراز و فرودی دارد و طبق معیارهای نظام جمهوری اسلامی و شورای نگهبان باید در مورد آن عمل شود و هر نتیجهای که توسط قانون اعلام شد به آن احترام گذاشته شود. امام خمینی (ره) گفتند هر کسی با معیارهای شورای نگهبان مخالفت کند مفسد فیالارض است. ریاست جمهوری هم فراز و فرودی دارد، وقتی کسی که رأی میآورد، در طول مدت ریاست جمهوری کارهایی انجام میدهد یا انجام نمیدهد؛ زمانی که به پایان دوره او نزدیک میشویم فرود ریاست جمهوری است و این باید حکیمانه باشد و جوری نباشد که خاطرات تلختر و تاریک و سیاهی از آن فرد باقی بماند.