خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: همچنان هفتههای کمخبر حوزه کتاب و نشر را پشت سر میگذاریم. گزارش «یکهفته با کتاب» هفته گذشته، ۹ خبر برگزیده و مهم داشت که ۳ خبر از آنها، مربوط به درگذشت چهرههای فرهنگی و حوزه ادبیات و نشر، و ۳ خبر دیگر نیز مربوط به انتشار فراخوان رویدادهای ادبی بود. گزارش اینهفته ۲ خبر از فراخوانها دارد و باقی اخبارش مربوط به رویدادهای متفرقه و متنوع هستند.
گزارش اینهفته، در کل ۷ خبر مهم دارد که ۲ خبر ابتدایی آن مربوط به کتابخانههای مرکزی کشور و کتابخانه ملی هستند. برگزاری همایش مجازی و بینالمللی پروژه ژان مونه و نخستین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر توسط جهاد دانشگاهی هم دو خبر دیگری هستند که در ادامه گزارش مرورشان میکنیم. فراخوانهای منتشرشده در اینهفته هم، یکی مربوط به جشنواره نقد کتاب توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات و دیگری، مربوط به دفتر «گاهنامه بینالمللی مطالعات قصهگویی شهرزاد» بود.
آخرین خبری هم که در «یکهفته با کتاب» اینهفته مرور میکنیم، مربوط به بزرگداشت فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی در اوگاندا است.
در ادامه مشروح گزارش کوتاه «یکهفته با کتاب» آخرین هفته اردیبهشتماه ۱۴۰۰ را از نظر میگذرانیم؛
تجهیز کتابخانه های مرکزی کشور به دستگاه ضدعفونیکننده کتاب
مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور از خرید ۱۰ دستگاه ضدعفونیکننده کتاب (Book Sterilizer) برای ۱۰ کتابخانه مرکزی کشور و تجهیز اینکتابخانهها به دستگاههای مورد اشاره خبر داد.
بازگشایی تالارهای عمومی کتابخانه ملی
براساس دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا و کاهش فراگیری این ویروس در تهران، تالارهای تخصصی کتابخانه ملی از هفته گذشته ۱۹ اردیبهشت ماه بازگشایی شد و از یکشنبه، ۲۶ اردیبهشت ماه نیز ارائه خدمات در تالارهای عمومی کتابخانه ملی ایران میسر شد.
در خبری که یکشنبه ۲۶ اردیبهشت در اینباره منتشر شد، همچنین اعلام شد ساعت کار تالارهای تخصصی، نشریات و رقمی و تالارهای عمومی کتابخانه ملی ایران به دلیل رعایت محدودیتهای تردد که ساعت ۲۲ درنظر گرفته شده است، یک ساعت افزایش یافت و ارائه خدمات از ساعت ۸ تا ۱۹ خواهد بود.
برگزاری همایش بینالمللی پروژه ژان مونه
همایش مجازی بینالمللی پروژه ژان مونه با عنوان «نقش کتابخانه های عمومی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور ایران با تاکید بر تجربیات کشورهای اروپایی» صبح چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت در تالار گفتوگوی مجازی دانشگاه علامه طباطبایی در بستر اسکای روم برگزار شد.
برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر
مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر با حضور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و جمعی از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور به صورت حضوری و مجازی توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در سالن دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
مراسم اختتامیه اینرویداد هم عصر همانروز برگزار شد.
انتشار فراخوان هجدهمین جشنواره نقد کتاب
فراخوان هجدهمین جشنواره نقد کتاب با هدف کمک به سطح ارتقای کیفی و کمّی نقد و اعتلای اندیشه و فضای انتقادی، که بناست همزمان با هفته پژوهش در آذرماه ۱۴۰۰ برگزار شود، روز دوشبه اینهفته توسط دبیرخانه اینرویداد در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.
انتشار فراخوان دومین دفتر مطالعات قصهگویی
فراخوان دومین دفتر «گاهنامه بینالمللی مطالعات قصهگویی شهرزاد» ویژه سال ۲۰۲۲ نیز، همزمان با ۲۵ اردیبهشت روز گرامیداشت فردوسی و شاهنامه به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی و آلمانی منتشر شد.
برگزاری روز بزرگداشت فردوسی در اوگاندا
روز شنبه ۲۵ اردیبهشت، همزمان با روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نشست ویژهای برای معرفی پیامها، آموزهها و میراث انسان ساز بزرگترین حماسهسرای تاریخ ایران با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و دبیران و معلمهای رشتههای فرهنگ و ادب مراکز مختلف علمی و آموزشی کامپالا در محل نمایندگی فرهنگی برگزار شد.