به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت آموزشی نهاد در توضیح اجرای طرح بازبینی و اولویت بندی سرفصلهای دروس معارف اسلامی عنوان کرد: دروس معارف اسلامی در دانشگاهها به سبب برخورداری از جامعه مخاطب میلیونی و نقش آن در شکل گیری و ارتقاء آگاهی، فکر و تحلیل دینی، ملی و انقلابی دانشجویان همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. لذا سرفصلهای دروس معارف نیز که محتوا و نقشه این دروس را ترسیم میکنند، اهمیت فراوانی دارند.
عدم تغییر سرفصلهای دروس معارف اسلامی برای مدتهای طولانی و مطالبه جدی دانشجویان، اساتید و نخبگان، جهت تغییرات لازم و بروز شدن این دروس، ضرورت تغییر در سرفصلهای دروس معارف را سبب میگردید.
لزوم بازنگری مستمر در محتوای آموزشی، روشها و راهبردهای تدریس، ضرورت ارتقای دانش و نگرش و مهارت دانشجویان در بهکارگیری معارف اسلامی در زندگی از یک سو و ارتقای مستمر استادان معارف اسلامی در طول خدمت از سویی دیگر، مهمترین دلیل اصلاح و تغییر سرفصلهای دروس معارف بوده است.
سرفصلهای کنونی مصوب سال ۱۳۸۳ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی است که با گذشت زمان و ظهور نیازهای جدید در راستای تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاهها، لزوم بازبینی و ایجاد تغییراتی در این سرفصلها ضروری به نظر میرسید.
طبق قوانین آموزشی، دانشجویان موظف هستند ۱۴ واحد از دروس معارف اسلامی را در کنار سایر دروس عمومی و تخصصی خود بگذرانند. با همکاری و همافزایی صورت گرفته میان مدیریت امور دروس معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دانشگاه معارف در قالب «طرح کوتاه مدت بازبینی و اولویت بندی سرفصلهای دروس معارف اسلامی» دروس منتخب این ۱۴ واحد که ۱۷ درس را شامل میشوند، طی فرآیندی علمی و با استفاده از ابزارهای رصد و سنجش، مصاحبههای عمیق با اساتید مبرز و صاحب نظر و تشکیل کارگروههای علمی و فنی، مورد بازبینی قرار گرفت و تغییرات لازم در خصوص سرفصلهای این دروس اعمال شد.
دروسی که سرفصلهای آنها طی این فرآیند مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفت عبارتند از: «درس اندیشه اسلامی ۱» و «درس اندیشه اسلامی ۲» در گرایش مبانی نظری اسلام؛ «درس اخلاق اسلامی؛ مبانی و مفاهیم» و «درس آیین زندگی؛ اخلاق کاربردی» در گرایش اخلاق اسلامی؛ «درس انقلاب اسلامی» گرایش انقلاب اسلامی؛ «درس تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی»، «درس تاریخ امامت» و «درس تاریخ تحلیلی صدر اسلام» در گرایش تاریخ و تمدن اسلامی؛ «درس تفسیر موضوعی قرآن کریم» درگرایش آشنایی با منابع اسلامی و «درس دانش خانواده و جمعیت».
همچنین به همت دانشگاه معارف، تدوین کتب و منابع برای دروس مذکور در حال آماده سازی است که انشاءلله بزودی در اختیار دانشجویان و اساتید قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است تغییر در سرفصلهای سایر دروس باقیمانده در دستور کار معاونت آموزشی نهاد قرار دارد.