ساندار پیچای مدیر عامل گوگل در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان این شرکت اعلام کرد امیدوار است گوگل تا سال ۲۰۲۹ بتواند یک رایانه کوانتومی تجاری بسازد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یاهونیوز، از سوی دیگر اریک لوسرو یکی از مهندسان ارشد واحد هوش مصنوعی گوگل نیز با ارسال پستی وبلاگی تأیید کرده که یکی از اهداف گوگل ساخت رایانه‌ای کوانتومی است که توان پردازش و سرعت محاسباتی منحصر به فردی داشته باشد.

گوگل مجموعه‌ای جدید را در سانتاباربارای کالیفرنیا به همین کار اختصاص داده است. اولین پایگاه داده کوانتومی گوگل در همین مرکز واقع است و آزمایشگاه‌هایی برای تحقیق در حوزه سخت افزار نیز در آن ایجاد شده است.

همچنین قرار است تاسیساتی برای تولید تراشه‌های مورد استفاده در رایانه‌های کوانتومی در مرکز یادشده تأسیس شود. قدرت پردازش بالا، دقت بی همتا و امکان فعالیت در مقیاس گسترده از جمله مهم‌ترین مزایای رایانه‌های کوانتومی است که می‌توانند پیچیده‌ترین محاسبات را در مدت زمان کوتاهی انجام دهند.

از این طریق تحولی اساسی در حوزه بهداشت و درمان، اقتصاد، رمزگذاری، هوش مصنوعی، انرژی و توسعه پایدار ایجاد می‌شود. با توجه به نگرانی‌های ناشی از تداوم گرمایش زمین و احتمال شیوع بیماری‌های خطرناک تازه، رایانه‌های کوانتومی می‌توانند به منظور غلبه بر چالش‌های مذکور به کمک انسان‌ها بیایند.