به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اکولوژی و محیط زیست خودمونی» نوشته نصرت الله صفائیان بهتازگی توسط انتشارات معین به چاپ سوم رسیده است.
نصرتالله صفائیان نویسنده اینکتاب، پژوهشگر و استاد دانشگاه مازندران است. او در اینکتاب سعی کرده با زبان ساده و طنز، مخاطبش را با اکولوژی (بومشناسی) و دیدگاههای اکولوژیستها آشنا کند. او میگوید: «اگر میخواهید یک جرعه آب خوش از گلویتان پایین نرود اکولوژیست و حامی محیط زیست شوید. با همان نگاه اول به لیوان آب، به جای دیدن آسمان بدینگونه که سهراب سپهری سروده است: "در گشودم،/ قسمتی از آسمان/ افتاد در لیوان آب من" تصویری از بیابان که روزگارانی جنگل یا مرتع بوده و یا سیل و سیلاب در لیوان آبتان خواهد افتاد و شاید هم ذهنتان برود سراغ آلودگی آب، آنهم نه با کودهای شیمیایی و سموم سرطانزا، بلکه با رادیواکتیویته.»
وی در فصل اول کتاب، بهطور مفصل اکولوژیستها را با زبان طنز، نکوهش میکند اما در ۵ فصل بعدی، خود را در قامت یک اکولوژیست مبارز نشان میدهد که اینعلم را به عموم مخاطبان منتقل میکند
نویسنده اینکتاب در ابتدای بحث خود، به مخاطبش میگوید:
«نصیحت مرا گوش کنید اگر میخواهید از کوه، تالاب، دیدن پرندهها، رودخانهها و ماهیانش و به خصوص خوردن میوهها و غذاها و .... لذت ببرید، دور اکولوژی و علاقه به محیطزیست را خط بکشید. اگر اکولوژیست یا هوادار محیط زیست باشید، همه جا کوهی از زباله و آلودگی خواهید دید و بجای شنیدن آواز خوش پرندگان در طبیعت صدای خش خش پلاستیکها غصهتان خواهد داد و تجسم رگههای سمهای سرطانزا، زیر پوست رنگهای دلبرانه میوهها و سبزیها، زجرتان خواهد داد. اگر میخواهید قیافه نگران یا اخموی شما را نبینند، اگر میخواهید فریاد و ناسزاهای شما را وقتی آدمهای به ظاهر شیک آشغالهایشان را در خیابان، رودخانه و ... میریزند و یا کوچه و در و دیوار را با آب میشویند، نشنوند، خلاصه کلام اگر میخواهید به شما مثل یک آدم متحجر نادان، غرغرو، ضد مردم و بدبین که مخالف توسعه و راه اندازی کارخانجات و شکوفایی کشاورزی و صنعت است نگاه نشود توصیه میکنم بگذارید وجدان اکولوژیک شما همچنان در خواب بماند، بیدارش نکنید که کار دستتان میدهد. علم اکولوژی را رها کنید و به اکونومی بیندیشید! جالب است که هر دو آنها از یک ریشه یونانی "اویکوس" به معنای "خانه" مشتق شدهاند. یکی به طبیعی بودن و سرسبزی خانه عشق میورزد و دیگری به درآمد و چراغانی آن.»
چاپ سوم اینکتاب با ۲۷۲ صفحه و قیمت ۹۷ هزار تومان عرضه شده است.