به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان هوا و فضای آمریکا اخیرا اعلام کرد که یک دریاچه پهناور در اعماق زمین های منطقه بحران زده دارفور سودان وجود دارد که تاکنون هیچ انسانی از وجود آن با اطلاع نبوده است.
جالب توجه است که بحران دارفور را که تاکنون تمامی اقدامات امنیتی و سیاسی در حل آن ناکام مانده، بتوان از طریق یک کشف علمی حل کرد.
سه ماهواره تحقیقاتی آمریکایی و کانادایی وجود یک دریاچه وسیع به مساحت ۳۰هزار کیومتر مربع را در زیر منطقه دارفور کشف کردند و اگر بتوان تعداد مناسبی چاه را در این منطقه حفر کرد آوارگان دارفور برای بازگشت به خانه و کاشانه خود قانع می شوند و از درگیری بر سر آب که جرقه اصلی فاجعه دارفور بوده است، دست برخواهند داشت.
بحران دارفور را که تاکنون تمامی اقدامات امنیتی و سیاسی در حل آن ناکام مانده، شاید بتوان از طریق یک کشف علمی حل کرد |
در این رابطه، پروفسور "فاروق الباذ" که در سازمان ناسا فعالیت دارد درباره اهمیت این کشف می گوید: آنچه اکثر مردم از آن اطلاع ندارند این است که اصل و اساس مشکل دارفور، فقط و فقط کمبود آب است لذا اگر آب کافی برای کشاورزان فراهم شود و آنان به شهر و دیار خود بازگردند مشکل دارفور اساسا حل میشود.
مساحت این دریاچه سه برابر مساحت لبنان یا قطر است.
آنچه دانشمندان را در پیگیری وجود چنین دریاچه ای تشویق کرد، کشف موردی مشابه گذشته در مصر بود که با کمک منابع آبی کشف شده در مصر هم اکنون ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاوری در این کشور با آب های زیرزمینی آبیاری می شوند و عامل کشف این منابع نیز ماهواره های تحقیقاتی بودند.
دریاچه دارفور در عمق ۵۵۰متری از سطح دریا واقع شده و یک دریاچه قدیمی محسوب می شود. دولت سودان اجرای طرح حفر هزار حلقه چاه در دارفور را آغاز کرده و مصر هم قول داده ۲۰حلقه چاه اول را بطور رایگان برای سودان حفر کند، اما حل بحران آب در دارفور نیاز به منابع مالی بسیار زیادی دارد که هم اکنون در سودان موجود نیست.
تلاش برای کسب آب در دارفور
یک مقام سودانی در این باره گفت : کشورهای حوزه خلیج فارس از این برنامه حمایت می کنند و اگر حل بحران دارفور به این سادگی باشد آیا آمریکا از اصرار خود برای اعزام نیروهای بین المللی به منطقه مذکور دست برخواهد داشت.